Kommentti: Talon tyhjentäminen oikeanlaista ravistelua

Asukkaat pistettiin ensimmäisen kerran oikeasti tiukan paikan eteen BB-talossa tällä kaudella, kun kaikki kalusteet ja tavarat poistettiin talosta. Vihdoin asukkaiden elämää vietiin normaalia enemmän mukavuusalueen ulkopuolelle.

Tällä kaudella on tuntunut, että asukkaat ovat vain olleet BB-junan kyydissä ja liikkuneet viikko toisen jälkeen asemalta toiselle. Useat viikkotehtävät ovat tuntuneet lupaavan alun jälkeen hieman pliisuilta ja asukkaat ovat niitä vain suorittaneet. Asukkaat eivät ole joutuneet antamaan kaikkea itsestään, eikä aina viikkobudjetillakaan ole ollut väliä, kun perustarvikkeillakin on eletty ihan kivasti.

Vihdoinkin tätä kaavaa murrettiin, kun Big Brother vei asukkailta suurinpiirtein kaiken kattoa lukuun ottamatta, jos vähän väritetään. Asukkaat joutuivat heräämään yhdeksänteen viikkoon ilman mitään tarvikkeita päällä olevia vaatteita lukuun ottamatta. Oli hienoa nähdä asukkaiden reaktioita, kun he huomasivat, ettei kaikkea tarvittavaa saa heti takaisin, alkaen ihan perusruoasta.

Nyt on jännä nähdä, miten tilanne kehittyy, kun asukkaat joutuvat elämään vähien tavaroiden kanssa. Muutamille asukkaille tilanne on ottanut jo koville. Esimerkiksi Arttu oli maanantaina tosi hajalla toki osittain myös Ellan häädön jälkimainingeista johtuen. Tähän vielä päälle viikkotehtävä, jota ei hallitse aluksi ollenkaan, niin se kiristäähermoja.

Tavaroiden takaisin ostaminen kertoo myös jotakin. Osa asukkaista tuntui lähteneen linjalle, jossa ostetaan itselle hyödykkeitä parantaakseen omaa elintasoaan. Tällainen oli esimerkiksi Kristiina, kun hän osti huulipunan ja sänkypaikan takaisin. Timo taas kunnostautui pelaamaan joukkueen pussiin ja hän hankki pääasiassa ruokatarvikkeita taloon.

Viikon edetessä asukkaiden tilanne tulee helpottumaan uusien ostosten myötä. Kun perustarpeet saadaan aluksi täytettyä, lähtevätkö asukkaat jälleen herkku- ja turhuusostoslinjalle, joka on ollut leimallinen tälle kaudelle. Liian helpolla päässeet asukkaat ovat oppineet hällä väliä -asenteen, jota aikaisemmilla kausilla on ollut vähemmän. Jos linja muuttuu vastuullisemmaksi, on Big Brotherin temppu ollut onnistunut. Muussa tapauksessa ei voi kuin pyöritellä päätä.

Tässä käänteessä kiinnostaa myös se, kuinka kauan tavaraköyhä talo kestää. On muistettava, ettei talon tyhjentäminen ole tämän viikon viikkotehtävä, joten periaatteessa tavaraköyhään taloon tavaroiden takaisin ostaminen voisi jatkua jopa kauden loppuun saakka. Olisiko tuotanto valmis jatkamaan tätä niin pitkään? Mielestäni tuo olisi oiva käänne, niin asukkaat joutuisivat pohtimaan, mitä he tulevina viikkoina tulevat vielä tarvitsemaan.


Tulosta   Sähköposti