Ville, Milla ja Anu seitsemänteen häätöäänestykseen - rahnoilla sai ostaa nimeämispisteiden vähennystä

Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

BB-talossa palattiin nimeämisten suhteen päiväjärjestykseen seitsemännellä viikolla, kun normaalit nimeämiset järjestettiin kahden viikon tauon jälkeen. Nimeämisissä, joissa sai ostaa nimeämispisteiden vähennystä, häätöäänestykseen joutuivat Ville, Milla ja Anu.

Kahdella edellisellä viikolla asukkaita on laitettu häätöäänestykseen normaalista poikkeavilla menettelyillä. Viidennellä viikolla häätöäänestyksellä katsojat pelastivat seitsemän asukasta ja kolme joutui häätöäänestykseen. Kuudennella viikolla katsojat nimesivät kaikista asukkaista kaksi häätöäänestykseen, mutta tällä viikolla asukkaat joutuivat nimeämään normaalisti.

Oli Big Brotherilla kuitenkin ässä hihassaan myös seitsemännen viikon nimeämisiin. Vaikka asukkaat antoivat normaalisti nimeämispisteitä kahdelle asukkaalle, oli jokaisella asukkaalla mahdollisuus vähentää nimeämispisteitä rahnoilla. Yhden nimeämispisteen vähentäminen maksoi kymmenen rahnaa ja nimeämispisteitä oli mahdollisuus vähentää paitsi itseltä, niin myös muilta asukkailta. Asukkaat tekivät ostokset nimeämisten yhteydessä, eivätkä he tienneet, kuinka nimeämispisteet ovat jakautuneet.

Nimeämispisteiden vähentämiseen tarttuivat Anu ja Helmeri. Anu mitätöi itseltään yhden nimeämispisteen ja yllätykseksi yhden myös Kristianilta. Ostot ovat Anulle kohtalokkaita, sillä ne sinetöivät naiselle paikan häätöäänestykseen. Jos Anu olisi panostanut 20 rahnaa itseensä, olisi hän säästynyt häätöäänestykseltä ja Kristian joutunut hänen sijassaan sinne. Toisaalta, jos Anu ei olisi ostanut yhtään pistettä pois, olisi tulos ollut sama, eli Anu olisi ollut häätöäänestyksessä.

Helmerin nimeämispisteiden ostaminen pois oli suorastaan koominen. Helmeri sai vain yhden nimeämispisteen tällä viikolla, mutta hän osti itseltään pois kaksi nimeämispistettä 20 rahnalla. Periatteessa Helmeri meni nimeämispisteissä siis miinuksen puolelle, kun hän osti vähennyksiä kymmenellä rahnalla liikaa. Helmerin rahnat menivät täysin hukkaan, koska hän ei olisi häätöäänestykseen muutenkaan joutunut, mutta eihän hän sitä voinut millään tietää.

Muut asukkaat eivät käyttäneet rahnojaan nimeämisiin, osa periaatteellisista syistä, kuten esimerkiksi Ville tai sitten siitä syystä, ettei ollut tarpeeksi rahnaa, kuten esimerkiksi Jukka. Helmeri tosin pohti Jukan pelastamisesta, mutta ei lopulta toteuttanut aiettaan. Hukkaan nämäkin rahnat olisivat menneet, sillä Jukka jäi kokonaan ilman nimeämispisteitä tällä viikolla.

Seitsemännen viikon nimeämisten pisteharava oli Ville, joka joutui häätöäänestykseen kahdeksalla nimeämispisteellä. Toiseksi eniten nimeämispisteitä, neljä, keräsi häätöäänestyksen ensikertalainen Milla ja kolmanneksi eniten Anu kolmella pisteellä, kun siitä oli tehty ostettu vähennys. Jukka oli ainoa asukas, joka ei saanut asukkailta nimeämispisteitä.

Nimeämisten tulosten julkistus ei sisältänyt dramatiikkaa. Häätöäänestykseen joutuneet asukkaat ottivat tilanteen hymy huulilla, suorastaan naureskellen. Nimetyistä asukkaista Anu ehkä vaikutti hämmentyneimmältä, mutta ei hänkään asiaa huonosti ottanut. Helmeri oli ensimmäisten joukossa kysymässä Anun tunnelmia, joka arvattavasti toivoi, ettei Anu joutuisi lähtemään.

Ville, Milla ja Anu saavat pakata laukkunsa sunnuntaina ja yksi heistä joutuu jättämään BB-talon häätöäänestyksen jälkeen.

Äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Nimeämispisteiden jakautuminen

Artikkelia päivitetty 17.10.2019 kello 23:37: Lisätty tunnelmat nimeämistulosten julkistamisen jälkeen ja linkki nimeämispisteiden jakautumiseen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.