Liveseuranta: Big Brother 2020 Kickoff 6.9.2020 - Asukkaat jaettiin kahteen ryhmään heti alussa

Suomen 12. Big Brother käynnistyy tänään suorassa lähetyksessä Nelosella ja Ruudussa kello 21.00. Seuraamme BB:n Kickoff-lähetyksen etenemistä ja uusien asukkaiden astumista uudistuneeseen BB-taloon.

Artikkelissa seurataan Big Brother 2020 -kauden alkamista. Päivitämme artikkeliin Kickoff-lähetyksen tärkeimmät tapahtumat tv-lähetyksestä ja 24/7-palvelusta. Suora lähetys käynnistyy Nelosella ja Ruutu+:n 24/7-palvelussa tänään kello 21.00. Seuraamme tapahtumia aina Kickoff-lähetyksen loppuun saakka, jonka jälkeen BB-talon seurantaa sivustomme uutisissa pitkin kautta.

Kickoff-liveseuranta (uusin tapahtuma ylimpänä):

23.13 Näin saatiin Big Brother 2020 käyntiin ja on aika päättää tämä liveseuranta. BB-talon tapahtumia voi seurata 24/7-palvelusta ja tällä sivustolla seuraamme avausillan tapahtumia uutisissa illan aikana. Uudet asukkaat lisätään sivustolle yön aikana. Kiitos seurasta ja hyvää alkanutta BB-kautta!

23.10 Elina ilmoitti myös mökkialueelle, ettei sinne tule lisää asukkaita. Myös mökkialueella päästiin kilistelemään juomia, tosin tölkistä. Muutenkin ensimmäisen BB-ilta alkaa edetä normaaleja reittejä tutustumisineen. Talossa aloitettiin syömään tietämättä, että viikkotehtävä alkaa vielä illan aikana.

23.00 Sekä mökkialueella että talossa alkaa tutustuminen keittiöön ja jääkaapin sisältöön. Keskustelua myös ruokavaliosta ja mikä on suhtautuminen liha- ja kasvisruokiin.

22.57 Suora lähetys Nelosella päättyi, mutta elämä BB-talossa kahdessa eri ryhmässä vasta alkaa. Parhaan kuvan illan ja yön tapahtumista saa luonnollisesti 24/7-palvelusta.

22.56 Uusi twisti seuraa jo tänään! Viikkotehtävä alkaa jo tänään. Elämä mökkialueella jatkuu normaalisti, mutta talon asukkaat saavat aloittaa viikkotehtävän jo hyvinkin pian.

22.55 Alma ja Kimmo kertovat omasta huomenna alkavasta viikkolähetyksestä. He ovat uudistuneessa BB-studiossa. Lähetyksessä nähdään ensi viikosta alkaen mm. vakiovieraat, maanantaisin BB-voittaja 2019 Kristian ja entinen BB-pääohjaaja Kim Sainio.

22.54 Ensimmäinen mökkiyhteys. Asukkaat ruinaavat Elinalta eri asioita, joita Elina päivittelee: "Heti ruinaamassa". Paula kommentoi itsensä kutsumista poikamieheksi ja hän totesi, ettei laita esim. tukkaansa. Roope kommentoi, miksi kaverit on kutsunut hänta BB-Roopeksi. Hän sanoi, että jo ensimmäisen BB:n aikoihin 2005 hän oli 7-vuotiaana sanonut haluavansa BB:hen.

22.49 Marko astuu viimeisenä taloon. Viimeinen asukas tervehtii asuinkumppaneitaan, joista hän on siis tavannut seitsemän muuta BB:n kesämökillä. Loput kahdeksan ovat talon puolella.

22.48 16. asukas on Marko Säkylästä. Käynyt ammattikoulussa rakennuspuolen, tekee kaikenlaisia hommia rakennushommista maataloustöihin. Saunominen on intohimo, kuopii kasvimaalla. On sopimuspalokuntalainen. Pettyy ja ärsyntyy helposti, jos suunnitelmat menee mönkään. Ihmisten terveyden kustannuksella ei pelleillä hänen mielestään.

