Ella loikkasi vihreisiin - Vili ja Julia saivat tietää koskemattomuudestaan

Julia ja Vili iloitsevat koskemattomuudestaan päiväkirjahuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.
Julia ja Vili iloitsevat koskemattomuudestaan päiväkirjahuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon puoluekentässä on tapahtunut viikkotehtävän aikana lukuisia muutoksia ja tänään tuli yksi takinkääntökellon ansiosta. Vilille ja Julialle puolestaan kerrottiin heidän täksi viikoksi saamastaan koskemattomuudesta.

BB-talon pihalle ilmestyi viikkotehtävän alussa kello, jonka merkitystä asukkaat ovat ihmetelleet. Tänään tuohon saatiin vastaus, kun selvisi, että kelloa soittamalla voi loikata - siis tehdä takinkäännön - toiseen puolueeseen. Kelloa pääsee soittamaan ensimmäinen asukas, joka ehtii, kun Big Brother soittaa ensin kellon ääntä talon kaiuttimista.

Kello soi tänään illalla ja innokkaimmin pihakelloa soittamaan ryntäsivät Ella, Olli-Pekka ja Kristiina. Olli-Pekka ja Ella olivat kaikista lähimpänä ja voiton vei lopulta Ella, kun Olli-Pekka liukastui terassin portailla. Horjahtamisessa Olli-Pekka sai nirhauman polveensa, mutta mitään vakavaa onneksi ei sattunut.

Ensimmäisenä kelloja soittanut Ella sai suorittaa takinkäännön ihan kirjaimellisesti, kun hän käänsi paitansa väärinpäin takinkääntötilaisuudessa. Ella ilmoitti, että hän vaihtaa sinisestä Maksimipuolueesta vihreään Kylmä Suomi -puolueeseen, koska uusi puolue vastaa paremmin hänen arvojaan. Kylmä Suomi -puolueen muut jäsenet ovat Paula, Joel ja Arttu.

Ella ehtii ennen kompuroivaa Olli-Pekkaa soittamaan kelloa. Kuva: © Nelonen Media.
Ella ehtii ennen kompuroivaa Olli-Pekkaa soittamaan kelloa. Kuva: © Nelonen Media.

Koska Maksimipuolue jäi vain kaksijäseniseksi, joutui hallituspuolue Kitinät veks äänestämään yhden jäsenensä Maksimipuolueeseen. Oikeastaan äänestystä ei tarvittu, sillä Vili suostui vapaaehtoisesti vaihtamaan puoluetta. Tämän jälkeen Kylmä Suomi oli ainoa nelijäseninen puolue, joten siitä tuli uusi hallituspuolue.

Uusi hallitus pääsi pian kabinettiin uuteen budjettiriiheen. Hallitus päätti, että asukkaat pääsevät jatkossa pihalle vain viisi kertaa päivässä ja säästi viikkobudjetista 50 euroa. Poliittisesta korrektiuudesta sen sijaan oltiin valmis maksamaan 50 euroa, koska hallitus ei halunnut, että talossa teititellään. Riihessä päätettiin myös, että kofeiinivero vaihdetaan nikotiiniveroon ja jatkossa jokainen poltettu tupakka maksaa 1 euron tupakkaa kohden.

Budjettineuvotteluiden jälkeen hallitus keskittyi juonitteluun. Tämän viikon nimeämiset käytiin perusteellisesti läpi ja hallituksen ensikertalaiselle, Artulle, kerrattiin, mitä Paula, Joel ja Ella olivat maanantaina hallituksessa puhuneet nimeämisistä. Edelleen pidettiin kiinni sopimuksesta, että häätöäänestykseen nimetään uusia ja Marko. Asukkaat eivät tienneet tässä vaiheessa, että uusia ei tällä viikolla saa nimetä. Hallitusnelikko päätti myös, että tulevien viikkojen nimeämisissä he eivät nimeä toisiaan, vaan uusien asukkaiden jälkeen he ryhtyvät nimeämään talon muita vanhoja asukkaita.

Kabinetin sulkeuduttua hallitus palasi kertomaan oppositiolle päätöksistään. Aluksi päätökset otettiin näennäisen sopuisasti vastaan, mutta myöhemmin pienemmissä porukoissa kritiikkiä aiheutti kofeiinikiellon vaihtuminen nikotiinikieltoon. Tätä ei nähty järkevänä ja protestina tälle Vili sytytti tahallaan 11 tupakkaa, kun Big Brother oli järjestänyt kaikille puolueille saunaillan tänään.

Aiemmin iltapäivällä asukkaat olivat nähneet BB-skandaaliuutisia Olli-Pekasta ja saunaillan jälkeen omat uutisensa sai Paula. Paulan videossa kerrattiin mm. alkukaudesta mökillä ollutta riitaa sekä viime perjantain festaribileiden riitelystä Julian kanssa ja läheisistä hetkistä vessassa Vilin kanssa.

Vain uusille tieto koskemattomuudesta

Asukkaat olivat valmistautumassa jo iltatoimiin, kun Vilille ja Julialle paljastettiin tämän viikon nimeämiskäänne. Uudet asukkaat kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen, jossa heitä odotti kirje. Julia luki kirjeestä, että hänellä ja Vilillä on suoja tämän viikon nimeämisissä, eikä heitä voi nimetä häätöäänestykseen. Kaksikko oli onnellinen uudesta käänteestä ja Julia iloitsi, että he saavat olla talossa ainakin kolme viikkoa.

Julia ja Vili eivät saa kertoa tästä muille asukkaille. Muut asukkaat ovat siinä uskossa, että kaikkia asukkaita saa nimetä ja sen varaan juonitteluun osallistuneet asukkaat ovat laskeneetkin, kun he ovat puhuneet nimeämisistä hallituksen kabinetissa. Nimeämiset pidetään perjantaina ja niiden tulokset kerrotaan ja häätöäänestys käynnistyy lauantaina.

Asukkaiden viikkobudjetti on kahden päivän jälkeen alle 330 euroa, kun viikkotehtävän alkaessa se oli 398 euroa. Tämänhetkisestä summasta ei ole vähennetty iltapäivän kahveja ennen kofeiiniveron poistoa ja tupakkaveron vähennyksiä nikotiiniveron käyttöönoton jälkeen.

Puolueiden kokoonpanot tiistaina illalla:

Kylmä Suomi (hallitus): Paula, Joel, Arttu ja Ella.
Kitinät veks (oppositio): Marko, Julia ja Timo.
Maksimipuolue (oppositio): Kristiina, Olli-Pekka ja Vili.

Uusi hallitus ja uusi linjaus: Kofeiinivero vaihtuu nikotiiniveroon (BB-nettisivut)

Lue myös:
Juonittelu sallittu poliittisessa viikkotehtävässä - BB-talon ensimmäinen hallitus valittu (26.10.2020)
Uusi hallitus päätti ja juonitteli heti - Häädetyn herja osui Paulaan ja Joeliin (26.10.2020)
Edellisen hallituksen päätös kumoon - Olli-Pekan skandaalivideo näytettiin (27.10.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.