Kommentti: Asukkaiden suosion paljastaminen on kyseenalaista

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

BB-kausi saa tällä viikolla uuden käänteen, kun katsojat äänestävät asukkaat häätöäänestykseen. Samalla asukkaille paljastetaan tietoja heidän suosiostaan, kun BB-taloon kerrotaan, ketkä ovat turvassa häätöäänestykseltä.

Tuntuu hieman kyseenalaiselta, että asukkaille kerrotaan heidän suosiostaan. Tällä viikolla torstaihin saakka asukkaita tippuu uudenlaisesta äänestyksestä päivittäin pois ja pelastuu häätöäänestykseltä. Kaksi eniten ääniä saanutta asukasta tippuu pois ja asia paljastetaan asukkaille myös taloon.

Ratkaisevaa on, miten tieto asukkaille kerrotaan. Eilen asukkaille kerrottiin, että katsojat ovat äänestäneet asukkaita turvaan ja paljastettiin kahden asukkaan nimet. Asukkaat eivät saaneet tietää siis, että Kevin ja Kristian olivat kaksi eniten ääniä saaneita (voivat toki arvata), mutta miten äänestyssysteemi toimii, siitä he eivät ole tietoisia. Mira ja Helmeri tosin arvasivat täysin oikein, että joka päivä pudotetaan asukkaita ja viimeiset jäävät häätöäänestykseen.

Tärkeä osa Big Brotheria on, etteivät asukkaat tiedä, mitä ulkomaailmassa tapahtuu. Tähän kuuluu myös asukkaiden suosio katsojien keskuudessa ja siksi en pidä tästä käänteestä kertoa tämän viikon äänestysten tuloksia. Tätä eristystä on rikottu kertomalla nettiäänestysten tuloksia, mutta häätöäänestysten tuloksia ei ole sentään kerrottu.

Toisaalta uusi käänne näyttää ainakin joistain asukkaista uusia piirteitä, kun he saavat tietoa omasta ja muiden suosiosta. Nouseeko jollakin äänestystulokset ns. hattuun vai alkaako joku pelata esimerkiksi suosittuja asukkaita ulos seuraavissa nimeämisissä?

On myös hyvä muistaa, että äänestyskäänne liittyy tämän viikon viikkotehtävään, jossa testataan asukkaiden stressinsietokykyä. Uusi äänestystapa voi pistää ainakin tiettyjen asukkaiden stressitasot tappiin. Ensireaktiot maanantaina eivät olleet vielä kovin vahvoja, mutta stressi voi kasvaa viikon edetessä. Uskoisin, että esimerkiksi Jukka, jolla vaikuttaa olevan kovat luulot itsestään, voi tulevat äänestykset iskeä kovaa tajuntaan, jos häntä ei pelasteta turvaan.

Edellä mainituista seikoista huolimatta en pidä tästä käänteestä. On hyvä, että kokeillaan erilaisia äänestysformaatteja, että saataisiin jotain poikkeamaa häätöäänestyksiin ja häätöihin, mutta tässä käänteessä häiritsee tietojen julkaisu asukkaille ja rahastus useilla äänestyksillä. Mielestäni nyt olisi voitu käyttää aiemmilta kausilta tuttua katsojat nimeävät ja asukkaat häätävät käytäntöä tai sitten pistää kaikki asukkaat häätöäänestykseen. Luulisin, että kaikki asukkaat tullaan jossain vaiheessa ennen finaaliviikkoa näkemään häätöäänestyksessä.

Haluistani huolimatta näillä kuitenkin mennään. Katsojien häätöäänestys yhdistettynä viikkotehtävän haasteisiin voi tuottaa erittäin mielenkiintoisen viikon, jos tuotanto osaa kiristää ruuvia oikeista paikoista oikeaan aikaan. Aikaisemmilla viikoilla sinänsä hyvät viikkotehtävät ovat jääneet joillain lailla hieman vajaiksi, joten nyt voisi tämänkin korjata.


Tulosta   Sähköposti