22.46 Mökkialueella on tupakkarinki käynnissä iloisen puheensorinan kera. Jännityksellä odotetaan viimeistä asukasta.

22.43 Tiia tulee taloon, jonka jälkeen alkoi pohdinta, onko hän viimeinen asukas. Tiia luuli, että hän olisi viimeinen asukas. Asukkaat kysyivät, että mistä he tietävät kuinka monta asukasta tulee. Joku naisista totesi keksineensä jotain, mutta hän ei sano enempää. Mökkialueella alkoi tästä naurunremakka. Nelosella katkolle.

22.41 Tiia Veikkolasta on seuraava asukas. Häntä kuvaillaan aina iloiseksi, nenäkäs. Liian itsekeskeisiä ihmisiä hän ei siedä. Harrastaa kahvakuulaa, yrittää lopettaa tupakanpolton. Jos voittaisi, hankkisi ainakin kauneusjuttuja. Haluaa koko kropallaan jännitystä ja kauhua ja siksi haki BB:hen.

22.39 Tasainen puheensorina täyttää mökkialuetta, kun Niko tulee paikalle. Niko otetaan vastaan rauhallisissa tunnelmissa. Kristiinalle ehdotetaan takin pukemista, jos on kylmä, mutta Kristiina sanoi, että hänelle tuli hiki.

22.38 Iranilaistaustainen Niko Espoosta kertoo olleensa koulukiusattu. Puolustaa kaikkia, jotka eivät pysty puolustamaan itseään. Tällä hetkellä on työtön, mutta tekee kotitöitä. Haluaisi purkaa Alkon monopolin. Suurin intohimo, että pystyisi tekemään muutoksen. Haluaa muuttaa ajattelutapaa maahanmuuttajista.

22.35 Kristiinalle esitellään ensimmäiseksi uima-altaaseen. Yksi miesasukkaista ehdottaa aamuisia naku-uinteja.

22.34 Kristiina Vantaalta 13. asukas. Kristiinalla on kaksi kissaa ja hän on ammatiltaan sähköasentaja. Hän itkee paljon. Kristiina kritisoi transfobisia, joita ilman tiede olisi kehittänyt lääkkeitä erilaisiin tauteihin ja sairauksiin.

22.32 Mökkialueella lasketaan sänkyjä ja arvioidaan, kuinka monta asukasta vielä tulee. Samalla Nelosella palataan katkolta studioon.

22.30 Nelosella jälleen katkolle. Kesämökillä Sami esittelee itsensä ensin lempinimellä, joka hieman hämmentää muita asukkaita. Sitten hän kertoo myös oman nimensä. Kesämökillä ihmetellään alueelta löytyvää tarpeistoa. Puheeksi tulee peseytyminen mökkialueen uima-altaan vieressä. Talon puolella keskustellaan asukkaiden ammateista.

22.27 Kahdestoista asukas on Sami Keravalta. Haluaa, että tehdään asiat niinkuin sovitaan. Inhoaa tyhmyyttä, idiotismiä ja vihervasemmisto. On ollut ehdokkaana vaaleissa. Kokee, että on ollut hyödyksi yhteisölle, täytyy pitää huolta heikommista. Halunnut taloon, koska se hyödyttää häntä ja haluaa mm. trollata muita.

22.24 Roope lähtee heti keksimään muistisääntöjä asukkaiden nimistä mm. Paula Koivuniemestä.

22.23 Olli-Pekka Vantaalta seuraavana mökille. Hänellä on ollut normaali lapsuus.Harrastuksina musiikki, soittaa sähkökitaraa bändissä. Rakastaa biljardia, pelaa bingoa ja käy tietovisoissa. Parasta on hänen mielestään pieruhuumori. "Ekaksi talossa kissa pöydälle ja jäätä rikkomaan", sanoo Olli-Pekka.

22.21 Roope naurahtaa nähdessään kesämökkialueen. Paula on onnessaan saadessaan seuraa. Kaksikko alkaa keskustella alueesta.

22.19 Espoolainen Roope on BB-kesämökin toinen asukas. On ollut nuoresta lähtien sukupuoliroolien rikkoja. Ei kiinnosta, mitä muut on mieltä hänestä. Pyrkii olemaan mielipidevaikuttaja. Rempseä ja hauska tyyppi. Aikoo ottaa BB-talossa johtajan roolin, tulee myös voittamaan.

