Kommentti: Jatkuvat häädöt eivät säväytä

Julkkis-BB:ssä neljästi viikossa olevat häädöt menettävät hieman hohtoaan, kun häätöäänestys on lähes koko ajan käynnissä. Suuret tunteet ovat olleet harvassa, kun asukkaita on tällä kaudella häädetty.

Yleensä häätöäänestyksen ratkeaminen on ollut BB-viikon kohokohta, mutta nyt, kun julkkiskaudella häätöjä tapahtuu niin usein, se on arkipäiväistynyt. Häätöihin suhtaudutaan kuin mihin tahansa viikkorutiiniin, eikä kotikatsomoissakaan häädöt suuria tunteita ainakaan omalla kohdalla herätä.

Tähän mennessä BB-talosta on häädetty neljä asukasta, eikä toistaiseksi yhdenkään kohdalla ole tuntunut samanlaiselta jännitykseltä kuin normikausilla. Toki kautta on takana vasta viikko ja ehkä myös julkkiksien oleminen asukkaana vaikuttaa reaktioihin.

Pääsyy on kuitenkin mielestäni siinä, että häädöt tapahtuvat pikatahtiin, eikä asukkaisiin ehdi kiintyä kunnolla. Kausi on lyhyt ja nyt usein tapahtuvat häädöt ovat perusteltuja, mutta ne eivät toimisi normikaudella. Häätöäänestyksiin kuuluu mielestäni nimeämisten ja häätöjen jännittäminen päiviä etukäteen ja niiden aikana.

Eihän normikausillakaan reaktiot nimeämisiin ja häätöihin viime vuosina ole olleet samaa tasoa kuin Big Brotherin alkuaikoina. Asukkaat ovat tulleet ammattimaisemmiksi ja suhtautuminen häätöäänestyksiin on tullut rationaalisemmaksi. Ehkä myös asukkaat pelaavat aiempaa enemmän nykyään.

Julkkiskausi on edennyt mukavasti ja ensimmäisen viikon aikana on nähty hyviä tehtäviä ja asukasvalinnat ovat aika onnistuneita. Näistä tekijöistä huolimatta tunnetasolla Julkkis-BB on jäämässä aika valjuksi. Edellinen Julkkis-BB lyödään nyt selvästi, mutta tuskin tästä mitään klassikkokautta tulee - juuri julkkiskaudesta ja se lyhyydestä johtuen.

Mielestäni Big Brotherin kiinnostavuus perustuu pitkälti siihen, että BB-talossa asuu taviksia 24/7 sen noin kolme kuukautta.


Tulosta   Sähköposti