Helmeri sai palkinnon Esterata-viikkotehtävästä - valitsi Anun salahuoneeseen treffeille

Helmeri ja Anu suutelevat BB-talon salahuoneessa. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Helmeri ja Anu suutelevat BB-talon salahuoneessa. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Big Brother palkitsi Helmerin vihdoin parhaasta suorituksesta viikon takaisessa Esterata-viikkotehtävässä. Helmeri pääsi palkintona tutustumaan täysin uuteen huoneeseen BB-talossa ja hän sai valita sinne myös seuralaisen.

Hieman puolen päivän jälkeen perjantaina Big Brother antoi Helmerille hänen palkintonsa. Palkinnon Helmeri ansaitsi, kun hän teki viime viikon viikkotehtävän esteradalla parhaan suorituksen. Big Brother paljasti uuden huoneen BB-talossa, jonka Helmerin piti pitää salaisena, jotta salahuoneeseen avattu bistro pysyisi auki. Helmeri sai valita yhden asukkaan hänen kanssaan bistroon. Helmeri valitsi salahuoneeseen mukaan Anun.

Salahuone löytyy BB-talon varastohuoneen vierestä ja käynti sinne on varastohuoneen kaapissa olevasta luukusta. Uusi huone on hyvin pieni, jonne Helmeri ja Anu pääsivät nauttimaan mm. alkoholijuomia discovalojen loisteessa. Helmeri ja Anu kehittelivät peitetarinan, jotta heidän käynnit salahuoneessa eivät paljastuisi. He päättivät, että he ottavat hoitaakseen asukkaiden pyykit, niin he pääsevät olemaan varastohuoneessa.

Kaksikolla oli vapaa pääsy bistroon koko päivän, kunhan he eivät paljastuisi. Illalla muut asukkaat alkoivat kuitenkin epäillä, että Helmerillä ja Anulla on jotain menossa. He olivat pitkiä aikoja poissa muiden asukkaiden luota ja aina, kun he tulivat pois varastohuoneesta, he olivat entistä humaltuneempia.

Helmerin ja Anun täytyi pitää huolta, ettei kukaan muu tulisi varastohuoneeseen. Lisäksi välillä Big Brother herätteli Helmeriä ja Anua soittamalla varastohuoneen ovisummeria, jolloin heidän piti tulla pois salahuoneesta. Kerran he eivät näin toimineet ja Kristian pääsi varastohuoneeseen, joka oli tyhjä. Epäilyt ja spekulaatiot pääsivät todella valloilleen ja Kristianin kerrottua tapahtuneesta, Milla arveli, että Helmeri ja Anu olisivat päässeet käymään jossain kauppakeskus Redissä.

Salahuoneessa treffeille päässeet Helmeri ja Anu puhuivat suhteestaan BB-talossa ja kuinka he olivat lähentyneet. Helmeri ei saanut kuitenkaan niin paljon vastakaikua kuin hän ehkä odotti. Anu jätti usein vastaamatta Helmerin heitä koskeviin kysymyksiin ja vaikutti siltä, että Helmerin odotukset olivat suuremmat Anua kohtaan kuin päinvastoin. Hempeitä hetkiä, halauksia ja suudelmia bistrossa silti nähtiin suhteellisen monta. Jälkeenpäin Helmeri sanoi tämänpäiväisen olleen hänen parhaat treffinsä.

Asukkaat näkevät kuvaa salahuoneesta

Samalla, kun Helmeri ja Anu viettivät bistrossaan herkissä tunnelmissa, muut asukkaat spekuloivat, mikä Helmerillä ja Anulla on meneillään. Big Brother lämmitti myös asukkaille saunan ja sen aikana BB näytti taloon videokuvaa salahuoneesta muutaman sekunnin ajan. Nyt asukkaat olivat aivan varmoja, että Helmeri ja Anu ovat päässeet jonnekin.

Saunan jälkeen Helmeri ja Anu poistuivat salahuoneesta ja varastohuoneesta. Peitetarinana olleen pyykinpesun hoito humalassa oli haastavaa ja asukkaat totesivatkin pyykkien jääneen märäksi kuivausrummusta huolimatta. Pyykinpesulaitteiden käyttö humalassa tuotti Helmerille suuria vaikeuksia.

Samoin salaisuuden säilyttäminen vaikeutui sitä mukaa, mitä enemmän humalaan salahuonekaksikko tuli. Asukkaat paljastivat, että he olivat nähneet salahuoneen tapahtumia televisiosta ja he utelivat etenkin Helmeriltä lisää tietoa. Helmeri ei uskonut asukkaiden sanomisia, vaikka he kuvasivat mm. salahuonetta kohtuullisen yksityiskohtaisesti.

Helmerin ja Anun kätyrinä salatehtävässä oli Ville, joka oli tietoinen salahuoneesta ja Ville usein välitti tietoa Helmerille ja Anulle. Ville toi myös viimeisen tiedon kaksikolle, kun bistro suljettiin, kun asukkaat arvasivat BB:n avustuksella, missä Helmeri ja Anu olivat olleet. Helmerille tieto ei humalatilan vuoksi mennyt kuitenkin perille, vaan hän jämähti odottamaan Anun kanssa bistron avautumista varastohuoneen edustalle - turhaan.

Salatilakaksikon humalatila oli sitä luokkaa, että heillä oli vaikeuksia pysyä pystyssä. Big Brother ei antanut heille enää lupaa mennä tässä kunnossa saunaan, vaan BB sulki saunan. Hirveästi saunan väliin jääminen ei Helmeriä ja Anua harmittanut. Saunassa käyneillä muilla asukkailla riitti sen sijaan hauskaa humalaisten toikkaroinneista ja päivän tapahtumien selittelyistä.

Anua tuntui harmittavan, että hän oli lähes koko päivän erossa muista asukkaista ja hän pelkäsi, että tulee sen takia häädetyksi sunnuntaina. Helmeri yritti lohduttaa Anua, ettei näin kävisi. Helmeri sanoi Anulle, ettei muut asukkaat ole hänelle vihaisia, vaikka hän viettikin aikaa Helmerin kanssa. Samaa Anu valitteli myös Millalle ja pyysi tältä anteeksi, mutta Milla sanoi, ettei ollut mitään anteeksipyydettävää.

Perjantai-ilta jatkui salatehtävän jälkeen leppoisissa merkeissä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.