22.17 Talossa asukkaat jakavat toisilleen kuohuvaa. Asukkaat päättyvät siirtyä keittiöstä olohuoneeseen ja pitää jälleen kerran nimikierroksen. Asukkaat skoolaavat. Hetki sitten järjestettiin jo kyselykierrosta, kuka polttaa ja kuka ei.

22.14 Nelosella mentiin mainoskatkolle. Talon puolella kahdeksan asukasta pähkäilevät nukkumisjärjestelyjä päästyään ensimmäistä kertaa makuuhuoneeseen. BB-kesämökki sijaitsee tehtäväalueella BB-talon katolla, jossa on tällä hetkellä vielä vasta yksi asukas, Paula.

22.11 "BB-kesämokki" avautuu! Ensimmäisenä sinne muuttaa Paula Porista, entinen personal trainer. Hän on kuntosalilla töissä. Mässäily ja biletys onnistuu myös. Rakastaa vanhoja klassikkoelokuvia. Tulee omasta mielestään kaikkien ihmisten kanssa toimeen.

22.08 Kauden ensimmäinen taloyhteys. Elina haastattelee talossa jo olevia asukkaita. Kati on pitänyt kokemustaan huippuna. Arttua ei kiinnosta pomon rooli, voi tarttua moppiin ihan hyvin. Timon kohdalla BB:hen lähdön otti koviten hänen koiransa. Ella olisi viime kaudella halunnut näyttävämpiä asukkaita, johon Ella kommentoi, että onhan puolet vielä tulossa. Elina heittää taloyhteyden lopuksi asukkaille, ettei taloon ole enää tulossa lisää asukkaita tänään.

22.05 Ensimmäinen käänne tällä kaudella! Puolet asukkaista ei pääse taloon, vaan he joutuvat "BB-kesämokille" ulkoruokintaan.

22.04 Timo on talossa. Perinteinen tervehdyskierros menossa.

22.03 Kahdeksas asukas on vegaani voimailija Timo. Asuu Loviisassa käärmeiden ja kahden koiransa kanssa. Käärmeet kiehtovat, koska pohtii, mitä niiden päässä liikkuu. Aloittanut joitakin vuosia sitten vegaaniksi. Haluaisi kertoa talossa kyykäärmeistä. Jos hän voittaisi, haaveena olisi laittaa pystyyn Etelä-Afrikassa luonto-opaskoulun.

22.00 Joku totesi, että olisi voinut jäädä 14 viikoksi hotellihuoneeseen. Toinen taas totesi tulleensa "hulluksi" eristyksessä.

21.58 Asukkaat pohtivat, että talosta saisi hyviä kuvia Instagramiin. Taloa kehutaan, mutta ihmetellään kuinka pieneltä se tuntuu telkkarista nähtyyn verrattuna.

21.56 Hymyilevä Sasa astuu taloon ja muut tulevat tervehtimään. Nyt on seitsemän asukasta talossa, kun taloon tulee kaikkiaan 16 asukasta. Nelosella mainoskatko.

21.55 Seuraava asukas Sasa on Turusta. Opiskellut kauppatieteitä Ruotsissa. Työskennellyt laivalla. "Kaveriporukan Oprah". Sasa rakastaa viiniä. Hän on omasta mielestä laiska, stressaava. Ei siedä, että ihmisiä syrjitään ja eriarvoisuutta. Voittorahoilla lähtisi reissuun ja ostaisi uudet kengät.

21.52 Minna tulee taloon. Tervehdysten yhteydessä alkaa perinteinen nimien kertaus, kun talossa alkaa olla enemmän asukkaita.

21.51 Minna on Nuorgamista. Eläimet on ollut tärkeitä, hän on ollut kiltti tyttö. Ammatiltaan Minna on suntio. Hän on huolissaan käytöksestä sosiaalisessa mediassa. Kuvailee itseään vapaamieliseksi konservatiiviksi. Haki BB:hen, koska siellä on mielenkiintoisia ihmisiä, ajatteli olla talossa 12 viikoa.

