Nimeämisäänestys käynnistyi - asukkaat valenimesivät ja näkivät ne televisiosta

Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Torstaina BB-talossa järjestettiin nimeämiset, mutta niillä ei ole merkitystä, koska tällä viikolla katsojat nimeävät ja asukkaat häätävät. Hämmentääkseen asukkaita Big Brother näytti valenimeämiset asukkaille.

Katsojat valitsevat tällä viikolla, ketkä kaksi asukasta ovat häätöäänestyksessä. Asukkaiden nimeämisillä ei ole merkitystä, vaan ne ovat valenimeämiset ja kaikki asukkaat ovat äänestyksessä. Asukkaille kuitenkin uskotellaan, että ne ovat oikeat nimeämiset, vaikka heille ei kerrotakaan, ketkä ovat häätöäänestyksessä.

Asukkaat saivat kuitenkin laskea nimeämispisteet ja päätellä, ketkä voisivat olla häätöäänestyksessä, kun Big Brother näytti asukkaille valenimeämiset. Suuria tunteenpurkauksia ei valenimeämisten näyttäminen aiheuttanut, vaan asukkaat ottivat ne rauhallisesti. Yleinen linja oli, että nimeämispisteiden antaminen on pelin henki, eikä siitä pidä loukkaantua.

Ehkä eniten valenimeämispisteistä otti itseensä Mira, joka sai pisteitä esimerkiksi Kristianilta huonosta viikkotehtävän suorittamisesta. Mira totesi, että hän oli saanut tiistaina kiellon suorittaa Big Brotherilta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Mira ei suorittanut tiistaina, koska hän sai BB:ltä energiajuomaa ja tupakkaa suorittamattomuudestaan. Tätä Kristian ei kuitenkaan tiedä, koska asiaa ei ole paljastettu muille asukkaille, eikä Mira saa sitä kertoa ilman BB:n lupaa. Asukkaat kuitenkin tietävät, että Mira sai houkutukset Big Brotherilta, muttei syytä.

Kristian oli kärkipäässä valenimeämispisteiden saajista yhdessä Miran ja Villen kanssa. Mira ja Kristian antoivat nimeämispisteitä toisilleen. Mira koki Kristianin kiusaajana. Muuten Kristian keräsi pisteitä Villeltä, joka on ärsyyntynyt Kristianin dominoivasta asemasta talosta ja Keviniltä, joka ei tule niin hyvin toimeen Kristianin kanssa.

Ville keräsi toiseksi eniten valenimeämispisteitä Kristianin kanssa. Ville sai pisteitä mm. Keviniltä, koska Kevinille ei ole tullut niin lämmintä suhdetta Villen kanssa ja Millalta, koska hän uskoo Villen lähdön muuttavan eniten talon dynamiikkaa.

Valenimeämisissä Helmeri sai tämän kauden ensimmäisen nimeämispisteen, vaikka se valepiste olikin. Nollasaldon tällä viikolla onnistuivat saamaan viikkotehtävässä loistavana valmentaja-managerina toiminut Kimmo ja hyvin viikkotehtävässä tsempannut Kevin.

Asukkaat laskeskelivat, että jos kolme asukasta on häätöäänestyksessä, ne olisivat Mira, Ville ja Kristian. Totuus on kuitenkin se, että kaikki asukkaat ovat nimeämisäänestyksessä, jossa katsojat äänestävät kaksi eniten ääniä saanutta asukasta häätöäänestykseen. Häätöäänestyksessä valta on asukkailla, jossa asukkaat häätävät yhden asukkaan ulos talosta sunnuntaina. Katsojat siis äänestävät nimeämisäänestyksessä sitä asukasta, jonka haluavat eniten ulos talosta, eli äänestyksen logiikka on päinvastainen kuin aikaisempien viikkojen häätöäänestyksissä.

Asukkaat spekuloivat, että valenimeämispisteiden näyttämisen vuoksi kaikki asukkaat ovat äänestyksessä, mutta he ovat vain puoliksi oikeassa. Viime viikolla asukkaat pohtivat, voisivatko he keskuudestaan häätää asukkaan, mutta se toteutuu vasta tällä viikolla. Ainakaan tuoreeltaan tämä spekulaatio ei ole noussut uudestaan esiin.

Lisää spekulaatioita viikonloppuun asukkaille tuotiin myöhään torstai-iltana, kun Big Brother kertoi asukkaille, että tämän päivän nimeämisillä ei ollut mitään merkitystä, vaan ne olivat valenimeämiset. Heille kerrottiin myös, että katsojat äänestävät asukkaat häätöäänestykseen ja kaikki asukkaat ovat äänestyksessä. Sitä ei kuitenkaan paljastettu, että asukkaat joutuvat häätämään häätöäänestykseen joutuneet asukkaat.

Heti tiedon tultua asukkaat alkoivat spekuloida tulevalla. Nopeasti puheet menivät siihen, että ainakin Jukka ja Kristian arvasivat, että he joutuvat häätämään toisiaan. Vaikka arvauksessaan he osuivat oikeaan, tunnelmat olivat silti rauhalliset. Onnellisin illan käänteestä oli Mira, joka totesi hänellä olevan pelastusolo, koska hän luuli paljastettujen valenimeämisten perusteella olevansa häätöäänestyksessä, mutta nyt äänestyksessä ovatkin kaikki.

Käynnissä oleva nimeämisäänestys päättyy sunnuntain suorassa lähetyksessä, jolloin selviää kaksi eniten ääniä saanutta asukasta. Näistä asukkaat häätävät toisen ulos BB-talosta suorassa lähetyksessä.

Valenimeämispisteiden jakautuminen

Nimeämisäänestyksen äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Artikkelia on päivitetty 10.10.2019 kello 23:54: Asukkaille kerrottiin, että nimeämiset olivat valenimeämiset ja katsojat äänestävät asukkaat häätöäänestykseen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.