Asukkaat nimesivät valehäätöön Heidin, Sallan, Merven ja Lauran - Suuria tunteenpurkauksia talossa

Laura alkaa itkemään annettuaan pisteen Heidille valenimeämisissä. Kuva: © Nelonen Media.
Laura alkaa itkemään annettuaan pisteen Heidille valenimeämisissä. Kuva: © Nelonen Media.

BB-kauden toistaiseksi järisyttävin käänne koettiin torstaina, kun Big Brother käynnisti valehäätöprosessin valenimeämisillä. Asukkaat joutuivat nimeämään toisiaan asukashäätöön, jossa asukas ei oikeasti poistu BB-talosta.

Asukkaat olivat juuri suorittaneet kauppatehtävän iloisissa merkeissä. Kaikki olivat pitäneet tehtävästä ja he olivat ansainneet 290 euron kauppabudjetin.

Tunnelma muuttui täysin, kun Big Brother kokosi asukkaat sohvalle ja kertoi, että on nimeämisten aika. Tällä kertaa asukkaat nimeäisivät toisiaan julkisesti ja häätö tapahtuisi jo tänään, jossa asukkaat häätävät toisiaan. Tämä ei ole kuitenkaan totuus asiasta, sillä kyseessä on valenimeämiset, jossa nimetään valehäätöön ja illalla ei häädetä oikeasti ketään.

Kuultuuaan BB:n uutiset, asukkaat yllättyivät ja osa vaikutti jopa järkyttyneiltä. Asukkaat eivät kuitenkaan päässeet puhumaan asiasta, sillä Big Brother julisti taloon hetkellisen puhekiellon. Asukkaiden piti kirjoittaa pisteensä paperilapuille annetun ajan puitteissa ja pitää se salassa, kunnes pisteet jaetaan. Nimeämispisteet jaettiin normaalisti, eli kaksi pistettä sille, jonka haluaa eniten ulos talosta ja yksi piste sille, jonka haluaa toiseksi eniten ulos talosta.

Puhekielto päättyi, kun asukkaat olivat kirjoittaneet kahden ja yhden pisteena asukkaat lapuille. Nimeämispisteet jaettiin shakkilaudan kohdalla olevan seinän edessä, jossa oli asukkaiden kuvat. Pistelaput laitettiin sen asukkaan kuvan alle, jolle oli antamassa pisteitä. Sofia antoi ensimmäisenä kaksi pistettä Heidille ja yhden pisteen Sallalle.

Toisena nimeämisvuorossa oli Tuula, mutta hän kirjoitti pistemäärät vasta kertoessaan pisteitä. Big Brother hylkäsi Tuulan pisteet, koska hän oli rikkonut julkisten nimeämisten sääntöjä. Kirjoittaminen piti lopettaa kirjoittamisajan päätyttyä, eikä kyniin olisi saanut enää koskea. Tuula kirjoitti pistemäärät vasta seinällä. Hän olisi antanut kaksi pistettä Mervelle, mutta yhden pisteen asukasta hän ei ehtinyt kertoa, eikä hän sanonut sitä edes jälkikäteen.

Big Brother hylkäsi Tuulan antamat nimeämispisteet. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother hylkäsi Tuulan antamat nimeämispisteet. Kuva: © Nelonen Media.

Valenimeämiset etenivät, kun asukas kerrallaan kävi seinällä antamassa pisteensä. Iltapäivän dramaattisimmat hetket koettiin, kun Laura antoi kauden ensimmäiset nimeämispisteensä Heidille kahden pisteen muodossa, jonka jälkeen Laura purskahti itkuun, jolle ei tuntunut loppua olevan pitkään aikaan. Hetkeä myöhemmin Heidi ei antanut Lauralle pisteitä, sillä hän sanoi, ettei hän pystynyt kirjoittamaan hänen nimeään lappuun.

Hyvin aikaisessa vaiheessa kävi selväksi, ketkä joutuvat valehäätöäänestykseen illalla. Pisteet keskittyivät vain viidelle asukkaalle ja niistäkin Sofia sai yhteensä vain kaksi. Heidi, Salla, Merve ja Laura olivat pistekuningattaria, jotka saivat kaikki muut nimeämispisteet.

