Stressitasot tarkastelussa BB-talossa - asukkaat kahteen ryhmään

Video: Asukkaat saavat viidennen viikkotehtävän. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Asukkaiden viides viikkotehtävä on stressaava. Big Brother tarkkailee asukkaiden stressitasoja ja asukkaiden on pidettävä stressi oikealla tasolla, jotta viikkotehtävä onnistuu.

Asukkaat saivat jo sunnuntai-iltana älysormukset, jotka mittaavat asukkaiden stressitasoja. Viikkotehtävä alkoi vasta maanantaina, jolloin asukkaat jakautuivat kahteen viiden asukkaan ryhmään. Sinisen ryhmän asukkaiden on pidettävä stressitasonsa keskiarvon alapuolella ja punaisen ryhmän keskiarvon yläpuolella. Asukkaat saivat itse valita, kumpaan ryhmään kuuluivat.

Ryhmäjakoa varten asukkaat saivat viikkotehtävän aluksi varastohuoneesta siniset ja punaiset asut, joita on pidettävä koko viikkotehtävän ajan. Stressitasoa mittaavaa sormusta on myös pidettävä sormessa koko ajan lukuun ottamatta käsien pesua ja suihkukäyntejä, koska sormusta ei saa kastella. Sormuksen mittaamaa data kerätään talteen kahdesti päivässä, aamuin ja illoin. Viikkotehtävän ajan asukkaiden sääntörikkomuksia vahditaan tarkasti ja jokaisesta sääntörikkeestä asukas joutuu syömään lusikallisen wasabia.

Matalan stressitason siniseen ryhmään kuuluvat Ville, Kevin, Kimmo, Anu ja Jukka. Korkean stressitason ryhmän jäseniä ovat Helmeri, Mira, Kristian, Milla ja Tuula. Asukkaat eivät näe stressitasojaan, eivätkä sitä, mihin niitä verrataan. Asukkaita varmasti koetellaan stressitasojen kanssa, että matalia tasoja yritetään korottaa ja korkeiden stressitasojen asukkaiden tasoja madaltaa.

Ensimmäisenä koetuksena asukkailla oli päivätehtävänä podcastin tekeminen elämänsä stressaavimmasta hetkestä tai tilanteesta. Asukkaiden piti nauhoittaa BB-talon retronurkkauksessa pareittain 15 minuutin podcast niin, että pareittain ovat sinisen ja punaisen ryhmän asukas. Kumpikin kertoo oman tarinan BB-talon ulkopuolelta ja toinen pari saa esittää tarinaan tarkentavia kysymyksiä tarvittaessa.

Kristian kertoi astumisesta huumeneulaan ja pelosta saada HIV-tartunta. Ville puolestaan kertoi stressantumisestaan vaimonsa synnytyksen jälkeiseen masennuksen. Erotarinoita kuultiin Helmeriltä ja Anulta ja kolareista ja onnettomuuksista kertoivat Kevin ja Jukka. Läheisen kuolema oli aiheena Miralla ja Tuulalla, kun työ- ja koulustressistä kertoivat Kimmo ja Milla.

Stressitarinoita yritettiin saada lisäkysymyksillä vieläkin stressaavimmaksi etenkin punaiselle ryhmälle. Esimerkiksi Kimmo yritti puristaa Helmeristä tunteita varsin tahdittomilta kuulostavilta kysymyksillä, mutta ainakin ulkoisesti Helmerillä pysyi pokka. Samoin Anu yritti provosoida Miraa ja keskustelu meni jopa aiheen ulkopuolelle, kun Anu tiesi, että Mira provosoituisi helposti Raumaa haukuttaessa. Kaikkia ei tarvinnut edes provosoida, kun esimerkiksi Kristian lietsoi itseään stressaavaan tilaan ihan itsenäisesti.

Kristianin stressitason tahallinen nosto hieman jopa häiritisi sinisessä ryhmässä, vaikka heidän ei pitäisi juuri stressata viikkotehtävässä. Villen mielestä aggressiivisuus on tässä tehtävässä ihan turhaa.

Välttämättä omaehtoista stressausta ei kuitenkaan tarvita, sillä Big Brother tarjonnee sudenkuoppia ihan tarpeeksi. Yksi varmoista stressitekijöistä on käynnissä oleva äänestys, jossa asukkaita pelastetaan häätöäänestykseltä ja asukkaille paljastetaan sen tuloksia. Ensimmäisen kerran asukkaat kuulevat äänestyksen tuloksen ja kaksi ensimmäistä pelastuvaa asukasta jo tänä iltana.

Asukkaat saivat stressin aihetta jo ennen viikkotehtävän alkua, kun piti määritellä viikkotehtävän vedonlyöntiprosentti. Asukakat olivat jo pääsemässä sopuun 60 %:a äänestämällä, mutta keskustelun edetessä prosentti nousi 70:een uuden äänestyksen jälkeen. Ville ihmetteli, että tehtiinkö uusi äänestys vain, koska edellisen tulos ei miellyttänyt.

Lopulta asukkaat päättivät lyödä viikkotehtävästä vetoa 70 %:n vedonlyöntiprosentilla.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.