Asukkaat häätivät Vilin vain viikko ennen finaalia BB-talosta

Video: Vili häädettiin kolmantenatoista asukkaana BB-talosta viikko ennen finaalia. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Kauden 2020 viimeisessä häätölähetyksessä oli kovat panokset, sillä häätökäytäntö oli käännetty toisinpäin. Vain viikko ennen finaalia katsojat nimesivät häätöäänestykseen Vilin ja Paulan, joista asukkaat häätivät Vilin.

Big Brother oli kääntänyt asetelmat tämän viikon häädössä päälaelleen. Koko viikon on ollut käynnissä nimeämisäänestys, jossa katsojat ovat saaneet äänestää asukkaita häätöäänestykseen. Kaksi eniten ääniä saanutta asukasta joutuivat häätöäänestykseen, joista asukkaat joutuvat häätämään toisen.

Asukkaille käänteestä ei kerrottu ennen sunnuntain suoraa lähetystä. Perjantaina asukkaat valenimesivät toisiaan käänteisissä nimeämisissä, mutta näillä ei ollut tällä viikolla mitään merkitystä, koska kaikki olivat äänestyksessä. Nimeämisäänestyksestä ja päin naamaa tehtävästä häädöstä asukkaat saivat kuulla vasta tänään.

Paljastukset aloitettiin Big Brother Suomi Live -häätölähetyksen alussa, jolloin asukkaille kerrottiin, ettei heidän tekemillään nimeämisillä ollut mitään merkitystä. Lisäksi heille kerrottiin, että kaikki asukkaat ovat äänestyksessä. Tästä käynnistyivät uudet spekulaatiot mm. siitä, kuinka monta asukasta häädetään. Lähetyksen edetessä asukkaille alkoi hiipiä myös mieleen, että he voisivat häätää toisiaan.

Totuus asukkaille kerrottiin nimeämisäänestyksen äänestysajan päätyttyä. Nimeämisäänestyksessä eniten ääniä saivat siis Vili ja Paula. Vili keräsi 31,5 % annetuista äänistä ja Paula 24,1 % äänistä. Arttu oli ensimmäisenä turvassa 0,1 prosenttiyksikön erolla Paulaan.

Tästä eteenpäin valta siirtyi asukkaille, jotka poikkeuksellisesti häätivät yhden asukkaan talosta. Häätö tehtiin suoran lähetyksen loppupuolella, kun kukin asukas kertoi olohuoneen sohvalla, kumman häätöuhan alla olleista he haluavat ulos talosta. Äänioikeus oli vain asukkailla, jotka eivät olleet häätöäänestyksessä. Ensin asukkaat kirjoittivat pahvilapuille sen asukkaan nimen, jonka haluavat ulos talosta. Nimet vielä käytiin näyttämässä salassa Big Brotherille yhdelle talon kameroista ennen tulosten julkistusta.

Äänestyksen käynnistyttyä asukkaat yksitellen antoivat äänensä. Tulos oli täysin selkeä, sillä Vili tuli häädetyksi äänin 5-0, eli Vili sai äänet kaikilta asukkailta. Joel perusteli ääntään Vilille, että hän on tuntenut Vilin vähemmän aikaa. Arttu halusi olla talossa lähempien ihmisten kanssa, mutta Paula on läheisempi. Julia sanoi syyksi äänelle Vilille Paulan olevan läheisempi ja Vilin kanssa meni hermot myös viikkotehtävässä. Kristiinan syy Vilin äänestämiselle oli, että Vili oli puhunut kotiin lähtemisestä tänään ja Olli-Pekka sanoi, että Vili pääsee nyt hoitamaan baariansa.

Heti äänestyksen päätyttyä Vili saateltiin kunniakujan kautta häätökäytävälle. Vielä ennen häätöään Vili puhkaisi talossa olleen ilmapallon ja hyvästeli asukkaat. Paula halasi kaikki asukkaat kiitollisena, että hän sai jäädä taloon. Taloon jääneet asukkaat alkoivat heti fiilistellä finaaliviikolle pääsyä, mutta osa oli varovaisena, koska suora lähetys ei ollut vielä päättynyt.

Big Brotherin kuulutettua suoran lähetyksen päättyneeksi asukkaat tuulettivat viimeiselle viikolle pääsyä olohuoneessa, jonka jälkeen he suuntasivat tupakalle. Tunnelma talossa oli vapautunut ja kaikki juhlivat jo finaaliin pääsyä, vaikka kukaan ei tuntunut siihen uskoneen taloon tullessaan. Lähes kaikki kommentoivat, että hyvä että selvisivät ensimmäisestä viikosta, eikä voitto tuntunut ainakaan vielä olevan kenenkään mielessä.

Talosta häädetty Vili suuntasi studioon, jossa häntä ei odottanutkaan studioyleisö uusien koronarajoitusten vuoksi. Hiljaisen studion Vili kuitenkin ymmärsi. Viittä viikkoa talossa hän kommentoi pitkäksi, se tuntui kahdeksalta kuukaudelta. Kaikkein pahinta oli tietämättömyys ulkomaailmasta. Vili ei pettynyt BB-kokemukseen, mutta hän kuvitteli sen erilaiseksi. Talon tylsyys yllätti.

Asukkaat eivät olleet niin äärimmäisiä kuin hän oli kuvitellut. Kukaan asukkaista ei ollut hänelle hankala. Joel oli hänelle kaukaisin asukas, mutta hän piti Joelia helppona ihmisenä. Voittoa Vili toivoi Paulalle tai Artulle. Vili aiheutti paljon ärsytystä talossa ja hän totesi sen osittain olleen tarkoitushakuista, mutta myös halua syventää keskusteluja.

Vilin häädön jälkeen Big Brother 2020:n finaaliviikolle jäi kuusi asukasta.

Ennen finaaliviikkoa Big Brother -talosta häädettiin Vili! (BB-nettisivut)

Lue myös:
Kuusi asukasta pääsi finaaliviikolle - Ennen finaalia häädetään kaksi asukasta! (23.11.2020)

Artikkelia on päivitetty 22.11.2020 kello 23.16: Uutista on päivitetty kauttaaltaan.
Artikkelia on päivitetty 23.11.2020 kello 00.19: Linkki lisätty artikkelin loppuun.


Tulosta   Sähköposti