Kun kaikki asukkaat olivat antaneet nimeämispisteensä, Big Brother kertoi Heidin, Sallan, Merven ja Lauran joutuvan häätöäänestykseen. Asukkaat jakaantuivat eri puolille taloa puimaan tapahtunutta. Laura jatkoi lohdutonta itkuaan, mutta samalla Milena ja Merve tsemppasivat naista, ettei hän tulisi tänään häädetyksi. Milenalle tuli myös mieleen, että tänään voisi olla valehäätö.

Heidi kävi Reeon, Sallan ja Miikan kanssa läpi saamiaan nimeämispisteitä Lauralta. Reeo muistutti Heidiä, että hän on pari viikkoa sanonut, että Heidin on annettava jossain vaiheessa Lauralle pisteitä. Nyt Laura ehti ensin. Heidi sanoi alkuillasta Lauralle, että hän ei ole vihainen, eikä hän toivo Lauran lähtevän talosta. Heidi uskoi, ettei Laura pettäisi häntä ulkomaailmassa. Laura pelkää, että hänet häädetään tänään.

Lauralta tullut piste meni myös Heidille tunteisiin. Kuva: © Nelonen Media.
Lauralta tullut piste meni myös Heidille tunteisiin. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat joutuvat uudelleen kovan paikan eteen illalla, kun nähdään kauden neljäs asukashäätö, joka on tällä kertaa valehäätö. Asukkaat äänestävät päiväkirjahuoneessa, kuka häädetään illalla talosta. Mikäli pisteet menevät tasan, ratkaisee häädetyn BB-talon päällikkö Milena Big Brotherin ohjeistuksen mukaisesti. Milenaa ei voitu nimetä häätöäänestykseen päällikkyyden tuoman koskemattomuuden ansiosta.

Aikaisempien asukashäätöjen mukaisesti asukkaat suunnittelivat joukoissaan jo, miten päiväkirjahuoneessa äänestetään. Kuultujen puheiden perusteella valehäätöäänestyksestä on tulossa tiukka ja voi olla, että esimerkiksi Nabazin ääni on ratkaiseva. Merve kävikin puhumassa jo Lauran puolesta Nabazille ja hän sanoi, ettei äänestä Lauraa, mutta Nabaz on viime päivinä seilannut laidasta toiseen, ketä ja minkä perusteella hän antaisi nimeämispisteitä.

Juuri ennen asukashäädön valehäätöäänestyksen alkua Laura ja Merve puhuivat Miikalle, että Salla ja Milla olivat saaneet iskostettua ajatuksen heille, että Reeo on savustamassa heitä talosta ulos, jonka vuoksi he antoivat kolme viikkoa putkeen Reeolle pisteitä. Miikka kertoi tämän Reeolle, joka sai Reeon ajattelemaan Sallaa epäluotettavana ja keskusteli Lauran kanssa, että Lauran häätö voidaan välttää, jos hänen porukkansa saa annettua äänensä Sallalle.

Laura yritti vedota omaan leiriinsä ja liittoumien välimaastossa olevaan Sofiaan. Asiasta ei päästy kuitenkaan yksimielisyyteen, sillä Sofia ei halunnut äänestää Sallaa ja Lauran leirissä paniikki nousi pintaan samalla, kun Big Brother ilmoitti häätöäänestyksen alkavan. Ilmeisesti Lauran leiri ja Sofia aikovat äänestää Heidiä.

Vielä ei ole tiedossa, mitä kaikkea valehäädetylle tapahtuu. Ainoa, mikä on varma, valehäädetty välttää huomenna järjestettävät oikeat nimeämiset sunnuntain häätöäänestykseen.

Nimeämispisteitä saaneet asukkaat julkisissa valenimeämisissä:

Heidi 8 pistettä
Salla 8 pistettä
Merve 6 pistettä
Laura 6 pistettä
Sofia 2 pistettä

Heidi, Salla, Merve ja Laura joutuvat asukkaiden suorittamaan valehäätöäänestykseen.

Artikkelia päivitetty 20.10.2022 kello 18.14: Uutista päivitetty viime hetken tiedoilla häätöäänestysjuonimisen viimeisimmistä käänteistä.
Artikkelia päivitetty 20.10.2022 kello 18.21: Lisätty valenimeämisissä pisteitä saaneet asukkaat.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.