Kommentti: Tunteiden vuoristorataa

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Tunteet heiluvat BB-talossa laidasta laitaan viikkojen aikana. Asukkaat luovat draamaa keskenään, mutta välillä Big Brother pistää ansiokkaasti lusikkansa soppaan.

Henki BB-talossa on tällä hetkellä yhtenäinen ja tsemppihenkinen. Asukkaat on saatu puhaltamaan yhteen hiileen suoritustyyppisillä viikkotehtävillä. Tällä viikolla asukkaiden pitää suorittaa esterataa 150 kilometriä ja samaa ilmiötä oli havaittavissa käpylehmätehtävässä, jossa piti tehdä 79 kg käpylehmiä.

Tunnelma on saatu huonoksi henkistä kanttia vaativilla tehtävillä ja viikoilla, joilla on ollut vähän tekemistä. Vähän aktiviteetteja sisältävillä viikoilla on paljon keskusteltu ja esimerkiksi psyykattu toisia stressaantumaan, jolloin konflikteja on syntynyt. Ristiriidat ovat kiristäneet tunnelmaa ja riitoja on tullut.

Viikkotehtävällä on ollut suuri merkitys talon tunnelmalle ja hyvin nopeasti viikkotehtävän jälkeen tunnelma on jälleen tasaantunut. Asukkaat ovat hyvin nousseet konfliktiviikoilta yhteistyötä vaativille viikoille, mutta muutos tapahtuu helposti myös toisin päin. Paitsi asukkaat keskenään, myös Big Brother osaa hämmentää ja alkuviikon hyvä yhteishenki on luultavasti viikonloppuna historiaa, kun tulevat valenimeämiset ja niiden näyttäminen talon televisiosta asukkaille.

Tällä viikolla, jos viikkotehtävä onnistuu, on tunnelma upea ja kaikki ovat kavereita keskenään, mutta vain hetken. Sinänsä nimeämiset aiheuttaa jo mielialan laskua, mutta kun ne näytetään televisiosta, henkilökemiat ovat koetuksella. Jos vielä tulee yllätyksiä, jossa saa nimeämispisteitä itselleen läheiseksi kokemaltaan henkilöltä, on odotettavissa kireä viikonloppu.

Eikä sovi unohtaa, että valenimeämisten näyttämisen jälkeen odottaa sunnuntai, jolloin asukkaat häätävät asukastoverinsa suorassa lähetyksessä. Tunnelmaa latistetaan entisestään, joten alkuviikon hyvä yhteishenki on muisto vain. Tämä on kuitenkin osaltaan pelin henki, eikä Big Brother ole mikään kesäleiri.

Ensi viikolla voidaan mennä taas tunnelmasta toiseen. Todennäköisesti monta kertaa viikon sisällä


Tulosta   Sähköposti