Analyysi: Suosikit ja inhokit

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Kausi lähenee puoltaväliä ja tällä viikolla järjestettiin erikoisäänestysten sarja, jotta saatiin selville häätöäänestykseen joutuneet asukkaat. Äänestykset kertoivat osittain jopa hieman yllättäviä tuloksia asukkaiden kansansuosiosta.

Maanantaista lähtien asukkaita on vapautettu tämän viikon häätöäänestyksestä. Ensimmäisinä vapautuksen saivat Kevin ja Kristian, joista Kristianin pääsy vapaataipaleelle viikoksi ei ollut suuren suuri yllätys. Kevinin saama suoja häätöäänestykseltä tuli ehkä hieman aikaisemmin kuin olin kuvitellut.

Olisin luullut, että Helmeri olisi ollut ensimmäisenä Kristianin kanssa kärkipaikalla erikoisäänestyksessä. Anun suosio yllätti kärkiasukkaista kaikkein eniten, mutta hänellä on orastava romanssi Helmerin kanssa, joka on täysin erilaista kuin Jukan ja Eeva-Leenan "jyystäminen". Anun ja Helmerin tapauksessa on kyseessä kaunis asia ja ei Anun suosiota hänen kaunis ulkonäkönsäkään varmaan haittaa.

Häätöäänestyksissä voitokkaasti pärjännyt Ville pääsi turvaan häätöäänestykseltä vasta keskiviikkona. Ville on ollut hilkulla päästä turvaan jo aiemmin, mutta muut ovat rynnineet ohi viime hetkillä. Milla kuuluu tiukkaan keskiryhmään, joka ei näillä näkymin Big Brotherin voitosta taistele. Muutenkaan naisista ei näytä olevan Anua lukuun ottamatta kärkitaisteluun tunkua.

Viimeisillä sijoilla erikoisäänestyksen perusteella ovat Kimmo, Jukka, Mira ja Tuula. Kimmon huono menestys on yllätys, koska 24/7-palvelun kautta katsottuna Kimmo on vaikuttanut järjen mieheltä, joka pitää pään kylmänä tilanteessa kuin tilanteessa. Kimmon kohtaloksi näyttää muodostuneen huono koostenäkyvyys, sillä hän on saanut luokattoman vähän aikaa Jimin päivän koostelähetyksissä.

Jukkakaan ei nauti järin suurta suosiota ulkomaailmassa ja ilmeisesti miehen pelasti viime sunnuntaina vain se, että Tarinasta tykättiin vielä vähemmän. Pelimies Jukka aloitti tällä viikolla muiden asukkaiden miellyttämisstrategian olemalla ystävällisempi ja tekemällä kotitöitä, joiden tekemättömyydestä Tuula ripitti miestä viime perjantain bileissä. Viimeistään sunnuntaina nähdään, pilasiko Big Brother Jukan pelisuunnitelman muutoksen järjestämällä tähän väliin erikoisäänestysten viikon ja jättämällä nimeämiset väliin.

Mira ja Tuula ovat olleet erikoisäänestyksen häntäpäässä koko viikon. Liian suuria johtopäätöksiä tulevia häätöäänestyksiä ajatellen ei tästä viikosta kuitenkaan voi tehdä asukkaiden suosiota katsellen. Häätöäänestysmenestys kuitenkin riippuu paitsi siitä, ketkä ovat vastakkain häätöäänestyksessä ja miten häätöäänestystilanteita näytetään. Esimerkiksi kolmella ensimmäisellä viikolla sunnuntain suorissa äänestystilannetta näytettiin kolme kertaa per lähetys, kun viime viikon lähetykseen näyttökerrat taidettiin tuplata. Saa nähdä, mikä on linja jatkossa.

Kuten jo alkuviikon kommentissani mainitsin, suosittujen asukkaiden vapaalippu tällä viikolla avaa pelin paikan joillekin asukkaille. Nyt olisi mahdollisuus taktikoida suosittuja asukkaita vastakkain tulevissa nimeämisissä. Helppoa se ei ole, koska juonittelu on BB:ssä kiellettyä, joten lähteekö kukaan antamaan nimeämispisteitä tämän viikkoisten äänestysten perusteella.


Tulosta   Sähköposti