Kommentti: Hyviltä pohjilta normikautta kohti

Kuluva vuosi on ollut jälleen kerran poikkeuksellinen monessakin mielessä. Ei lähelläkään suurin poikkeus, mutta poikkeus kuitenkin on se, että tänä vuonna nähdään peräti kaksi suomalaista BB-kautta. Vuoden toiseen Big Brotheriin lähdetään hyviltä pohjilta.

Tänä vuonna BB-faneille on herkkua tarjolla niin sanotusti koko rahan edestä. Koskaan aiemmin Suomessa ei ole nähty kahta BB-kautta saman vuoden aikana ja syksyllä se toteutuu. Keväällä nähtiin vajaa kolmiviikkoinen Julkkis-BB ja syksyllä odottaa uusi normikausi.

Kevään julkkiskausi nosti odotuksia syksyä ajatellen. Jo se, että Big Brotheria tehdään uusissa tiloissa ja keväällä otettiin käyttöön uusi BB-talo, nostattaa tunnelmaa. BB-universumiin rakennettu talo toimi hyvin julkkiskaudella ja sitä käytettiin mielestäni tehokkaasti. Onnistunut lanseeraus, sanoisin.

Alkuviikosta tehtiin ensimmäiset paljastukset syksystä ja kerrottiin, että BB-talo tulee uusiutumaan tulevalle kaudelle. Ruudussa julkaistun videon perusteella taloon tehdään hieman vaativampi pintaremontti ja seinääkin on ilmeisesti kaatunut. Perustukset ovat silti keväällä nähdyn talon pohjalla ja se on mielestäni hyväksyttävää. Videolla annettiin ymmärtää, ettei kaikkia tiloja ole vielä nähty.

Luonnollisesti tässä vaiheessa uudistuvassa talossa mikään ei ole vielä valmista ja videolla näkyikin remontin keskellä vasta uuden sohvan perustuksia. Tulevalla kaudella on käytössä studiossa oleva sisätehtäväalue, mutta ulkona olevasta tehtäväalueesta ei puhuttu mitään. Vain talon normaali piha esiteltiin pikaisesti. Syksyllä pitäisi ehdottomasti olla asukkaille myös ulkotehtäviä, joiden aikana yövyttäisiin pihalla, joten jää nähtäväksi, tuleeko tällaisia.

Julkkis-BB:ssä kaikki toimi pääosin hyvin, eikä tylsistymistä tapahtunut - osin tietenkin lyhyen kauden ansiosta. Tämän pohjalle voidaan rakentaa pitkä 12 viikon kausi, joka samalla tarkoittaa sitä, ettei millään voi odottaa samanlaista tykitystä koko ajan kuin keväällä. Asukkaille ja tuotannolle on annettava hieman armoa tältä osin.

Tehtävät ja muut aktiviteetit olivat onnistuneita keväällä, eikä julkkiskauden asukasvalintoja voinut pitää epäonnistuneina. Toivottavasti tuotanto on ottanut onkeensa kevään ongelmakohdista, jotka pitkälti liittyivät asukkaiden ja tuotannon henkilöstön välisiin kontakteihin lähes päivittäin. Asukkaiden ei pitäisi nähdä muuta kuin toisensa aina taloon astumisesta heidän häätöönsä saakka. Etenkin kauppareissujen ja mahdollisten koskemattomuuskilpailujen toteutuksiin on tultava muutoksia, ettei asukkaiden kanssa ole muita henkilöitä.

Odotukset syksylle ovat siis korkella ja nyt vaikuttaa, että kahden edellisen normikauden virheistä on opittu ja nyt vihdoin päästäisiin näkemään pitkästä aikaa kunnon Big Brother. Voi olla, että on vielä liian aikaista sanoa, mutta minulla on sellainen kutina, että tulevasta kaudesta saattaa tulla paras kausi ikinä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.