Big Brotherin urheilugaala palkitsi parhaat - Kristian katsojien suosikki

Kristian voitti katsojien valinnan jälleen. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Kristian voitti katsojien valinnan jälleen. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Urheilullisen viikkotehtävän onnistumisen ansiosta asukkaat saivat kutsun Big Brotherin urheilugaalaan perjantaina. Urheilugaalassa asukkaat palkitsivat toisiaan eri kategorioissa ja myös katsojat valitsivat suosikkinsa.

Maanantaista torstaihin asukkaat urakoivat viikkotehtävässä hurjat 225 kilometriä ja osana palkintoa asukkaat asukkaat saivat osallistua Big Brotherin urheilugaalaan. Big Brother ilmoitti Kimmolle, että hän toimii urheilugaalan toimikunnan ja palkintolautakunnan puheenjohtajana sekä juontajana. Hän sai valita gaalaan juontajaparin ja sihteerin. Kimmo valitsi juontajapariksi Kevinin ja sihteeriksi Anun.

Gaalaohjelmaan kuuluu asukkaiden palkitseminen kymmenessä eri kategoriassa sekä juhlaillallinen. Kimmon, Anun ja Kevinin on valmisteltava juonnot, palkintokategoriat ja palkitsemisperusteet. Muut asukkaat vastaavat kolmen aterian juhlaillallisen valmistelu Big Brotherin toimittamista aineksista.

Ennen gaalaa asukkaat pääsivät etkoille saunaan ja porealtaaseen, jonka jälkeen aloitettiin gaalan valmistelut. Kimmo, Anu ja Kevin pohtivat illan ohjelmaa keskenään makuuhuoneessa, kun muut asukkaat tekivät ruokaa keittiössä. Aluksi ruoanlaitto käynnistyi kangerrellen, kun oli hieman epätietoisuutta, miten eri ruokavalioita tarvitsevat asukkaat hoidetaan illan osalta. Keittiöhenkilökunnan välejä hiersi, kun joidenkin asukkaiden mielestä Ville ja Mira ottivat isoa roolia ruokien valmistamisessa.

Samaan aikaan Kimmo, Anu, Kevin miettivät palkintokategorioita, joista yhdeksän he saivat Kimmon johdolla päättää. Yksi kategoria on katsojien valitsema viikon urheilija, joka paljastetaan gaalan lopussa. Katsojat äänestivät päivällä asukkaiden pitämistä puheista parhaan, jonka teema oli "Miksi minut pitäisi valita Big Brotherin viikon urheilijaksi?"

Kristianin puhe jälleen paras, Miran lankeaminen paljastettiin

Big Brother muistutti, että asukkaiden on käyttäydyttävä gaalassa asiallisesti, sillä Big Brother urheilugaala on yksi vuoden merkittävimpiä urheilutapahtumia. Kun valmistelut oli saatu valmiiksi, asukkaat pistivät vielä hieman parempaa päälle. Gaala alkoi vastaanotolla, josssa Kimmo, Anu ja Kevin ottivat gaalavieraina olleet muut asukkaat kätellen vastaan ja sitten nostettiin maljat. Ennen palkintojenjakoa asukkaat nauttivat alkupaloina mm. kalaa ja pääruokana mm. ulkofilettä.

Jokainen asukas sai oman pystin palkintolautakunnan määrittelemissä kategorioissa ja valintaperusteissa. Palkinnot jaettiin jokaisen vahvuuksien mukaan, esimerkiksi Kristian yllätti, vaikkei hän ollut niin urheilullinen, Helmerin yli rajojen menoa arvostettiin ylisuorittajana, Kimmon valmentajan taidot eivät menneet oli viikon motivaattori -palkinnolla ja kivun ja säryn rajoilla ja jopa valmentajan käskyjä lähes uhmannut Milla nimettiin viikon Tarzaniksi.

Eniten puhetta gaalassa aiheutti Miran saama viikon nousukkain -palkinto, jonka yhteydessä asukkaille paljastettiin Miran lankeaminen BB:n tarjoamiin houkutuksiin viikkotehtävän aikana. Asukkaat Kristiania lukuun ottamatta näyttivät nauravan videolle, joka asukkaille Miran toimista näytettiin, mutta Kristian pysyi vakavana. Kristian kommentoi videota Miralle naama vakavana ja asia vaivasi Kristiania. Miralla oli kova tarve selitellä toimiaan kaikille asukkaille, koska hän ei halunnut antaa väärää kuvaa itsestään, jonka video hänen mielestään hänestä antoi.

Big Brother urheilugaalan lopuksi jaettiin vielä katsojien valitsema palkinto, joka koski asukkaiden päivällä pitämiä puheita. Katsojat valitsivat parhaan puheen pitäjäksi Kristianin, jolle vastaava palkinto oli jo toinen tällä kaudella. Kristianin puhe käsitteli sitä, ettei hän uskonut hänen vartalollaan suoriutuvan viikkotehtävästä niin hyvin. Hän hävisi vain kierroksen ammattiurheilijalle (Helmeri) ja olosuhteista huolimatta yhdessä selvittiin, selvitti Kristian puheessaan.

Palkinnoksi katsojien valinnasta Kristian saa valita ottaako hän 25 rahnaa taloon vai 250 euroa ulkomaailmassa. Lisäksi tässä tehtässä oli erikoispalkintona illallislippu avecin kanssa Suomen Urheilugaalaan ensi tammikuussa. Yllättynyt Kristian oli heti jo kauppaamassa lippuaan jollekin ja sanoi olevansa tammikuussa Pattijoella. Gaalan lopuksi Kristian piti vielä tunteikkaan voittopuheen ja sai onnittelut kaikilta asukkailta. Kristianin voitosta myös Helmeri liikuttui vahvasti.

BB-urheilugaalan virallinen osuus päättyi tähän ja asukkaat pääsivät juhlimaan vapaasti. Big Brother juhlisti asukkaiden iltaa tarjoamalla vielä lisää alkoholia virallisen ohjelman päätyttyä.

Big Brother urheilugaala 2019 palkinnot

Viikon yllättäjä: Kristian
Viikon monologisti: Ville
Viikon tarmokkain: Jukka
Viikon ylisuorittaja: Helmeri
Viikon tsemppari: Kevin
Viikon motivaattori: Kimmo
Viikon nousukkain: Mira
Viikon ninjamaisin: Anu
Viikon Tarzan: Milla
Viikon urheilija / vakuuttavin puhe (katsojien valinta): Kristian

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.