Politiikan ja työn juhlaa

Juhlateemaisessa hyväntekeväisyyskilpailussa oli torstaina vuorossa toinen ja viimeinen päivä. Asukkaat pääsivät juhlimaan politiikan merkeissä ja osallistumaan myös työpaikan bileisiin.

Torstai alkoi vähemmän juhlavissa merkeissä eilen tuotannon puolelta epäonnistuneen ilotulituksen vuoksi. Susanna Ingerttilän Daisy-koira oli järkyttynyt ilotulitteiden paukkeesta ja keskiviikko päättyi surkeissa merkeissä. Aamulla Susanna oli tehnyt päätöksen, että Daisyn on parempi olla BB-talon ulkopuolella ja niinpä Susanna päätettiin poistaa tuotannon virheen takia talosta pian herätyksen jälkeen. Ilotulitus kuului käynnissä olevaan hyväntekeväisyyskilpailuun.

Asukkaat puivat Susannan poistoa ja yleinen mielipide oli, että ratkaisu oli koiran kannalta oikea. Asukkaat harmittelivat, että Susanna oli niin vetäytyvä ja Anu Saagim-Ratian mielestä Daisy oli Susannan pelastusrengas talossa. Niko Saarisella ja Susannalla oli skismaa keskenään, mutta Nikolla ei jäänyt mitään hampaankoloon. Niko ja Susanna saivat eilen sovittua kiistansa keskusteluaan kahden kesken lisähuoneessa.

Keskustelujen suunta kääntyi, kun hyväntekeväisyyskilpailu jatkui. Asukkaiden piti osallistua hyväntekeväisyyskilpailussa erilaisiin juhliin. Torstain ensimmäiset juhlat olivat poliittiset. Esko Eerikäinen ja Jori A. Kopponen olivat puhujat tilaisuudessa, jossa Esko esitti oikeiston edustajaa ja Jori vasemmiston edustajaa.

Eskon ja Jorin piti väitellä annetuista aiheista ja kummankin piti ottaa aatesuuntansa mukainen kanta. Aiheet koskivat mm. verotusta, terveydenhuoltoa ja energiantuotantoa. Lopuksi yleisönä olleet muut asukkaat äänestivät suljetulla lippuäänestyksellä, kumpi menestyi väittelyssä paremmin. Äänestyksessä Jori voitti Eskon äänin 32-18. Big Brother piti väittelyä onnistuneena ja kartutti tehtäväpottia 100 eurolla. Pottiin tuli vielä toiset 100 euroa, kun myös puoluejohtajat Jori ja Esko pääsivät yhteisymmärrykseen siitä, kumpi oli parempi väittelyssä.

Anu ja Johanna firman pomoina

Seuraavaksi asukkaat pääsivät firman juhliin. Tehtävä oli kolmeosainen, jossa ensimmäisessä pomoiksi nimetyt Anu ja Johanna Salminen mittelivät toisiaan vastaan konttorituolirallissa. Pomojen oli assistenttinsa avustuksella pyörittävä konttorituolin kanssa kymmenen kierrosta, jonka jälkeen tuolin kanssa on mentävä pöydän ääreen juomaan kahvia. Kahvikuppi oli kädessä koko ajan, eikä se saa läikkyä. Kun kahvikupillinen oli juotu, piti syödä kulhollinen keksejä. Konttorituoliralli oli hyvin tasaväkinen ja Anu ja Johanna saivat keksit syötyä lähes yhtä aikaa.

Toisessa osassa BB-taloon oli tuotu kaksi puhelinta, joihin pomojen oli vastattava. Puhelimista pomot kuulevat ääniä, joista osa on BB-talon asukkaiden puhetta. Pelkän puheäänen perusteella pomojen on arvattava, kenelle ääni kuuluu. Alkuvaikeuksien jälkeen Anulla alkoi arvailu sujua ja nainen osoittautui tehtävässä varsin hyväksi.

Firman juhlien kolmannessa osassa assistentteina toimineiden Aleks Vehkalan (Anun assistentti) ja Nikon (Johannan assistentti) piti piirtää fläppitaululle tämän kauden BB-asukkaiden kuvia. Kummankin piti piirtää viisi asukasta ja ne saivat olla myös jo talosta poistuneita asukkaita. Anun ja Johannan piti kuvien perusteella arvata, kenestä oli kyse. Aleks ja Niko eivät saaneet kirjoittaa kuviin mitään tai vihjata muutenkaan, ketä he ovat piirtämässä. Tässä tehtävässä Anu oli hieman vaikeuksissa.

Huikeiden piirrosten jälkeen tämän viikon hyväntekeväisyyskilpailu oli päättynyt. Jäätiin siis odottamaan tulosta. Big Brotherin julkaistua tulokset, kävi ilmi, että asukkaat epäonnistuivat osatehtävissä täysin vain lastenkutsuilla. Lopputulosten mukaan asukkaat epäonnistuivat pallomeressä ja näin he jäivät ilman rahaa ensimmäisestä osatehtävästä.

Lopuissa tehtävissä tehtäväpottiin kilahti 100 euroa lukuun ottamatta vaaliväittelyä ja asukkaiden äänentunnistusta. Vaaliväittelyssä potti kasvoi peräti 200 eurolla ja asukkaiden äänentunnistus jäi hieman vajaaksi ja siitä tuli kasaan vain 80 euroa. Niinpä kokonaispotti tältä viikolta oli 980 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että viiden viikon aikana hyväntekeväisyyteen kerättävä tehtäväpotti on jo kasvanut 4 607 euroon.

Julkkis-Big Brotheria on jäljellä vielä reilu viikko ja luultavasti siihen mahtuu vielä yksi hyväntekeväisyyskilpailu. Koko Julkkis-BB:n voittaja pääsee lahjoittamaan tehtäväpottiin kertyneet varat haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Kohde, jolle rahat lahjoitetaan, kerrotaan vasta Finaalissa 13. lokakuuta.

Lue lisää sivustoltamme:
Susanna Ingerttilä ja Daisy-koira otettiin pois BB-talosta!
Yhtä juhlaa BB-talossa - Daisy järkyttyi ilotulituksesta (2.10.2013)

Lue torstain tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Politiikan juhlaa
Näistä väitteistä Esko ja Jori mittelivät
Puoluejohtajat loistivat
Firman juhlat
Kenen ääni kyseessä?
Fläppitaulun kuva-arvoitus
Hyväntekeväisyyskilpailu: Yhtä juhlaa -tulos

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.