Analyysi: Juonittelulta pohja pois - Ketkä vanhoista häätöuhan alle?

BB-talossa juoniteltiin tällä viikolla etenkin uusien asukkaiden päiden menoksi, kunnes Big Brother torppasi tämän tylysti paljastamalla asukkaille uusien asukkaiden koskemattomuuden tällä viikolla. Miltä BB-talon nimeämistilanne näyttää nyt, kun vain vanhat asukkaat ovat tänä viikonloppuna tulilinjalla?

Asukkaille annettiin viikkotehtävän aikana mahdollisuus juonitella hallituksen kabinetissa silloin, kun asukkaat kuuluvat hallitukseen. Juonittelut jäivät kuitenkin suurimmalta osalta piippuun, kun vasta keskiviikkoiltana selvisi, että uudet asukkaat ovat suojassa nimeämisiltä tällä viikolla.

Aluksi ylipäänsä näytti, ettei osa asukkaista osallistu juonitteluun. Lopulta siinä olivat mukana kaikki, kun Olli-Pekka paljasti aiempia juonitteluita ja BB-talon viimeinen hallitus alkoi myös juonitella torstaina. Olli-Pekan hallitus oli myös ainoa, joka pääsi juonittelemaan tuoreimman tiedon perusteella, että vain vanhat asukkaat ovat nimettävissä häätöäänestykseen.

Vaikutti siltä, että Olli-Pekan, Julian, Markon ja Timon muodostamassa hallituksessa Olli-Pekka sai muut hallituksen jäsenet nimeämään Ellan ja Paulan. Jos näin kävisi, kärsisi juonittelusta eniten kaksikko, joka on tällä viikolla pahiten juonitellut itse.

Muut asukkaat joutuvat tekemään päätöksensä perjantain nimeämisissä omien tuntemustensa mukaan vanhoista asukkaista. Kun vielä uusien asukkaiden koskemattomuus ei ollut tiedossa, oli vanhoista eniten tulilinjalla Marko. Näin on varmaankin myös nyt, kun vain vanhoista asukkaista voi nimetä.

Mikäli Olli-Pekan torstaina masinoimat juonittelut johtavat siihen, että Olli-Pekka, Marko, Timo ja Julia nimeävät vain Ellaa ja Paulaa, tarvitaan häätöäänestykseen mitä luultavimmin vielä muita nimiä. Tyrkyllä sinne on tuttuja nimiä, jotka ovat olleet häätöuhan alla useasti aiemmikin, eli Marko ja Kristiina. Timo saattoi pelastaa itsensä häätöuhalta torstain hallituksen kokouksessa.

Nimeämisiä sotkee pelastuspisteäänestys, joka on jälleen käytössä. Eniten ääniä hybridi-tv-äänestyksessä saaneelta asukkaalta vähennetään kaksi nimeämispistettä hänen kokonaispisteistään. Luulen, että tällä viikolla äänestyksen voittaa Timo, joka on noussut kenties ykkössuosikiksi katsojien keskuudessa. Tämä voi olla Timon toinen oljenkorsi välttää häätöäänestys.

Epävarmuustekijöitä aiheuttaa myös se, voiko juonijoiden sanaan luottaa? Itse olisin kaikkein epävarmin Olli-Pekan antamista pisteistä, sillä hän on kova pelaaja, joka häärii taustalla ja vaikuttaa hyvin ketkulta. Olli-Pekkaan ei BB-talossa pitäisi luottaa, vaikka hän esittääkin niin kaikkien kaveria. Nimeämisissä Olli-Pekka voi puukottaa ketä tahansa selkään. Torstaina hallituksessa hänen puheissaan livahti Kristiinan nimi ja maanantaina hän oli juonitellut ainakin Markoa vastaan.

Melko suurella varmuudella sanoisin, että Arttu, Joel ja Olli-Pekka ovat turvassa häätöäänestykseltä ja luultavasti myös Timo. Lopuista vanhoista asukkaista äänestyksessä ovat todennäköisesti Ella, Paula, Marko ja Kristiina. Toivoisin tästä nelikosta häädettävän Ellan tai Paulan, mutta BB:n häätöäänestysloton tietäen, se voi olla kuka tahansa.

Se on kuitenkin tällä viikolla varmaa, että sunnuntain häätöäänestyksessä talosta poistuu joku iso nimi.


Tulosta   Sähköposti