Villen kyydissä: Uusi kausi pitää ohjaaja Virtasen kiireisenä, korona muutti hakuprosessin kuvioita

Video: Villen kyydissä, osa 5: Haastattelussa BB-pääohjaaja Janne Virtanen (15.8.2020). Lähde: Ville Turkkinen / Youtube.

Big Brotherin pääohjaaja Janne Virtanen jutteli menneestä ja tulevasta muun ohessa viime kauden BB-asukas Villen kanssa hänen Youtube-kanavallaan. Suuria paljastuksia ei tehty, mutta Virtanen avasi mm. koronan aiheuttamia muutoksia hakuprosessin aikana.

Syyskuussa alkavan Big Brotherin tulevan kauden kuvioista on oltu aika hiljaa kesän aikana. Pientä tiedonjyvästä oli tarjolla, kun viime vuonna BB-talossa asukkaana ollut Ville kutsui BB:n pääohjaaja Janne Virtasen vieraaksi hänen Youtubessa julkaistuun auto-ohjelmaan Villen kyydissä. Autoista puhumisen ohessa ohjelmassa puhuttiin myös Big Brotherista.

Menneestä kaudesta Virtanen sanoi olleensa tyytyväinen, vaikka toki aina löytyisi parannettavaa. Kauden teknisistä puutteista Virtanen totesi, että ongelmia oli, koska kaikki rakennettiin tyhjästä ensimmäistä kertaa pitkän tauon jälkeen. Tänä vuonna asioiden pitäisi olla helpompia tämän suhteen. Yleisesti kritiikin Virtanen hyväksyi ja sitä saa antaa, mutta jokin tolkku siinä pitäisi Virtasen mielestä olla.

Uutta kautta valmistellaan Virtasen mukaan kovalla tohinalla. Big Brotherin kaltainen tuotanto on sellainen, että se tiivistyy viimeisille viikolle ennen alkua, sillä vasta lopussa päästään tekemään jotain konkreettista. Virtasen mukaan tuotantoa tehdään jo pitkän aikaa, mutta siitä suuri osa on suunnittelua ennen kuin päästään esimerkiksi rakentamaan BB-taloa. Lisäksi tilanne elää koko ajan ja asioita selviää tuotannon edistyessä. Esimerkiksi yhteistyökumppanuudet tulevat esiin kauden aikana, kun vaikkapa jotain tehtävää rakennetaan.

Asukkaat valittiin ilman ryhmävaihetta

Tietenkään mistään tulevalla kaudella nähtävistä asioista ei Villen kyydissä puhuttu, mutta asukkaista Virtanen mainitsi, että jälleen pyritään löytämään hyvä kattaus asukkaita mm. iän, asuinpaikan ja taustan puolesta. Hakuprosessissa asukkaista pyritään löytämään hyvät tyypit taloon, mutta lyhyessä ajassa ei kaikkea pystytä täysin selvittämään ja aina on aina hieman arvoitus, miten henkilö talossa lopulta käyttäytyy, sanoo Virtanen.

Asukashakuun vaikutti tänä vuonna suuresti maailmalla jylläävä koronavirus. Jo hakuaikana kerrottiin, että hakuprosessi hoidetaan pitkälti etenä ja tätä Virtanen hieman avasi Villelle. Virtasen mukaan esimerkiksi ryhmävaihe jäi hakuvaiheesta tänä vuonna kokonaan pois. Yleensä ryhmävaiheessa tuotanto on koonnut hakijoita pieniin ryhmiin, jossa heille annetaan tehtäviä ja tuotanto arvioi heidän toimintaansa. Etänä työskentely hankaloitti prosessia, mutta Virtanen totesi, että heillä on hyvä casting-tiimi, jolla on kokemusta lukuisista tuotannoista, joka oli hyväksi avuksi Big Brotheria varten.

Kauden aikana asukkaiden ja tuotantoryhmän terveydestä huolehditaan tarkasti, vakuuttaa Virtanen. Pääohjaaja ei halua BB-talosta "koronalinkoa" ja kausi halutaan viedä läpi turvallisesti. Virtanen ei tarkentanut Villen kyydissä -ohjelmassa, järjestetäänkö koronan varalle erityisiä toimia asukkaiden ja henkilökunnan suojaksi perushygienian lisäksi.

Ohjelmassa käy selväksi, vaikka suoraan sitä ei sanota, BB-talo on tänä vuonna samalla paikalla kuin viime vuonna - eli kauppakeskus Redissä. Villelle Virtanen toteaa, että hänen työpaikkansa olevan "aikalailla samoilla huudeilla kuin sinäkin (Ville) olit". Videota tukevat myös kuvat, jotka on julkaistu BB Plazan keskustelupalstalla, josta näkyy viimevuotinen BB-talon piha keskeneräisenä. Kuvista käy ilmi, että perusrakenteeltaan piha vaikuttaisi olevan samanlainen kuin viime syksynä. Kuinka paljon talon sisäosia on muutettu, ei ole tietoa. Talon suunnittelusta vastaa tänä vuonna Aalto-yliopiston opiskelijat.

Tekniikan puolesta ei ulospäin näkyviä suuria muutoksia ole tulossa, sanoo Virtanen. Tuotantopalvelut ostetaan tänä vuonna NEP Finlandilta ja taustalla työskentelee nyt suurelta osin suomalainen henkilöstö. Viime vuonna osa tuotantoryhmästä oli hollantilaisia, kun BB:n uuteen tulemiseen haluttiin osaamista BB-formaatin kotimaasta. Kamerat eivät Virtasen mukaan eroa viimevuotisista, mutta taustajärjestelmiin on tehty muutoksia. Katsojille merkittävistä aiheista, kuten esimerkiksi 24/7-palvelun kuvavirtojen määrästä, ei ohjelmassa ei ollut puhetta.

BB-tuotanto ei ole kertonut kauden valmisteluiden etenemisestä paljoakaan, vaan kesä on ollut pitkälti hiljaiseloa. Toista kautta BB:n pääohjaajana toimivan Virtasen olemuksesta kuitenkin huokui, että valmistelut sujuvat raiteillaan, eikä kauden alkamisen suhteen tarvitse olla huolissaan. Villen kyydissä -sarjan viides jakso oli videon mukaan kuvattu 13. elokuuta ja se julkaistiin Youtubessa 15. elokuuta.

Big Brother 2020 käynnistyy Nelosella ja Ruudussa sunnuntaina 6.9.2020 kello 21.00.

Katso Janne Virtasen koko haastattelu ylälaidan videosta, josta selviää, myös mistä muusta Villen kyydissä puhuttiin!

Lähteet: Villen kyydissä osa 5, BB Plaza.

Lue myös:
Elina, Kimmo ja Alma jatkavat BB-juontajina myös syksyllä 2020 (18.5.2020)
Big Brother 2020 alkaa 6. syyskuuta! (20.7.2020)
Lähetysaikoihin pieniä muutoksia - Big Brotherin tv-lähetykset tulevat syksyllä Neloselta (3.8.2020)

Artikkelia päivitetty 19.8.2020 kello 18.09: Lisätty kappale tuotannon koronatoimista kauden aikana.


Tulosta   Sähköposti