Tuulan salatehtävä paljastui nopeasti, vangin kuteet niskaan

Video: Helmeri ja Tuula saavat salatehtävän päiväkirjahuoneeseen. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

BB-talossa käynnistyi maanantaina kauden ensimmäinen viikkotehtävä. Viikkotehtävään liittyy salatehtävä, joka käynnistyi myös maanantaina, mutta se on jo osittain vaarassa paljastua.

Viikkotehtävässä asukkaiden yhtenä tehtävänä on vahtia saamiaan rahnoja, eli BB-valuuttaa. Asukkaille annettiin 399 rahnaa, eikä niitä saa kadota 25 %:a enempää tai viikkotehtävä epäonnistuu. Viikkotehtävän vaikeuttamiseksi Big Brother antoi Tuulalle ja Helmerille salatehtävän, jossa heidän pitää varastaa rahnoja, jotta viikkotehtävä epäonnistuu.

Tuula aloitti salatehtävän suorittamisen jo maanantai-iltana ja hän sai varastettua toisesta kulhosta 33 rahnaa. Tuula piilotti rahnoja saappaaseensa. Varkaus huomattiin pian ja alkoi kova spekulointi ja aika suora syyttely, kuka varasti rahnat. Mira oli etenkin tulilinjalla, mutta myös rahnat oikeasti varastanut Tuula oli epäilyksen alla. Etenkin Jukka oli Miran kimpussa ja Mira joutui todistelemaan esittelemällä vaatteitaan, ettei ollut syyllinen.

Ilta jatkui syyttelyn ja epäilyjen merkeissä ja osa asukkaista painui jo unten maille. Asukkaat olivat sopineet päivällä yön vahtivuoroista ja mm. Jukka ja Mira olivat ensimmäisenä vahdissa. Vahtivuoron alussa tehtiin läpimurto, kun yksi naisista löysi olohuoneesta viltin alta muutaman rahnan. Epäilykset siirtyivät Tuulaan. Hetkeä myöhemmin Jukka löysi Tuulan saappaasta paljon rahnoja.

Hereillä olleet asukkaat olivat innoissaan. Jukka toppuutteli, ettei kerrota muille, vaan jaetaan rahnat pienen porukan kesken ja palautetaan ne pottiin vasta torstaina. Asiasta oltiin eri mieltä ja siitä käytiin keskustelua. Lopulta päästiin jonkinlaiseen päätökseen, että Jukka jakaa löytyneet rahnat Kimmon ja Eeva-Leenan kanssa. Miraan ja Emmaan, jotka olivat myös hereillä, Jukka ei luottanut. Sovittiin, ettei löydöstä kerrota muille ja Jukka toivoi, että myös Mira ja Emma suostuisi tähän luottamuspulasta huolimatta.

Asiaa vatvottiin vielä hetki, kunnes siirryttiin toisiin aiheisiin. Tuula ei ollut tietoinen, että hänen kätkönsä paljastui. Asukkaat eivät tiedä, että Big Brotherilla on toinen "myyrä" talossa, Helmeri, joka ei ole vielä peliliikkeitä salatehtävän suhteen tehnyt.

Maanantain valjettua, tilanne oli rauhallinen ja aamu käynnistyi Tuulan lettujen paistolla. Päivä eteni mm. pelein ja leikein, kunnes Big Brother kutsui asukkaat sohvalle.

Asukkaiden varkausepäilyjen herättyä BB päätti järjestää BB-talossa kuulustelut, johon alun älämölön jälkeen asukkaat yksi toisensa jälkeen joutuivat.

Eniten epäilyksen alla olivat Mira ja oikea varas Tuula. Kuulusteluissa paljastui Kimmon porukan vartiovuorolla löytyneet rahnat. Punaisten saappaiden omistaja oli kiinnostuksen kohteena ja Tuulalta kysyttäessä hän ihmetteli, mistä tiedettiin, että ne olivat hänen saappaansa. Kuulustelujen jälkeen Big Brother kutsui Tuulan päiväkirjahuoneeseen, josta Tuula sai vangin vaatteet ja kahleet puettavaksi päälleen. Tuula joutui tunnustamaan myös muille asukkaille paljastuneensa varkaaksi.

Paljastuttuaan Tuija ei saa osallitua toistaiseksi kulhojen vahdintaan. Asukkaat eivät tiedä, että taloon valittiin uusi varas, jonka BB:n katsojat saivat äänestää netissä. Äänestyksen tuloksen perusteella uudeksi varkaaksi valittiin Ville. BB-talossa varkaana jatkaa yhä myös Helmeri.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.