Julkkiskausi käynnistyy yllätyksellä - Yksi asukas taloon ennen muita!

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Uuden julkkiskauden aloituksessa nähdään heti yllätys, kertoo Nelonen. Ensimmäinen asukas astelee taloon ennen muita ja se nähdään vain 24/7-palvelussa.

Sunnuntaina alkavan Julkkis-Big Brotherin salaisuuksia on paljastettu pikku hiljaa ja perjantaina Nelonen avasi tiedotteessaan tulevan kauden kuvioita hieman lisää. Vaikka kauden alla on tehty paljastuksia mm. uuteen taloon liittyen ja mediat ovat julkaisseet joitakin kuvia talosta, asukkaat pyritään pitämään salassa loppuun saakka.

Tuttuun tapaan Big Brotheriin liittyy paljon yllätyksiä ja nyt tuotannolla on tarjota niitä heti alkuun, kertoo Nelonen tiedotteessaan. Sunnuntaina kausi käynnistyy virallisesti kello 21.00, mutta ensimmäinen asukas astelee taloon jo tuntia aiemmin kello 20.00. Tämän asukkaan taloon siirtyminen on nähtävissä suorana vain 24/7-palvelussa, sillä suora lähetys Kickoff-lähetyksessä Nelosella käynnistyy kello 21.

Nelosen mukaan yksin taloon tuleva asukas joutuu viihdyttämään itseään tunnin ajan ennen muiden asukkaiden saapumista Kickoff-lähetyksen aikana. Kaikki taloon astuvat asukkaat selviävät vasta sunnuntaina.

Huhuja asukkaista on liikkunut paljon, mutta niiden totuusarvo on kyseenalainen. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa liikkunut kuva asukkaista on ilmeisesti osoittautunut väärennökseksi ja se on vain jonkin yli-innokkaan BB-fanin väsäämä kuva internetistä kootuilla julkkisten kuvilla varustettuna.

Alkavasta kaudesta tiedetään, että se kestää 19 päivää, joiden aikana julkkisasukkaat joutuvat kilpailemaan paikastaan talossa jatkuvasti. Häätöjä on Julkkis-BB-kauden aikana neljästi viikossa ja tästä syystä myös nimeämisiä on tiuhaan tahtiin. Julkkis-Big Brotherin voittaja kuittaa itselleen 30 000 euron voittopotin finaalissa torstaina 20. toukokuuta.

Ensimmäinen äänestys pistetään käyntiin jo heti Kickoff-lähetyksessä, eli uudet asukkaat pääsevät heti kiinni kauden vauhdikkaaseen tunnelmaan. Eikä ensimmäistä häätöäkään tarvitse odottaa paria päivää pidempään.

Häätöuhan alla olevat asukkaat eristetään tehtävästudioon

Big Brother muuttaa täksi kaudeksi uuteen taloon, jonne tuotannon mukaan rakentuu todellinen BB-universumi kaikkine tarpeineen. Uusi alue sisältää talon lisäksi pihan, tehtävästudion, livestudion BB-lähetyksiä varten sekä tietysti tilat tuotantoväelle.

Tehtävä- ja livestudioiden rooli on merkittävä alkavalla kaudella. Häätölähetyksissä kolme vähiten ääniä saanutta asukasta siirretään tehtävästudioon odottamaan häätöäänestyksen lopputulosta. Nelonen kertoo tiedotteessaan, että vähiten ääniä saanut asukas häädetään, mutta kaksi muuta pääsevät kilpailemaan haastetehtävässä, joissa on palkintona koskemattomuus tai jotakin taloelämää helpottavaa asiaa. Häviäminen puolestaan tuo vaikeutusta taloelämään.

Tiivistahtista kautta seurataan Nelosella ja Ruudussa siis 2. toukokuuta alkaen. Nelosella lähetyksiä nähdään joka päivä. Kimmo Vehviläinen juontaa päivittäislähetyksiä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin vaihtuvien vieraiden sekä talosta häädettyjen asukkaiden kanssa. Lähetyksessä nähdään myös kooste BB-talon edellisen päivän tapahtumista.

Tälle kaudelle saadaan kaksi uutta juontajaa, kun Anni Hautala ja Tinni Wikström vetävät tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin tulevia häätölähetyksiä. Näissä lähetyksissä häädetään yksi tai useampi asukas. Lähetyksissä otetaan normaalin häätölähetysten tapaan taloyhteyksiä ja häätöjen lisäksi on mahdollista, että taloon tulee tällöin myös uusia asukkaita, kertoi Anni Ilta-Sanomien TV-lehden (17/21) haastattelussa.

Häätölähetyksissä nähdään myös viime kaudelta tuttu BB-kommentaattori Kim Sainio, joka antaa viiltäviä kommenttejaan talon tapahtumista ja asukkaista. Kim on tuttu monille Big Brotherin katsojille entisenä BB-pääohjaajana vuosilta 2006-2009 ja 2011-2014.

Tuleville asukkaille on tullut tutuksi kauden alla myös koronakäytännöt, jotka ovat olleet tuotannolla käytössä jo viime syksyn normikaudesta lähtien. Taloon muuttavat asukkaat ovat olleet kuluneen viikon karanteenissa, kertoo Nelonen. Asukkaat testataan koronan varalta useaan kertaan ennen taloon astumista ja muutenkin tehdään kaikki mahdollinen, että tuotanto pysyy koronaturvallisena niin asukkaille kuin tuotannon henkilökunnalle, vakuuttaa Nelonen tiedotteessaan.

Suomen toinen Julkkis-Big Brother käynnistyy sunnuntaina 2. toukokuuta kello 20.00 Ruutu+:n 24/7-palvelussa ja Nelosella suorassa tv-lähetyksessä klo 21.00. Ensimmäinen asukas menee siis taloon vain 24/7:ssa ja loput Nelosen suorassa lähetyksessä.

Ensimmäisen asukkaan taloon astuminen Ruutu+:n 24/7 su 2.5.2021 klo 20.00
Big Brother Suomi Kickoff su 2.5.2021 klo 21.00

Lähde: Nelonen Median tiedote.

Lue myös:
Big Brother palaa ruutuun jo toukokuussa - Toinen julkkiskausi tulossa! (15.3.2021)
Julkkis-Big Brother 2021 alkaa 2. toukokuuta - Kimmo Vehviläinen jatkaa, saa rinnalleen uudet kasvot (31.3.2021)
Spoilerivaroitus: BB-talon rakennuskuvia julki, Julkkis-BB:n voittopotti sama kuin normikaudella (19.4.2021)
IS: BB-talo on suurempi kuin koskaan - Radio Rockin Tytti Junna pääsi testiasukkaaksi (28.4.2021)
Ruudun 24/7:ssa edelleen vain kaksi streamia, mainoksilla voi katsoa Julkkis-BB:tä halvemmalla (29.4.2021)

Artikkelia on päivitetty 30.4.2021 kello 17.16: Lisätty maininta ensimmäisen häätöäänestyksen käynnistämisestä jo sunnuntaina.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.