Hurja suoritus päättyi onnistumiseen - esteradalla käveltiin loppuun asti

Kimmo lukee kirjettä. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Kimmo lukee kirjettä. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Asukkaiden valtava urakka esteradalla tuli päätökseen torstaina. Viimeisenä tekona asukkaat ottivat spurtin, jossa oli tarjolla henkilökohtainen palkinto.

Keskiviikkoiltana asukkaat olivat jo lähes varmoja, että viikkotehtävä onnistuu, eli he saavat kasaan 150 kilometriä. Ainoa spekulaation kohde oli radan pituus, jonka he uskoivat olevan vähintään 50 metriä, kun se todellisuudessa oli 65 metriä. Varmuuden vuoksi he laskivat matkan myös 40 metrille, josta puuttui hieman ja sen asukkaat päättivät tehdä loppuun torstaiaamuna.

Ennen kuin asukkaat pääsivät keskiviikkona unten maille, oli manageri-valmentaja Kimmolla asukkaille yllätys. Kimmon saama salatehtävä oli onnistunut, kun kaikki asukkaat tekivät kierrosennätyksensä keskiviikon aikana. Palkintona asukkaat saivat kirjeet läheisiltään ja Kimmo paljasti saamansa salatehtävän ja toimitti asukkaille kirjeet, kun kello oli jo yli puolen yön.

Ensimmäisenä kirjeen luki Kimmo, joka pystyi voittamaan kirjeen itselleen vain siinä tapauksessa, että kaikki asukkaat rikkovat ennätyksensä. Kirjeiden saaminen toi tunteet pintaan ennen kuin yksikään kirje oli luettu. Suurimmat tunteenpurkaukset nähtiin Kristianilta, Millalta ja Miralta. Kristian sai rakkauskirjeen tyttöystävältään, Milla luki kirjeestään, että hänen Tyyppinsä ulkomaailmassa odottaa häntä ja Mira sai koskettavan kirjeen äidiltään. Humoristisimman kirjeen sai Jukka veljeltään.

Keskusteltuaan hetken kirjeiden tuomista tunteista, asukkaat alkoivat valmistautua menemään nukkumaan ja viikkotehtävän viimeiseen päivään. Torstaiaamuna heti herätyksen jälkeen Milla ja Kevin suuntasivat esteradalle varmistamaan viikkotehtävän onnistumista. Ensimmäinen takaisku tuli, kun Milla loukkasi itseään ja Big Brother kielsi Millaa jatkamasta tehtävän suorittamista. Muutkaan asukkaat eivät enää olleet parhaassa terässään, mutta onneksi urakka alkoi olla takana päin.

Big Brother kannusti asukkaat vielä viimeiseen spurttiin, kun viikkotehtävää oli tunti jäljellä. Viimeisellä tunnilla parhaan suorituksen tehnyt asukas saisi palkinnon ja kaikki asukkaat saivat Millaa ja Kimmoa lukuun ottamatta osallistua palkinnon tavoitteluun. Palkinnon tavoittelu otti koville jo muutenkin kovia kokeneille asukkaille. Esimerkiksi Kristian oksensi radalle ja joutui jättämään tehtävän kesken ennen ajan loppua. Helmeri, Anu ja Ville jatkoivat loppuun saakka ja Helmeri onnistui saavuttamaan parhaan kokonaiskierrosmäärän ohittaen Kristianin yhdellä kierroksella.

Viikkotehtävän tulos julkistettiin noin tunti viimeisen suorituksen jälkeen. Ennen kuin Big Brother kertoi tuloksen, asukkaat totesivat, että viikkotehtävän on pakko mennä läpi. Milla vitsaili, että heille kerrotaan, että rata olikin vain 20 metriä pitkä. Pienen odottelun jälkeen asukkaat saivat helpottavan tiedon, kun Big Brother kuulutti viikkotehtävän onnistuneen.

Myöhemmin illalla asukkaille kerrottiin, että he saivat viikkotehtävän tulokseksi 225 kilometriä, josta he suorittivat esteradalla 189 kilometriä. Loput 36 kilometriä he saivat keskiviikon päivätehtävänä olleesta kuntopyörällä ajosta, jossa yksi radalla suoritettu kilometri vastasi viittä kuntopyörällä. Kilometrimäärän kuultuaan asukkaat totesivat, että he olivat laskeneet kierroksen pituuden värin ja nyt he laskeskelivat, että kierros oli 60 metrin luokkaa, eikä 40 tai 50, kuten he alunperin arvioivat.

Raskaan viikkotehtävän jälkeen asukkaiden tuuletukset olivat aikaisempaa rauhallisemmat. Ville oli varautunut jo laittamaan sormet korviin, mutta kovaa huutoa ei tullutkaan. Asukkaat lähinnä heittivät läpyt toisilleen onnitteluiksi. Heti tuloksen julkistuksen jälkeen asukkaat spekuloivat, mitä Helmeri saa palkinnoksi viimeisen tunnin spurtistaan.

Asukkaat löivät viikkotehtävästä 90:n vedonlyöntiprosentilla, joten asukkaiden viikkobudjetti on nyt 342 euroa.

Artikkelia päivitetty 10.10.2019 kello 21:12: Lisätty asukkaiden viikkotehtävässä suorittama kilometrimäärä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.