Kokkauskisassa panoksena paikka häätöäänestyksessä

Punaisten Petra ja Markku grillin ääressä. Kuva: © Nelonen Media.
Punaisten Petra ja Markku grillin ääressä. Kuva: © Nelonen Media.

Maanantaina päivällä Julkkis-BB-asukkaat jaettiin joukkueisiin ja myöhemmin on vuorossa ensimmäinen joukkuekilpailu. Joukkueet kilpailevat toisiaan kokkauskisassa illan suorassa lähetyksessä, mutta jo iltapäivällä kisaa päästiin harjoittelemaan.

Asukkaat muodostivat Janne Porkan ja Markku Pullin johdolla kaksi joukkuetta, sinisen ja punaisen joukkueen, jotka kilpailevat toisiaan vastaan. Ensimmäisessä joukkuekisassa kokataan paikasta välttää häätöäänestys, sillä kokkauskisan häviäjäjoukkueen jäsenet joutuvat suoraan häätöäänestykseen.

Illalla käytävässä kilpailussa asukkaat kokkaavat Big Brotherin suunnitteleman grillimenun, jota he pääsivät iltapäivällä harjoittelemaan. BB-talon pihalle oli tehty kaksi grillipistettä, jossa kumpikin joukkue valmistaa menun annetuilla tarvikkeilla ja aineksilla. Harjoitteluvaiheessa asukkaat valmistavat ruoat itselleen ja siinä käytetään talon astioita. Mikäli ruoat eivät sovi jonkun ruokavalioon, voi menuun vielä tässä vaiheessa lisätä talosta löytyviä aineksia.

Kilpailuvaiheessa asukkaat valmistavat pelkästään menussa mainitut ruoat tuomarin arvioitavaksi. Tärkeimmät arviointikriteerit ovat ruoan maku ja ulkonäkö sekä se, onko raaka-aineita käsitelty oikein. Tuomari päättää, kumpi joukkue voittaa. Kilpailu käydään illan suoran lähetyksen aikana.

Harjoitukset kestivät kaksi tuntia ja asukkaat pääsivät tutustumaan resepteihin ja aineksiin. Talon asukkaista etenkin sinisten Janne ja punaisten Markku ovat kunnostautuneet keittiössä ensimmäisen viikon aikana, joten ainakin heidän osaltaan osaamista jakautui joukkueisiin tasaisesti. Punaisilla oli kuitenkin joukkueessaan vielä Sara Forsberg, joka on kertonut käyneensä kokkikoulun.

Sinisten joukkue seuraa kapteeni Jannen grillityöskentelyä. Kuva: © Nelonen Media.
Sinisten joukkue seuraa kapteeni Jannen grillityöskentelyä. Kuva: © Nelonen Media.

Jannen joukkueessa oli harjoitusten alussa hieman ongelmia tehtävien organisoinnissa. Tuntui, kun kaikki tekivät kaikkea ja Janne harmittelikin, ettei hän osannut jakaa tehtäviä heti alussa. Sinisillä aiheutti ongelmia mm. hollandaise-kastikkeen juoksuttuminen liian aikaisen valmistamisen vuoksi. Lisäksi yksi harjoitussatsi lohta hieman kärähti, kun lieskat löivät grillistä.

Punaisilla Markulla näytti olevan homma hallussa ja hän jakoi tehtäviä tiimilleen. Grillissä näytti valmistuvan herkulliset vartaat ja myös muut aterian osa-alueet edistyivät. Markun johtamista kiiteltiin ja esimerkiksi keittotaidoiltaan toistaitoisiksi tunnustautuneet Sanna Ukkola ja Aleksi Valavuori vetäytyivät suosiolla taka-alalle ja tekivät vain sen, minkä Markku käskee.

Kummallakin joukkueella oli tiimissään hyvä henki harjoitusten aikana ja he saivat harjoitusateriansa valmiiksi. Kahden tunnin aikarajan päätyttyä asukkaat puhdistivat grillit huolellisesti, ettei liekit leimahda, kuten BB-talossa kävi sunnuntaina. Lue lisää sunnuntain dramaattisesta hetkestä BB-nettisivuilta.

Harjoitusten jälkeen asukkaat rentoutuivat, keräsivät energiaa ja hioivat strategiaa varsinaista kilpailua varten.

Joukkuekisan grillimenu

Alkupalat: Japanilaiset jakitorivartaat
Pääruoka: Lohta sinappikastikkeessa, grillattua parsaa ja hollandaise-kastiketta
Jälkiruoka: Ananasta, kooskosta, jookosta

Asukkaat jaettiin kahteen joukkueeseen - Tehtävillä vaikutusta BB-talon arkeen (10.5.2021)

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Asukkaat jaettiin kahteen joukkueeseen – kapteeneiksi Markku ja Janne!
Asukkaat kokkisotaan – häviäjät häätöön


Tulosta   Sähköposti