Tonttupaja pystyyn viimeisessä viikkotehtävässä, lahjat menevät hyväntekeväisyyteen

Kristiina lukee ohjeita tonttupajassa työskentelyyn, muut asukkaat kuuntelemassa. Kuva: © Nelonen Media.
Kristiina lukee ohjeita tonttupajassa työskentelyyn, muut asukkaat kuuntelemassa. Kuva: © Nelonen Media.

Finaaliviikolle päässeet asukkaat työskentelevät viikkotehtävässä tonttupajassa. Asukkaat paketoivat joululahjoja hyväntekeväisyyteen ja samalla heillä on mahdollisuus korottaa Big Brotherin voittopottia.

Kuuden asukkaan finaaliviikko käynnistyi maanantaina väsyneissä tunnelmissa. Sunnuntain erikoisen häätöillan jälkeen asukkaat olivat nukkuneet huonosti, eikä nouseminen sängyistä tapahtunut käden käänteessä. Viimeiseen viikkoon lähdettiin odottavissa tunnelmissa mm. sen suhteen, millainen viikkotehtävä heillä on.

Aamupäivällä asukkaita ilahdutettiin viesteillä menneisyydestä, sillä asukkaat olivat ennen taloon astumistaan kirjoittaneet itselleen kirjeen, jonka he saivat nyt lukea päästyään finaaliviikolle. Asukkaat olivat kirjoittaneet itselleen mm. odotuksistaan ja tunnelmistaan hotellikaranteenissa päivää ennen menoaan taloon. Kirjeitä asukkaat kommentoivat, että ne olivat kirjoittajiensa näköisiä ja etenkin Joelin kirjettä kehuttiin.

Iltapäivällä asukkaille annettiin kauden viimeinen viikkotehtävä. Asukkaat pääsevät hyppäämään tonttujen rooliin Big Brotherin tonttupajassa. Viikkotehtävässä asukkaiden on paketoitava kauppakeskus Redin liikkeiden ja muiden BB:n yhteistyökumppaneiden lahjoittamia tavaroita lahjapaketteihin, jotka menevät hyväntekeväisyyteen HOPE ry:lle.

Hyväntekeväisyystehtävä innosti asukkaita, koska he pääsevät tekemään jälleen työtä, jolla on todellinen tarkoitus. Viimeksi asukkat osallistuivat hyvän tekemiseen pyykkäys-viikkotehtävässä kuudennella viikolla, jossa pestyjä vaatteita lahjoitettiin asunnottomille. Viikkotehtävä onnistuu, jos asukkaat saavat paketoitua kaikki toimitetut lahjat ja suorittamaan Big Brotherin antamat muut tehtävät.

Viimeisellä viikolla ei lyödä vetoa viikkobudjetin puolesta, vaan, jos asukkaat onnistuvat viikkotehtävässä, he saavat Big Brotherin voittopottiin 1500 euron ylimääräisen shekin. Onnistuneella viikkotehtävällä Big Brotherin voittaja saa ensi sunnuntaina palkinnoksi siis 31 500 euroa.

Joel koristelee joulukuusta. Kuva: © Nelonen Media.
Joel koristelee joulukuusta. Kuva: © Nelonen Media.

Ennen paketointiurakan alkua asukkaat saivat koristella BB-talon joulutunnelmaan. Varastohuoneesta asukkaat saivat erilaisia joulukoristeita ja -valoja sekä niiden lisäksi viikkotehtävän teeman mukaiset tonttuasut itselleen. Heti viikkotehtävän selvittyä asukkaat spekuloivat, että tuleva Häädetyn herja olisi joulupukin pesti.

Koristelun jälkeen asukkaat saivat luvan mennä tehtävähuoneeseen, joka oli muuntautunut tällä kertaa tonttupajaksi. Paketointitarpeiden lisäksi asukkaita odotti pöydällinen paketoitavia lahjoja. Paketoinnin lisäksi asukkaiden oli pidettävä kirjaa, mitä lahjoja he paketoivat ja paketoinnin jälkeen laitettava lahjat säkkeihin tai laatikoihin. Päivän päätteeksi valmiit lahjat viedään varastohuoneeseen kuljetusta varten.

Asukkaat valtuuttivat Julian tonttupajan työnjohtajaksi, sillä hänellä oli asukkaista eniten kokemusta paketoinnista ja Julia sanoi myös pitävänsä paketoinnista erittäin paljon. Päästyään tonttupajaan asukkaat saivatkin lyhyen perehdytyksen Julialta paketoinnin saloihin, jonka jälkeen tavara toisensa jälkeen alkoi kääriytyä lahjapapereiden sisään. Viikkotehtävän ohjeistuksessa sanottiin, että paketointia saa suorittaa pöydän ääressä vain kaksi asukasta ja muut asukkaat tekevät kirjanpitoa ja paketointiin liittyviä valmistelutöitä.

Hyvällä mielellä olevat asukkaat tarttuivat innostuneina toimeen. Asukkaat olivat tyytyväisiä tällaisesta viikkotehtävästä, että he saavat ajan kulumaan finaaliviikolla nopeasti.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.