Sininen joukkue voitti nimeämiskilpailun - Markun joukkue suoraan häätöäänestykseen

Big Brother Suomi VIP -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi VIP -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Toisen viikon aluksi viikon ensimmäiseen häätöäänestykseen joutuvat asukkaat ratkaistiin kokkausaiheisen nimeämistehtävän lopputuloksen perusteella. Illalla järjestetyn kisan voitti sininen joukkue ja hävinneen joukkueen jäsenet Markku Pulli, Petra Olli, Sara Forsberg, Sanna Ukkola ja Aleksi Valavuori joutuivat suoraan häätöäänestykseen.

Asukkaat olivat iltapäivällä harjoitelleet grillimenun valmistamista ja illan suorassa lähetyksessä he valmistivat saman menun tuomarin arvioitavaksi. Kokkauskisan tuomarina toimi keittiömestari Hans Välimäki, jonka mielestä sininen joukkue oli parempi ja tappion katkeran kalkin joutui nielemään punainen joukkue.

Tulos tarkoitti sitä, että kaikki punaisen joukkueen asukkaat joutuivat suoraan häätöäänestykseen, joka käynnistyi pian kisan jälkeen. Toisen viikon ensimmäisessä häätöäänestyksessä ovat Markku, Petra, Sara, Sanna ja Aleksi.

Asukkaat olivat tehneet harjoitusannokset iltapäivällä ja illalla heillä oli vain tunti aikaa tehdä finaaliannokset. Tehtävä käytiin kiihkeissä tunnelmissa ja annosten valmistuminen meni aivan viime hetkille. Kiireisimmältä vaikutti Markun punainen joukkue, jossa viimeiset annokset valmistuivat, kun kello meni nollaan.

Finaalin alkupuolella hämmennystä herätti muutamien raaka-aineiden puute harjoituskierroksen verrattuna. Siniseltä joukkueelta puuttui seasaminsiemenet, jotka se sai lainattua punaisilta. Molemmilta joukkueilta puuttui lisäksi tilli. Sinisten puolelta kysyttiin tilliä, josta kerrottiin, että sitä ei ole. Pinja Sanaksenaho totesi, että toivottavasti punaiset eivät huijanneet, koska siniset kuitenkin auttoivat vastapuolta.

Kokkauskisa huipentui sinisten puolelta kuitenkin vielä pahempaan draamaan, sillä aivan viime minuuteilla heiltä loppui grillistä kaasu ja annosten viimeistely jäi hieman kesken. Punaisten Aleksi toi sinisille uuden kaasupullon, mutta sitä ei otettu käyttöön, koska sen kytkemiseen olisi luultavasti mennyt liian pitkään. Kaasu ehti loppua vain hetki ennen ajan päättymistä.

Sinisten voittaja-annos. Kuva: © Nelonen Media.
Sinisten voittaja-annos. Kuva: © Nelonen Media.

Taiston tauottua asukkaat komennettiin sisälle ja he jäivät odottamaan tuloksia nauttimalla raaka-aineista ylijäänyttä jäätelöä. Asukkaiden odotellessa Hans Välimäki maistoi ja arvioi joukkueiden tekemät annokset. Välimäki kehui kummankin joukkueen annoksia ja totesi, ettei menu ollut helppo ja asukkaiden joukossa oli hänen mielestään asukkaita, joilla on keittotaito hallussa.

Välimäki arvioi punaisen joukkueen alkuruoan paremmaksi, vaikka pitikin annoskokoa turhan tuhtina alkuruoaksi. Pääruoka oli Välimäen arvioissa parempi sinisillä ja jälkiruoka taas punaisilla. Kokonaisarviossa Välimäki päätyi siihen, että sininen voitti nimeämiskilpailun, koska kokkikilpailussa suurin painoarvo on pääruoalla.

Tieto nimeämiskilpailun lopputuloksesta vietiin Big Brotherin välityksellä taloon heti. Big Brotherin kuulutettua sinisten voitosta, oli punaisten pettymys silminnähtävä. Suurin pettymys näkyi Aleksin ja Saran kasvoilta. Punaisten Sanna, joka on ollut kauden kaikissa häätöäänestyksissä, olisi halunnut edes yhden kerran, ettei olisi häätöuhan alla. Sara tsemppasi Sannaa, että katsojat ovat aina kuitenkin pitäneet Sannan talossa.

Pettynyt Aleksi taputtaa voittajille väkinäisesti. Kuva: © Nelonen Media.
Pettynyt Aleksi taputtaa voittajille väkinäisesti. Kuva: © Nelonen Media.

Siniset sen sijaan juhlivat ansaitusti ja he ovat turvassa seuraavassa häätöäänestyksessä. Punaisen joukkueen jäsenet joutuvat siis häätöäänestykseen, joka ratkeaa huomenna tiistana.

Äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Lue myös:
Asukkaat jaettiin kahteen joukkueeseen - Tehtävillä vaikutusta BB-talon arkeen (10.5.2021)
Kokkauskisassa panoksena paikka häätöäänestyksessä (10.5.2021)

Artikkelia on päivitetty 10.5.2021 kello 23.12: Uutista on päivitetty kauttaaltaan.


Tulosta   Sähköposti