Kommentti: Virtasen paljastukset lupaavat hyvää

Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Tällä viikolla Big Brotherin pääohjaaja Janne Virtanen on avannut eri medioissa tulevaa Big Brother -kautta. Näiden puheiden ja muiden jo havaittujen asioiden perusteella voidaan odottaa pitkästä aikaa hyvää BB-kautta.

Big Brotherin on luvattu palaavan juurilleen lähes viiden vuoden tauon ja sitä edeltäneen vuosien örvellysjakson jälkeen. Pääohjaaja Janne Virtanen on kertonut mm. Radio Rockin haastattelussa, että formaattia viedään enemmän ihmiskokeen suuntaan ja jätetään pariutuminen Temptation Islandille ja Love Islandille.

BB-faneille tämä lupaa hyvää. Päästään vihdoinkin asiaan. Hyvien asukkaiden ja hyvien tehtävien ympärille on hyvä rakentaa. Näyttää, että tuotannossa on hyvä tekemisen meininki ja konsultointia on otettu aina pääkonttorilta saakka. Vanha tuotanto tuntui menevän vanhoilla höyryillä viimeiset vuodet ja pelkästään omilla ideoilla. Siitä tosin ei ole tietoa, tarjottiinko Hollannista tietotaitoa Mikko Räisäselle ja kumppaneille. Varmasti sitä olisi ollut ainakin saatavilla, jos sitä olisi haluttu.

Uusi pääohjaaja Virtanen tuntuu olevan sopivan jämäkkä tähän tehtävään, vaikka lopullinen totuus toki nähdään ohjelman alettua. Virtasen laaja kokemuksesta draamasta ja muiden tv-ohjelmien tekemisestä kameran molemmin puolin on varmasti hyötyä. Tosi-tv:stä Virtasella ei hirveästi ole kokemusta, vuosituhannen alussa hänet nähtiin ainakin MTV3:n Suuren seikkailun juontajana.

Toisaalta, olihan vanhakin tuotantoryhmä kokematon Big Brotherin alkuvuosina ja jostain syystä parhaat Suomen BB:t syntyivät pääosin viime vuosikymmenen puolella ensimmäisinä tuotantokausina. Virtasen ja tuottaja Petteri Ahomaan johdolla on potentiaalia tehdä Big Brotherista jälleen sellainen, millainen sen pitäisi olla. Siihen kyllä kuuluvat bileet, riidat ja romanssitkin jossain määrin, mutta ennen kaikkea erilaisten ihmisten selviämistä toistensa kanssa eristyksissä tehden erilaisia tehtäviä, jotka koettelevat eri ominaisuuksia.

Vaikuttaa siltä, että tällä kaudella keskitytään olennaiseen, eli hyvään tosi-tv -viihteeseen. Tyhjään hehkuttamiseen ei ole sorruttu ja markkinointikin on ollut varsin maltillista moneen aikaisempaan BB-kauteen verrattuna. Mainokset Nelosen kanavilla ovat olleet jopa vaatimattomia, eikä voittopotistakaan ole ennen tätä viikkoa pidetty mitään meteliä. Nytkin se mainittiin Radio Rockilla lähes sivulauseessa.

Sinänsä hauska yksityiskohta Radio Rockin haastattelussa oli, että toinen juontaja Kim Sainio – entinen BB-pääohjaaja – melkein unohti kysyä Big Brotherin voittopotista. Tai siltä se ainakin vaikutti.

Vielä ei ole nähty sekuntiakaan tämän vuoden Big Brotherista, mutta hyvät "vibat" on ilmassa. Big Brother on niin iso satsaus, ettei alkava kausi varmaankaan jää ainoaksi ja siksi se halutaan tehdä hyvin. Ehkä menen vielä liikaa asioiden edelle, mutta Nelonen Medialla on hyvät mahdollisuudet tehdä vaikka toiset kymmenen kautta, jos formaattia kunnioitetaan ja sen kanssa tehdään pieteetillä töitä.

Lue myös:
Mediat: Big Brotherin voittopotti 30 000 euroa, BB-talon ulkokuvia julki (27.8.2019)


Tulosta   Sähköposti