Paluu koulun penkille BB-koulussa

Sedu pitää yhteiskuntaopin tuntia. Kuva: © Nelonen Media.
Sedu pitää yhteiskuntaopin tuntia. Kuva: © Nelonen Media.

BB-asukkaat joutuivat palaamaan koulun penkille, kun sininen ja punainen joukkue kilpailivat toisiaan vastaan kauppa-ajasta. Voittajajoukkue pääsee myöhemmin kauppaan ja nauttimaan ostoksistaan.

Markku Pullin punaisen joukkueen pettymystä eilisen nimeämiskilpailun tappion vuoksi oli varmasti vielä tuoreessa muistissa, kun BB-talossa herättiin uuteen päivään. Tuskaa helpotti hieman myöhään maanantai-iltana Big Brotherin asukkaille antama 10 kg:n hedelmälajitelmapalkinto Nina Mikkosen ja Sedu Koskisen onnistuneen salatehtävän ansiosta. Nina ja Sedu olivat onnistuneet piilottamaan taloon viisi hedelmää muiden asukkaiden niitä löytämättä.

Tiistaina asukkaat saivat nauttia aurinkoisesta ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella todella lämpimästä päivästä. Aamupäivä vietettiin rennoissa tunnelmissa, mutta päivällä asukkaat joutuivat palaamaan koulun penkille. Asukkaat istutettiin päivätehtävässä BB-kouluun, jossa jokainen asukas toimii opettajana omassa kouluaineessaan.

Asukkaat toimivat tehtävässä maanantaina jaetuissa joukkueissa ja katsojat pääsevät ratkaisemaan koulutehtävän tuloksen. Se joukkue, joka katsojien mielestä suoriutui paremmin, pääsee kauppaan tekemään ostokset ja nauttimaan niistä. Big Brother määräsi kouluaineet, jotka joukkeiden kapteenit, sinisten Janne Porkka ja punaisten Markku, arpoivat. Lisäksi he saivat keskenään neuvotella, kumpi opettaa liikunnan ja kumpi kotitalouden.

Muut opetettavat aineet olivat ympäristöoppi, historia, elämänkatsomustieto ja terveystieto, jotka menivät punaisille. Sinisten opetettavia aineita olivat äidinkieli, yhteiskuntaoppi, englanti ja matematiikka. Joukkueet saivat itse päättää, kuka opetti mitäkin. Opetusta suunniteltaessa siniset pohtivat, että kannattaa varmaan mennä viihde ja hauskuus edellä, koska katsojat eivät varmaan perinteisestä opetuksesta välitä, eikä myöskään opettajan tarvitse oikeasti hallita ainettaan.

Viihteellisiä oppitunteja, rasavillejä oppilaita

Oppitunnit kestivät noin 15 minuuttia, jossa Big Brother tarjosi materiaalit, mutta opetustyylin ja -metodit opettaja sai päättää itse. Ensimmäisenä pääsi opettamaan Janne, joka piti viihteellisen englannin tunnin. Janne opetti kääntämään suomalaisia sananlaskuja englanniksi ja niistä saatiin varsin humoristisia versioita.

Opettajilla oli haasteita paitsi opetettavien aineiden kanssa, niin myös välillä huonosti käyttäytyvien oppilaiden kanssa. Muut asukkat toimivat oppilaana ja luokassa lentelivät kuminpalaset ja läheteltiin lappuja oppilaiden välillä, joista opettaja joutui antamaan oppilaille jälki-istuntoa. Valitettavasti oppilaat naljailivat myös toisilleen ja esimerkiksi rikkaan perheen lapsi Pinja Sanaksenaho joutui tällaisen kohteeksi. Asukkaat hallitsivat tilanteen onneksi hyvällä huumorilla puolin ja toisin.

Oppitunnit seurasivat toistaan. Puolivälissä asukkaat pääsivät liikkumaan, kun oli Petra Ollin vetämä liikuntatunti. Varsin aktiivisen liikuntahetken aikana Petra näytti ja muut suorittivat erilaisia liikkeitä BB-talon pihalla. Asukkaita hauskuutti, kun esimerkiksi Aleksi Valavuori ei aivan oikein suorittanut kaikkia liikkeitä.

Janne leikkii kondomilla. Kuva: © Nelonen Media.
Janne leikkii kondomilla. Kuva: © Nelonen Media.

Aleksi oli myös pääosassa terveystiedon opettajana, joka tarjosi päivän parhaat naurut. Luonnollisesti terveystietoon kuului seksuaalikasvatus ja oppilaat pääsivät tutustumaan kondomin käyttöön. Tunnilla Aleksi mm. pyysi Sara Forsbergia avuksi näyttämään kondomin laittoa hedelmän päälle ja Janne hassutteli kondomin kanssa yrittämällä pukea sitä päähänsä.

Koulupäivä päättyi Ninan pitämään kotitaloustuntiin. Oppilaiden tehtävänä oli valmistaa lihapullia ja perunamuusia porkkanaraasteen kera. Tunnin aluksi Nina jakoi tehtävät ja oppilaat alkoivat toimeen. Oppitunti edistyi tehokkaasti ja pian päästiinkin pöydän kattamispuuhiin.

Kun ruoka oli valmista opettaja ja oppilaat pääsivät nauttimaan ateriaa. Opettaja Nina kiitteli kovasti oppilaitaan hyvästä työpanoksesta ja oppilaat kiittivät toisiaan. Myös lihapulla-ateriaa kiiteltiin hyvästä mausta ja sen sopivasta määrästä talossa olleille asukkaille.

Syötyään koulupäivä alkoi olla paketissa ja asukkaat jäivät odottamaan koulutehtävän lopputulosta. Aivan heti kaikki oppilaat eivät päässeet vapaa-ajalle, sillä osalle heistä rehtori oli määrännyt jälki-istuntoa huonosta käytöksestä. Rangaistuksena Aleksi, Pinja, Sara ja Petra joutuivat siivoamaan ulkokeittiön.

Muut asukkaat saivat jo hengähtää, kun rangaistusnelikko lähti suorittamaan rangaistustaan. Siivousurakka ei kuitenkaan kauaa kestänyt ja myös jälki-istunnossa olevat asukkaat pääsivät lepäämään. Pian myös Big Brother ilmoitti tehtävän päättyneen.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Päivätehtävän tehtävänanto
Äänestä paremmin suoriutunutta joukkuetta (äänestys päättyy ti 11.5.2021 klo 23)

Artikkelia on päivitetty 11.5.2021 kello 18.52: Lisätty tieto tehtävän päättymisestä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.