Kuusi asukasta pääsi finaaliviikolle - Ennen finaalia häädetään kaksi asukasta!

Arttu, Joel, Julia, Kristiina, Olli-Pekka ja Paula pääsivät finaaliviikolle kaudella 2020. Kuva: Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Arttu, Joel, Julia, Kristiina, Olli-Pekka ja Paula pääsivät finaaliviikolle kaudella 2020. Kuva: Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Enää kuusi asukasta taistelee tämän vuoden Big Brotherin voitosta kauden viimeisen häätöäänestyksen jälkeen. Big Brotherin finaaliviikolle selvisivät Arttu, Joel, Julia, Kristiina, Olli-Pekka ja Paula, mutta vain neljä heistä pääsee ensi sunnuntain finaaliin.

Kauden viimeisessä häätöäänestyksessä BB-talosta häädettiin ulos Vili. Taloon jäi vain kuusi asukasta, jotka jatkavat tietään finaaliviikolle, mutta vain neljä pääsee finaaliin. Ennen finaalia BB-talosta häädetään kaksi asukasta, mutta tätä ei ole finaaliviikon asukkaille kerrottu. Häädöt ennen finaalia tapahtuvat perjantaina ja lauantaina.

Finaaliviikkokuusikko selvisi dramaattisten vaiheiden jälkeen, kun ensin katsojat olivat nimenneet häätöäänestykseen Vilin ja Paulan, jonka jälkeen asukkaat häätivät Vilin. Tunnelma talossa oli viimeisen häätölähetyksen jälkeen riehaantunut sen jälkeen, kun Big Brother ilmoitti suoran lähetyksen päättyneen. Asukkaat onnittelivat toisiaan ja osa piti jo voittoa pelkästään finaaliviikolle pääsyä.

Paikat finaaliin ratkeavat siis perjantain ja lauantain BB-viikkolähetyksissä, joissa kummassakin häädetään yksi asukas. Kumpanakin päivänä äänestystilanne jäädytetään hetkeksi häädön ajaksi ja vähiten ääniä sillä hetkellä saanut asukas häädetään. Tämän jälkeen voittajaäänestystä jatketaan siitä tilanteesta, mihin se ennen jäädytystä jäi, vain häädetty asukas pudotetaan tietysti äänestettävien asukkaiden joukosta pois.

Ääniä ei siis missään vaiheessa nollata, vaan kaikkien asukkaiden äänet säilyvät aina finaalin ratkaisuun saakka. Tilanne jäädytetään, eli äänestys keskeytetään hetkeksi aina, kun talosta häädetään asukas. Äänestys päättyy lopullisesti vasta ensi sunnuntain finaalilähetyksen lopussa, jolloin voittaja on selvillä.

Joku tällä hetkellä BB-talossa olevista voittaa ensi sunnuntaina Big Brotherin voittopotin 30 000 euroa. Voittajaäänestys on jo käynnissä ja eniten ääniä saanut asukas on uusi BB-voittaja. Voittaja ratkeaa kaksituntisessa suorassa finaalilähetyksessä Nelosella sunnuntaina 29. marraskuuta kello 21.00 alkaen.

Finaali käydään ilman studioyleisöä tiukentuneiden koronamääräysten vuoksi. Vain asukkaiden läheiset ovat kulisseissa paikan päällä.

Ensi sunnuntaina selviää Suomen 12. BB-voittaja.

Voittajaäänestyksen äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Lue myös:
Asukkaat häätivät Vilin vain viikko ennen finaalia BB-talosta (22.11.2020)

Big Brother Suomi viikkolähetykset Nelosella ma-ti klo 21.00, ke-to klo 22.00, pe klo 22.15 ja la klo 22.00
Big Brother 2020 finaali Nelosella su 29.11.2020 kello 21.00-23.00


Tulosta   Sähköposti