Kommentti: Aika käy vähiin, tuotannolla haasteita riittää

Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä epätodennäköisemmältä Big Brotherin osalta näyttää. Viime kauden pettymykset ja yleinen taloudellinen tilanne kriiseineen uhkaavat Big Brotherin tulevaisuutta.

Alkaa pian näyttää siltä, että tänä vuonna ei saada vuosittaista BB-annosta. Kuten uutisoimme keskiviikkona, asukashakuprosessi vaatii aikaa ja haku pitäisi saada pian käyntiin. On toki muistettava, että myöhäisimmillään asukashaku on Nelosen aikakaudella pistetty vasta näinä päivinä käyntiin, joten toivoa ei täysin kannata heittää. Vielä.

Mitään todellisia paljastuksia Big Brotherin suhteen ei ole alkuvuodesta tihkunut. Esimerkiksi BB-talon tilanne ei ole tiedossa, onko Vantaan BB-universumissa yhä seinät pystyssä. Myöskään ei ole tiedossa, mitä BB:n ydintiimi ja muut keskeiset tekijät puuhaavat tällä hetkellä. He tosin olivat viime kaudella enemmän taustalla kuin esimerkiksi vahvemmin Big Brotherin kasvoina ollut Janne Virtanen, joka luopui pääohjaajan pestistä kauden 2021 päätteeksi.

Aika alkaa loppumaan normikauden järjestämiseksi, mutta vaihtoehtoja on tämänkin jälkeen olemassa. Big Brotherista voidaan tehdä erilaisia versioita, esimerkiksi julkkiskausi tai all-stars-kausi. Tämän kevään osalta voitaneen hylätä ajatus julkkiskaudesta, mutta syksyksi sellaisen ehtisi hyvinkin järjestää, kun siihen ei julkista hakua tarvittaisi. Samoin all-stars kausi olisi mahdollisuuksien rajoissa, mikäli BB-taloon löytyisi riittävästi mielenkiintoisia vanhoja asukkaita.

Jos ajatellaan realistisesti, niin viime kausi oli semmoinen mahalasku, että ehkä olisi hyvä ottaa pieni aikalisä. Peli- ja juonittelukausi ei selvästikään iskenyt kaikille katsojille ja se näkyi katsojaluvuissa. Pelaamista ajettiin kuin käärmettä pyssyyn ja asukkaiden normaali dynamiikka kärsi. Tehtiinkö kanavalla johtopäätökset, että konsepti petti ja huonojen katsojalukujen takia pistetään BB tauolle? Voiko myös kustannusten nousulla olla merkitys mahdolliselle tauolle, koska ympärivuorokautisen tuotannon pyörittäminen kolmisen kuukautta ei ole halpaa?

Mikäli tämä vuosi jää välistä, ei tilanne helpotu jatkossakaan, sillä tauko voi helposti venähtää. Näin kävi vuoden 2014 jälkeen, kun Big Brother päättyi Subilla ja ohjelma palasi ruutuun viisi vuotta myöhemmin Nelonen Median kanavilla. Julkkiskausi voisi nyt olla tällainen kompromissiratkaisu, mikäli se nähdään Neloselta taloudellisesti järkeväksi toteuttaa.

Big Brotherin jäädessä tauolle ja tauon venyessä, voisi formaattioikeuksien omistaja jälleen vaihtua. Mikäli kanava vaihtuu, se luultavasti tietäisi ainakin muutaman vuoden taukoa, koska varmasti halutaan etäisyyttä nykyiseen tuotantoon ja myös aikaa koota uutta ydintiimiä sekä ideoita. Sekin on otettava huomioon, että nykyisellä kustannustasolla uutta toimijaa ei välttämättä löydy helpolla. Koronapandemian ja Ukrainan sodan aiheuttamien kriisien laantuessa tulevaisuudessa ja kustannuspaineiden helpottuessa voisi myös Big Brotherin tulevaisuus näyttää valoisammalta.

Joku tosi-tv-ohjelma on toki noiden oikeiden kriisien suhteen hyvin vähäpätöinen asia, eikä etenkään Ukrainan tilanteen kohdalla ole nopeaa ratkaisua näköpiirissä. Talouden ongelmat siis jatkunevat. Se tietää huonoa myös Big Brotherille.

Kriittiset päivät asukashaun suhteen lähestyvät - Tuleeko Big Brotheria tänä vuonna? (5.4.2023)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.