Olemattoman viikkotehtävän toinen päivä kiihdytti tunteita ja toi lisää arvoituksia

Tarina. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Tarina. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Asukkaiden pohdinta Big Brotherin taloon toimittamien asioiden jatkui tiistaina viikkotehtävässä, jota ei oikeasti ollut olemassa. Olematon viikkotehtävä kiristi myös Kristianin ja Tarinan välejä entisestään.

Big Brother ei ole antanut asukkaille varsinaista viikkotehtävää, vaan asukkaat ovat saaneet tehdä joitakin tehtäviä ja arvoituksia. Lisäksi talossa on tapahtunut joitakin erikoisia asioita, joilla on yritetty sekoittaa asukkaiden mieliä.

Eilen asukkaat saivat tehtäväkseen palapelit asukkaiden kuvilla, joista puuttui paloja sen verran, että niistä puuttui Tuulan, Timon ja Tarinan kasvot. Tehtävän jälkeen Big Brother on useaan otteeseen kuuluttanut taloon näiden asukkaiden nimiä, yhden kerran jopa yöllä.

Tänään päivällä asukkaille toimitettiin silliä varastohuoneeseen, joista he valmistivat säilykkeitä. Myöhemmin, kun asukkaat oli käsketty pihalle ja heidät päästettiin takaisin sisään, oli talossa uudelleen järjestetty sohvatyynyjä, osa sängyistä pedattu ja keittiöön katettu pöytä 11 henkilölle.

Päivän aikana asukkaat pääsivät myös tehtäväalueelle, jossa oli samantyyppinen ruututehtävä kuin eilen. Tällä kertaa esineitä oli lisää ja ne oli järjestetty eri tavalla kuin eilen. Aikaa asukkailla oli vain 45 minuuttia. Ruututehtävä aiheutti jälleen spekulaatioita, miten esineet pitäisi järjestää. Eeva-Leena oli jälleen konsensuksen kannalla, eli asukkaiden pitäisi löytää yhteinen ratkaisu.

Konsensukseen päästiin kohtuullisen nopeasti, eivätkä asukkaat jääneet vatuloimaan ruudukon kanssa. Ratkaisun mielestään löydettyään asukkaat poistuivat tehtäväalueelta.

Kristian hermostui palapeleistä

Alkuillasta BB-talon tunnelmaa kiristi, kun Anu ja Tarina purkivat eilen tehdyt palapelit ja alkoivat tehdä niitä uudestaan. Palapelin uudelleen rakentamisesta kerrottiin Kristianille, joka hermostui. Kristian piti toimintaa tyhmänä, koska se voi vaarantaa viikkotehtävän. Asukkaat eivät tiedä, että varsinaista viikkotehtävää heillä ei ole, vaan asukkaiden pitää uskoa, että he onnistuvat heille annetuissa tehtävissä.

Muista asukkaista ainakin Helmeri ja Ville olivat Kristianin kanssa samaa mieltä, mutta paljon maltillisemmin. Kristian ei voinut pitää asiaa sisällään, vaan ensin hän toi kantansa selvästi esille sohvaryhmällä ja sitten hän meni antamaan suoraa palautetta Tarinalle keittiöön. Kristian pauhasi Tarinalle, että miksi piti mennä rikkomaan palapelit ja mahdollisesti vaarantamaan viikkotehtävä.

Tilanne käsiteltiin tässä vaiheessa nopeasti, mutta asiaan palattiin pian asukkaiden yhteisessä palaverissa, jossa käsiteltiin aluksi yleisesti viikkotehtävän suorittamista. Asukkaat pohtivat, että onko heillä joku muistitehtävä, jossa piti muistaa esimerkiksi katettujen astioiden määrä vai onko viikkotehtävän pointti tehtävien suorittaminen. Muistipelin mahdollisuus sai monelta kannatusta ja pohdittiin, että kannattaa jokaisen muistaa jotain pikkuasioita ja, jos jotain muutoksia tulee taloon, kannattaa kiertää talo ympäri, eikä vain rynnätä sisään.

Kristianin ja Tarinan välinen konflikti tuli siis uudelleen esiin palaverissa. Kristian kritisoi voimasanojen kera Tarinan toimintaa, vaikka hän ei tiennyt, että palapelien uudelleen rakentaminen oli alunperin Anun idea. Tarina puolusti itseään, ettei hän kokenut vaarantavansa viikkotehtävää, koska hänen mielestään palapelit eivät liittyneet siihen, eikä heille ollut annettu mistään tarkkoja ohjeita. Kristian muistutti, että Tarina oli usein vaatinut, että päätökset tehdään yhdessä, mutta nyt oli lähdetty sooloilemaan.

Kimmo yritti rauhoittaa kiihkeäksi käyvää sanailua Tarinan ja Kristianin välillä toteamalla, että viikkotehtävä on tärkeä ja hänen mielestään palapelit liittyvät todennäköisesti viikkotehtävään ja hän sai komppausta muilta. Kimmo toivoi, ettei vastaavaa omin päin tekemistä enää tehdä, eikä hän halunnut tästä syyllistää ketään.

Tarina ja Kristian ovat ottaneet yhteen useasti ja heidän välinsä ovat kiristyneet erityisesti tällä viikolla. Eilen Tarina ja Kristian riitelivät Kristianin käytöksestä Tarinaa kohtaan, kun Tarinan mukaan Kristian heittää sellaista juttua, että Tarina kokee olonsa talossa epämukavaksi. Tarina syytti myös Jukan syyllistyneen samaan, vaikka Jukka ei tunnistanut tällaisia tilanteita. Kristian syytti Tarinaa joka asiasta loukkaantujaksi, jopa toisten puolesta loukkaantujaksi, jota Tarina ei voinut hyväksyä. Tilannetta purettiin illan aikana molemmin puolin, Kristian vihaisena, Tarina itkevänä.

Kristian ei halunnut enää kohdata Tarinaa, koska hän arveli menettävänsä malttinsa Tarinan kanssa. Päivä olikin sujunut Kristianin mielestä hyvin palapeliepisodiin saakka. Asukkaiden palaverin jälkeen Kristian ja Tarina purkivat tilannetta vielä tahoillaan. Kristian purkautui pihalla edelleen suuttuneena Tarinalle syyttäen tätä kaksilla rattailla elämisestä, ettei toimi niin kuin puhuu. Tarina puolestaan itki keittiössä ja avautui Kristianista ja huonosta olostaan Eeva-Leenalle. Eeva-Leena on useasti ollut Tarinan lohduttaja ja hän on yrittänyt toimia myös välittäjänä riidassa.

Vajaat kaksi tuntia palaverin jälkeen Tarina ja Kristian keskustelivat aiemmin tapahtuneesta rauhallisesti ja asiallisesti. Kumpikin sai kertoa näkökantansa ja kaksikko sopi jälleen toimintatavoista, miten välttää konfliktit jatkossa. Tällaista keskustelua on ollut aiemminkin heidän välillään, mutta tilanteet ovat silti eskaloituneet.

Tarinan ja Kristianin keskustelusta huolimatta ilmapiiri on selvästi jakautunut talossa kolmannella viikolla. Samalla asukkaiden olisi yritettävä selvittää arvoitukset, joista he ovat yhden selvittäneet, kun he ovat saaneet T-kirjaimen palapelistä puuttuvien Tuulan, Timon ja Tarinan nimistä. BB-nettisivujen mukaan asukkaat eivät ole vielä osanneet ratkaista kirjaimia R, O, L ja L, jotka muodostavat sanan "TROLL" trolliviikkotehtävän teeman mukaisesti.

Viikkotehtävä päättyy torstaina.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.