Kryptolompakon avain löytyi, 88 kultahippua treidattiin hyvällä hinnalla

Jasmiina lukee pilkkimäänsä lahjakorttia kioskille. Kuva: © Nelonen Media.
Jasmiina lukee pilkkimäänsä lahjakorttia kioskille. Kuva: © Nelonen Media.

Torstaina asukkaat viettivät viimeistä päivää kryptoleirillä. Ennen poispääsyä heidän piti etsiä hukkaamansa kryptolompakon avain ja palattuaan treidattava ansaitsemansa kryptokullat.

Kryptolaakson kryptoleirin neljäs päivä käynnistyi hieman lämpimämmän yön jälkeen kuin eilen. Asukkaat olivat louhineet kaiken eilen toimitetun kiviaineksen ja aamutoimien jälkeen asukkaat odottivat mitä tulee tapahtumaan. Leirillä mietittiin, tuleeko lisää kiviä vai pääsevätkö he pian takaisin BB-taloon.

Uusia kiviä ei tullut, mutta Big Brother tiedotti, että yksi asukkaista on hukannut kryptolompakon avaimen Lemmenjokeen ja siika nappasi sen suuhunsa. Asukkaiden piti lähteä Inarinjärvelle pilkkimään avainta takaisin itselleen. Matkaa tehtiin tehtäväalueella keinuvilla lautoilla neljän asukkaan ryhmässä.

Parituntisen matkan aikana asukkaat pysähtelivät hetkittäin, kun lautta osui joen pohjaan. Matka alkoi kypsyttää asukkaita ja esimerkiksi Jasmiina valitti huonoa oloaan. Kaikeksi onneksi Big Brother ilmoitti matkan päättyneen käskemällä asukkaat takaisin pihalle.

Asukkaat matkalla Inarinjärvelle kiikkulautojen kyydissä. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat matkalla Inarinjärvelle kiikkulautojen kyydissä. Kuva: © Nelonen Media.

Inarinjärvellä asukkaat pilkkivät neljästä rei'ästä vuorotellen yrittäen saada avaimen napannutta siikaa. Kala ei heti tärpännyt, mutta pilkkeihin tarttui kaikkea muuta aina tyhjistä kalja- ja energiajuomatölkeistä lähtien. Ensimmäinen suuri onnistuminen saatiin, kun Jasmiina kalasti lahjakortin kioskille, jolla sai hakea grilliruokaa kahdelle niin paljon kuin kerralla jaksaa syödä.

Jasmiina otti mukaan Melodyn, jotka ottivat kioskilta kädet täyteen syötävää ja menivät niitä syömään pihalle. Naiset söivät itsensä ähkyyn, eivätkä he jaksaneet edes syödä kaikkea, vaan osa meni roskiin. Tästä Anssi ja Pekka kritisoivat heitä kahdestaan, kun ruokaa meni haaskuun ja he bongasivat jo pian uutta valitusta.

Lopulta Taavi oli se onnekas, kuka löysi avaimen nielaisseen siian. Anssi lähti heti kokeilemaan sitä kryptolompakkoon, joka aiheutti keskustelua, ottivatko he sen kryptoleiriltä mukaan ja oliko sitä vielä mahdollisuus kokeilla. Asukkaat saivat kuitenkin kuulla helpottavan kuulutuksen, että tehtävä oli ohi ja pian tuli myös postia, jossa annettiin lupa siirtyä taloon.

Kryptoleiri oli siis ohi ja onnelliset asukkaat saivat kerätä kamppeensa ja siirtyä sisätiloihin. Samalla loppui kommunikointikielto Sanniin ja Laura L:ään, jotka keskeyttivät kauppatehtävän keskiviikkona. Sanni ja Laura L. tulivat halaamaan ulkona olleita asukkaita ja he kertoivat tarinansa asukkaille, miksi he siirtyivät takaisin taloon kesken tehtävän.

Big Brother kertoi hetken päästä, että asukkaat louhivat viikon aikana 33 kryptohippua, työtodistusten algoritmistä tuli 35 ja tokeneiden lohkoketjusta 20 kryptohippua. Tämä tiesi sitä, että asukkaat ansaitsivat yhteensä 88 kryptohippua.

Kryptohiput sekunneiksi

Asukkaiden ansaitsemat kryptokullat piti vielä muuntaa kauppasekunneiksi ja se tapahtui kryptopörssissä. Talon televisoihin ilmestyi graafi, joka tarkoitti krypton vaihtokurssia, joka muuntui koko ajan. Asukkaiden oli kymmenen minuutin aikana vaihdettava kryptot sekunneiksi sen hetkisellä arvolla, mikä näkyi ruudun oikeassa reunassa. Valinta ilmaistaan painamalla talossa olevaa punaista nappia.

Kryptojen muuntaminen aiheutti epäselvyyttä, että pitikö nappia painaa jokaisesta 88 kryptohipusta vai vain kerran. Suurin osa asukkaista oli varmoja, että kerta riittää, mutta Anssi lähti kysymään asiaa päiväkirjahuoneesta. Tänä aikana asukkaat huomasivat kurssin olevan korkealla ja Katja painoi asukkaiden pyynnöstä nappia.

Kurssi pysähtyi 2,4:n kohdalle, jolla asukkaat laskivat ansainneensa noin kolme minuuttia kauppa-aikaa. Big Brother vahvisti, että muuntokertoimella 2,4 ostosaikaa tuli 3 minuuttia 31 sekuntia. Kauppa-ajasta, eikä tulevista ostoksista eivät saa nauttia Sanni ja Laura L. Kaupassa kävivät Juhani ja Laura R., jotka toivat hyvän määrän ostoksia taloon.

Rankan kauppatehtävän päätteeksi Big Brother palkitsi kaikki asukkaat saunaillalla ja muutamalla juhlajuomalla.

Lue kauppatehtävän kulku:
Lautalla Lemmenjoelle kryptovaluuttaa louhimaan (20.9.2021)
Kryptovaltauksella aloitettiin tulen teolla - Shamaani tarvittiin avuksi (20.9.2021)
Kryptovaluutan louhinta pääsi vauhtiin (21.9.2021)
Verokarhun pääsy Kryptolaaksoon estettiin, algoritmin laskentaa lohkoketjussa (21.9.2021)
Sanni ja Laura L. luovuttivat kauppatehtävän - Menettivät oikeuden ostossekunteihin (22.9.2021)
Lisää kiviä louhokselle, lohkoketjun köysi kesti toisella kerralla (22.9.2021)

Artikkelia on muokattu 24.9.2021 kello 21.41: Oikaisu: Lassen nimi korjattu Taaviksi siian pilkkimisestä.


Tulosta   Sähköposti