Big Brother 2020 päättyy tänään!

Arttu, Joel, Kristiina ja Paula ovat Big Brother 2020 -finalistit! Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Arttu, Joel, Kristiina ja Paula ovat Big Brother 2020 -finalistit! Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen Big Brotherin tämänvuotinen voittaja selviää tänään kaksituntisessa finaalilähetyksessä. Sunnuntain finaalissa selviää, voittaako 31 500 euron voittopotin Arttu, Joel, Kristiina vai Paula.

Nelonen Median aikakauden toinen Big Brother on päivää vaille valmis. Tänään selviää kauden 2020 ja kaikkiaan 12. Suomen Big Brotherin seuraava voittaja. Voittaja ratkaistaan neljän finalistin kesken, jotka selvisivät vasta finaalia edeltävänä päivänä.

Tämän vuoden Big Brotherin finaaliviikolle selvisi kuusi asukasta, mutta ennen finaalia heistä häädettiin kaksi, ensimmäinen perjantaina ja toinen lauantaina. Perjantain yllätyshäädössä BB-talosta häädettiin Julia ja lauantaina päiväkirjahuoneen kautta häädön sai Olli-Pekka. Häätöjen jälkeen finalistinelikoksi muodostui Arttu, Joel, Kristiina ja Paula.

Joku heistä on Big Brother 2020 -voittaja ja voittaa 31 500 euroa. Tämän vuoden voittopotti oli alunperin 30 000 euroa, mutta asukkaat onnistuivat viimeisen viikon viikkotehtävässään, jossa palkintona oli 1500 euron lisäsumma voittopottiin. Viikkotehtävässä asukkaat paketoivat lahjoja hyväntekeväisyyteen HOPE ry:lle yli tuhat pakettia.

Voittaja ratkeaa kaksituntisessa finaalissa Nelosella tänään kello 21.00 alkaen. Lähetyksessä käydään läpi kauden ja finaaliviikon parhaat palat ja tentataan finalistit niin taloyhteyksissä kuin studiossa. Voimassa olevat koronarajoitukset estävät studioyleisön pääsyn finaaliin, mutta tuotanto on sanonut tekevänsä parhaansa, jotta talosta pudonneet asukkaat voisivat jotenkin osallistua finaaliin. Kulisseissa ovat varmasti paikalla ainakin finalistien läheiset.

Finaali huipentuu voittajan julkistukseen

Käynnissä olevassa voittajaäänestyksessä eniten ääniä saanut finalisti on uusi BB-voittaja. Voittajaäänestys alkoi viime sunnuntaina ja kaikki siinä annetut äänet säilyvät finalisteilla läpi viikon, eli ääniä ei ole missään vaiheessa nollattu. Tämän kauden äänestykset ovat osoittaneet, että mitä tahansa voi tapahtua, joten omaa suosikkia kannattaa äänestää, jos haluaa hänen voittavan. Myös voittajaäänestys vaikuttaa hyvin tasaiselta, eikä voittopottia ole vielä jaettu.

Finalistien häädöt tapahtuvat pitkin finaalilähetystä ja aina, kun talosta häädetään asukas, voittajaäänestys jäädytetään. Ensimmäisenä talosta häädetään finaalissa neljänneksi tullut asukas ja, kun hänet on häädetty, äänestys jatkuu kolmella asukkaalla. Uusi jäädytys nähdään, kun kolmatta asukasta häädetään ja äänestys jatkuu tämän häädön tapahduttua kahdella asukkaalla.

Kun BB-talossa on enää jäljellä kaksi asukasta, päättyy voittajaäänestys lopullisesti finaalilähetyksen loppuhetkillä. Voittaja on se, joka näistä kahdesta kerää eniten ääniä. Tuotanto ei ole vielä paljastanut tapaa, kuinka voittaja julkistetaan. Viime vuonna kärkikaksikko tuotiin studioon, jossa voittajaksi julistettiin Kristian.

Finaalinelikko valmistautuu finaalipäivään sekavissa tunnelmissa. Työntäyteisen finaaliviikon lopussa asukkaiden päitä pistettiin vielä sekaisin yllätyshäädöillä ja tämä teki finalistit vainoharhaisiksi. Lisäksi asukkaat eivät todennäköisesti osaa aavistaa, ettei finaalissa ole ollenkaan yleisöä. Saa nähdä millaista ohjelmaa viimeisenä päivänä talossa on luvassa, kenties muisteluita ja vihdoin sitä Joelin pitkään hehkuttamaa laskettelua kohti finaalia.

Illalla tiedämme, onko Big Brother 2020 -voittaja Arttu, Joel, Kristiina vai Paula.

Big Brother 2020 finaali Nelosella tänään kello 21.00-23.00

Voittajaäänestyksen äänestysohjeet (BB-nettisivut)

Lue myös:
Instagram: Big Brotherin loput livelähetykset ilman studioyleisöä (21.11.2020)
Analyysi: Finaaliviikon asukkaat 2020 (24.11.2020)
Kommentti: Vihdoin asukkaat yllätetään (27.11.2020)
Julia häädettiin perjantain yllätyshäädössä BB-talosta (27.11.2020)
Viimeinen viikkotehtävä onnistui, Big Brotherin voittopotti kasvoi (28.11.2020)
Olli-Pekka häädettiin päivää ennen finaalia - BB-finalistit ovat selvillä! (28.11.2020)


Tulosta   Sähköposti