Alkukauden nimeämispisteet selvisivät neljälle asukkaalle - Sami Kuronen tenttasi iltanuotiolla

Sami Kuronen luotsasi BB-talon Nimettyjen iltanuotiota. Kuva: © Nelonen Media.
Sami Kuronen luotsasi BB-talon Nimettyjen iltanuotiota. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat saivat yllättävän vieraan BB-taloon ja neljä asukasta sai kuulla nimeämispisteet perusteluineen. Sami Kuronen katseli asukkaiden kanssa videoita ja tenttasi heidän tunnelmiaan Nimettyjen iltanuotiolla.

Osa asukkaista pääsi maanantaista katsomaan saamiaan nimeämispisteitä ja niiden perusteluja Nimettyjen nuotiolle. Milena sai pudottaa Heidin ehdokkaiden joukosta, jossa olivat eniten nimeämispisteitä tällä kaudella saaneet Salla, Heidi, Tuula, Reeo ja Milena.

Milena kertoi Heidin pudottamisesta valintansa jälkeen, joka meni Heidille tunteisiin. Ei tosin siitä syystä, että Milena pudotti hänet, vaan siitä, että hän sai tietää kuuluvansa eniten nimeämispisteitä saaneisiin asukkaisiin. Ajatus, että moni asukas on halunnut häntä ulos talosta kauden varrella, iski kovaa ja hän itki asiasta Sallalle kylpyhuoneessa ja joutui myös selittämään itkemistään muille.

Illalla Milenan valitsemat asukkaat kävivät yksitellen Samin vetämällä iltanuotiolla. Kaikki neljä asukasta saivat nähdä jokaisen nimeämispisteen, minkä he ovat talossa saaneet perusteluineen. Aina videoiden välillä Sami jututti asukkaita ja kyseli heidän tuntemuksiaan videoista ja niiden vaikutuksista jatkoon.

Salla pääsi ensimmäisenä Samin tentattavaksi. Kuva: © Nelonen Media.
Salla pääsi ensimmäisenä Samin tentattavaksi. Kuva: © Nelonen Media.

Ensimmäisenä nimeämisvideoita lähti katsomaan Salla. Hän toivoi, että hänen saamansa perustelut johtuvat pelillisistä asioista, eikä sellaisista, joihin tekemisillään voi vaikuttaa, joka muita ärsyttäisi. Nimeämisperusteluissa Sallaa nauratti, kun hän sai kuulla Reeolta alkuviikkojen siivousinnostaan. Kulmat kurttuun veti puolestaan Mian ja Miikan antamat perustelut, joista hän halusi keskustella heidän kanssaan jälkikäteen, kuten myös Lauran ja Merven kanssa luottamuksen menettämisestä.

Tuula halusi, ettei hän saisi kuulla henkilöön meneviä perusteluja, joista voisi pahoittaa mielensä. Varsinaisesti hän ei yllättynyt yhdestäkään nimeäjästä ja hänen mukaansa huonot välit esimerkiksi Lauran kanssa on jo sovittu. Tuulan kohdalla nimeämisperustelujen tyyli muuttui lähemmäs nykyaikaa, kun aluksi Tuulaa nimettiin hänen toimintansa ärsyttävyyden takia, niin myöhemmin syyt muuttuivat pelillisiksi.

Reeoa nimeämisperusteluissa yllätti Lauran ja Merven tykitys häntä kohtaan ja se, että naiset perustelivat, että he olivat Reeon tulilinjalla. Reeo totesi Samille, ettei hän ennen viime viikkoa ollut ajatellut heitä häätöäänestykseen. Toinen asia, mikä yllätti Reeon oli Aleksin syyttäminen Reeoa sorsimisesta ja jopa kiusaamisesta häneen kohdistuneiden kommenttien vuoksi. Reeo pahoitteli, että Aleksi koki näin ja hän aikoo pyytää Aleksilta anteeksi, kun he tapaavat ulkomaailmassa.

Viimeisenä itseensä kohdistuvat nimeämispisteet sai nähdä päällikkö Milena. Pääpuheenaiheeksi Samin kanssa muodostui Milenaan muutama viikko kohdistunut mysteeriviesti, joka on kalvanut Milenan mieltä siitä lähtien. Anonyyminä lähetetyn viestin lähettäjä ei ole selvinnyt ja Sami lisäsi vettä myllyyn kysymällä Milenalta, oliko Heidin nimeämispisteiden perusteluissa viitettä tähän tapaukseen. Videoiden jälkeen Milena sanoi olevansa varma, kuka viestin lähetti, mutta ei aio ainakaan heti sitä ottaa esiin talossa.

Nimeämisvideot näkyivät terassin televisiosta. Kuva: © Nelonen Media.
Nimeämisvideot näkyivät terassin televisiosta. Kuva: © Nelonen Media.

Iltanuotion päätyttyä keskustelut alkoivat talossa. Asukkaat kävivät läpi keskusteluja, mitä olivat nähneet videoilta ja he juttelivat keskenään, kuka antoi pisteitä kellekin ja miten hyvin oli pelattu. Reeoa esimerkiksi puhutti, että Laura ja Merve eivät ole olleet kartalla ja jakaneet pisteitään väärillä mielikuvilla. Kaiken lisäksi Reeoa ihmetytti, että he olivat jakaneet hajapisteitä, eivätkä ne ole vieneet Reeoa ainakaan suoraan sunnuntain häätöäänestykseen kuin kerran.

Laura ja Merve puolestaan miettivät, miten he voisivat paikata Reeon kuulemia pisteitä hänelle. Heidän selityksensä oli, että he olivat saaneet kuulla alkuviikkoina olevansa vapaamatkustajia, josta homma paisui. Lauralla ja Mervellä on ollut tavoitteena saada Reeo häätöäänestykseen useampana viikkona ja he ovat yrittäneet saada Sallaa mukaan ja taivuttelu jatkui myös tänä iltana.

Myös Milena lietsoi videoilta Heidi-teoriaansa saamaansa vahvistusta ja oli voimiensa tunnossa, vaikka mitään faktaa Heidin kirjoittamasta viestistä ei ole. Tämän myös Sami sanoi iltanuotiolla Milenalle. Ilmeisesti päällikkyyden tuoma koskemattomuus ja videoiden ikävä sisältö kääntyi voimavaraksi, jota hän purki omassa leirissään. Aiemmin eri leireissä poukkoillut Milena näyttäisi nyt valinneen puolensa Lauran, Merven ja kumppaneiden joukoissa.

Kaikkein pisimpään videoita puitiin Milenan, Lauran, Merven ja Mian toimesta, kun muut asukkaat keskustelivat jo muista asioista. Epäilemättä BB-talon pinnan alla yhä kuplii ja varmasti asoita nousee vielä pintaan. Mielenkiintoista nähdä, miten viikon tulevat käänteet julkisine valehäätöineen ja varsinaisine nimeämisineen vaikuttavat talon ilmapiiriin ja juonitteluihin.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.