Asukkaat jaettiin kahteen joukkueeseen - Tehtävillä vaikutusta BB-talon arkeen

Janne ja Markku jakoivat asukkaat joukkueisiin. Jannen sininen joukkue vasemmalla: Pinja, Nina, Roni ja Sedu. Markun punainen joukkue oikealla: Petra, Sara, Saunna ja Aleksi. Kuva: © Nelonen Media.
Janne ja Markku jakoivat asukkaat joukkueisiin. Jannen sininen joukkue vasemmalla: Pinja, Nina, Roni ja Sedu. Markun punainen joukkue oikealla: Petra, Sara, Saunna ja Aleksi. Kuva: © Nelonen Media.

Julkkis-Big Brotherin toinen viikko käynnistyi asukkaiden jakamisella kahteen joukkueeseen. Asukkaat suorittavat joukkueissa tehtäviä, jotka tulevat vaikuttamaan asukkaiden elämään talossa mm. nimeämisiin liittyen.

Uuden viikon alku BB-talossa oli rauhallinen. Big Brother oli pitänyt ulko-ovea lukittuna koko aamupäivän ja asukkaat olivat oleilleet sisätiloissa. Kun asukkaat vihdoin päästettiin pihalle, asukkaat saivat BB:ltä postia.

Big Brother tiedotti asukkaille, että heidät jaetaan kahteen joukkueeseen. BB-nettisivujen katsojaäänestyksessä Markku Pulli ja Janne Porkka valittiin joukkueiden kapteeneiksi ja he valitsivat joukkueidensa jäsenet vuorotellen. Markku sai aloittaa ja hän otti ensimmäisenä joukkueeseensa Petra Ollin. Jannen ensimmäinen valinta oli Sedu Koskinen. Tämän jälkeen myös muut asukkaat löysivät tiensä jompaan kumpaan joukkueeseen.

Pian olivat viisihenkiset joukkueet kasassa. Tulevissa tehtävissä joukkueet kisaavat toisiaan vastaan, joiden tulokset vaikuttavat nimeämisiin sekä elintarvikkeiden ja muiden BB-talon resurssien jakautumiseen asukkaille. Heti joukkuejaon jälkeen Sanna Ukkola ehdotti, että kannustettaisiin myös toista joukkuetta ja vältettäisiin vastakkainasettelua.

Aloituskokouksissa spekuloitiin ja luotiin joukkuehenkeä

Markku ja Janne kävivät kuulemassa lisäohjeistusta päiväkirjahuoneesta ja he saivat sieltä siniset ja punaiset liinat joukkueiden tunnusväreiksi. Markun joukkue on punainen ja Jannen sininen. Joukkueet kokoontuivat ensimmäiseksi aloituskokoukseen.

Punainen joukkue kokoontui makkarissa, jossa Markku totesi, ettei hän tiedä mitä on tulossa. Mahdollista on, että tulossa on henkistä ja fyysistä kärsimystä. Homma voi mennä likaiseksi, mutta Markku painotti, että he toimivat rehdisti ja pitävät hauskaa. Markun joukkueeseen valittu Sanna otti esiin jälleen, ettei aiheutettaisi turhaa vastakkainasettelua. Punaisten Aleksi Valavuori sanoi olevansa valmis likaiseen peliin.

Siniset pitivät palaveriaan ruokapöydän ääressä. Janne perusteli valintojaan, että hänen joukkueestaan löytyy kokemusta, nuoruutta ja fyysistä osaamista. Kapteenina Janne sanoi olevansa edestä johtava johtaja, joka ensimmäisenä ottaa vastuun tekemisistään. Hän ei aio käskyttää, mutta ehdottaa, että suhtaudutaan tehtäviin harkitsevasti ja luetaan ohjeet kunnolla.

Molemmat joukkueet valitsivat itselleen sloganit tai nimet. Punaisten joukkueen nimi on "Pinkit häjyt" ja sinisten slogan "Blue". Kokousten päätyttyä asukkaat olivat rennoissa tunnelmissa ja jäivät odottamaan ensimmäistä tehtävää.

BB-talon joukkueet

Punaiset (kapteenina Markku Pulli): Petra Olli, Sara Forsberg, Sanna Ukkola ja Aleksi Valavuori.
Siniset (kapteenina Janne Porkka): Sedu Koskinen, Roni Bäck, Nina Mikkonen ja Pinja Sanaksenaho.

Tehtävänanto BB-nettisivuilla

 

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.