Ulkohuussista ensimmäinen todellinen rakennusprojekti asukkaille

Jukka. Kuva: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.
Jukka. Kuva: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.

Asukkaat saivat muuta ajateltavaa kuin vain rahnojen vartiointi, kun Big Brother antoi asukkaille uuden päivätehtävän. Viikkotehtävä sai jatkoa ulkohuussin rakentamisella BB-talon pihalle.

Tiistaina asukkaat pääsivät todella rakentamaan viikkotehtävän aikana, kun heille annettiin tehtäväksi rakentaa ulkohuussi. Viikkotehtävän aiheenahan oli rakentaa BB-talosta puuttuvia kohteita, joten ulkohuussin rakentaminen voi viitata siihen, että lähiakoina - jopa ensi viikolla - asukkaita voisi odottaa ulkotehtävä.

Ulkohuussin rakennusmestariksi nimitettiin Jukka. Päivätehtävän ohjeissa mainittiin, että jokaiselle asukkaalle on tehtävässä yksi työkalu ja jokaista työkalua on käytettävä vähintään kerran. Big Brother oli toimittanut ulkohuussin rakentamista varten tarvittavan tarpeiston ja suojavarusteiksi keltaiset huomioliivit ja kypärät.

Rakentaminen eteni suhteellisen tehokkaasti, vaikka kaikilla asukkailla ei ollut rakennustöistä juurikaan kokemusta. Yksi innokkaimmista tehtävään osallistujista oli Kristian, joka osasi myös neuvoa muita. Kristian myös viihdytti välillä kanssa-asukkaita mm. hoilaamalla Maamme-laulua yhdessä vaiheessa.

Päivätehtävän aikana oli yhä voimassa myös viikkotehtävän rahnojen vartiointi. Tehtävää vaikeutti se, että molempia rahnakulhoja ei voinut pitää ulkona rakennustehtävän aikana, vaan toinen jouduttiin pitämään sisällä. Niinpä aina, kun joku asukkaista kävi sisällä, alkoi ulkona spekulointi varkaasta. Pohdinta nousi keskiöön erityisesti asukkaille, jotka eivät juuri sillä hetkellä osallistuneet ulkohuussin rakentamiseen ja etenkin Anua pohdittiin mahdollisena varkaana ainakin Emman ja Kimmon taholta.

Ulkohuussi oli pystyssä vajaassa kolmessa tunnissa, jonka jälkeen asukkaat vielä maalasivat sen ulkopuolelta punavalkoiseksi. Maalauksessa ei enää kauaa nokka tuhissut ja asukkaat totesivat tehtävän suoritetuksi. Palattuaan taloon asukkaat pititvät tehtävää onnistuneena, eivätkä he uskoneet mahdollisuuteen, että päivätehtävä voisi epäonnistua.

Big Brother patisti asukkaat vielä siivoamaan jälkensä pihalta niiltä osin kuin se oli mahdollista. Asukkailla ei ollut esimerkiksi harjoja saatavilla terassille, joten niitä ei ollut mahdollista käyttää sahanpurujen siivoamiseen, mutta muuten terassi piti saada siistiksi. Siivottuaan pihan asukkaat palauttivat vielä päivätehtävän tarpeiston varastohuoneeseen, joten nyt asukkaat pystyivät jättämään päivätehtävän taakseen.

Samassa yhteydessä Big Brother määräsi BB-taloon päiväunikiellon, sillä moni asukas oli pohtinut päiväunille menoa ja osa asukkaista makoili sängyssään päivätehtävän jälkeen. Päiväunikiellosta huolimatta illalla saa mennä nukkumaan milloin haluaa.

Viikkotehtävästä on nyt suoritettu kaksi päivätehtävää, mutta Big Brother ei ole näistä kertonut erikseen tuloksia. Rahnojen vartiointi jatkuu torstaihin asti ja BB on antanut Helmerille ja Villelle salatehtävän sabotoida viikkotehtävää. Viikkotehtävä päättyy siis torstaina.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.