21.49 Ella astui taloon ja muut asukkaat tervehtivät. Naisasukkaat ihastelivat Ellan pinkkiä mekkoa.

21.48 BB jatkuu. Luksuselämästä haaveileva Ella on Jyväskylästä. Tykkää tanssia klubeilla, kaikki luksus on tervetullutta. Ei pelkkää pinnallista, rakastettava diiva, toteaa Ella. Paras puoli on itsepäisyys. Talossa pahinta ihmisten sotkuisuus, kaaos on pahinta. Voittajana laittaisi kropan kuntoon, missä on hyvä olla. Sanoo voittavansa BB:n.

21.43 Sini ja Kati kommentoivat Artulle, että hän oli musisoinut äänekkäästi ollessaan hotellieristyksessä. Kati sanoi, että ei pitänyt sitä pahana, mutta ymmärsi, ettei Arttu kuullut mitään, koska soitti 12 tuntia päivässä. Arttu totesi, että piti soittaa silloin, kun nyt ei voi ja muiden ei tarvinnut siitä enää häiriintyä. Keskustelua käytiin hyvässä hengessä.

21.40 Arttu huomaa ensimmäisenä, kun Joel astuu taloon. Joel lähtee katselemaan taloa. Ennen Joelin tuloa asukkaat keskustelivat kaupungeista ja puheenaiheena oli ainakin Pori. Nelosella mentiin mainoskatkolle.

21.38 Joel on neljäs asukas, Lievestuoreelta. Kaverit kuvailisivat Joelia pelleksi, sanoo hän itse. Hänellä on laaja kaveripiiri. Joel sanoo, että hänellä on perusarvot, ei ilkeilyä. Hassuttelu käy ilmi BB-esittelyvideosta.

21.36 Arttu ja Kati tulevat tervehtimää uusinta asukasta Siniä. Sini kiinnittää huomionsa, että Artulla ja Katilla on kengät jalassa. "Mä en kestä", huudahtaa Sini ja pitää talo omantyylisenään.

21.35 Asianajaja Sini Porista on kolmas asukas. Asuu aviomiehensä kanssa, jolla on lapsia ja heillä on kaksi koiraa. Johtaa asianajotoimistoa. Suurin intohimo on järjesteleminen. Haluaisi olla isona jonkin (yrityksen) hallituksen puheenjohtaja. ADHD diagnosoitu, mutta hän ei ole luovuttanut erilaisista haasteista huolimatta.

21.32 Arttu naureskelee astuessaan taloon ja huhuilee, onko talossa muita. Kati toivottaa Artun tervetulleeksi. Arttu naureskelee, että talo on hänen tyylisensä. Ainakin aluksi Katilla ja Artulla juttu alkaa kulkea.

21.31 Kickoff jatkuu. Tuotantoinsinööri Arttu on seuraava asukas Ivalosta.Hän on koneinsinööriopiskelija. Tykkää johtaa edestä ja näyttää esimerkkiä. Sanoo olevansa rennon rempseä. Kuvailee itseään avoimeksi, kuuntelee kaikenlaista musiikkia. Ei halua luopua tukastaan. Voittorahoilla lähtisi kiertämään maailmaa kaverin kanssa.

21.26 Kati rauhoittui ja päätti talokierroksensa. Kati istahti olohuoneen pallon muotoiselle istuimelle/tyynylle.

21.23 Nelosella mentiin mainoskatkolle ja Kati saa seuraa hetken päästä. Kati jatkaa talon tutkiskelua.

21.22 Taloon pääsy on ollut Katilla haaveena yli 10 vuotta. Kati astuu taloon ensimmäisenä asukkaana. Nainen katselee ympärilleen hymy naamalla ja höpisee itsekseen jotain. Kato kiertelee ympäri taloa.

21.20 Kati on liikunnallinen, tekee personal trainerin töitä ja kouluttaa niitä ja työskentelee myös baarissa. Kova koheltaja, hukkaa asioita, jättää ovia auki.

21.18 Ensimmäinen asukas taloon ihan kohta. Hän on energinen Kati Vaasasta!

21.17 Myös tuotannossa on korona otettu huomioon monin tavoin ja korona-ajan tuotantoon on otettu hyviä käytäntöjä myös muiden maiden tuotannoista.

21.16 Nyt lähetyksessä kerrotaan tuotannon koronavarautumisesta. Asukkaat ovat olleet viimeisen viikon hotellikaranteenissa. Karanteenissa ollessaan asukkaat ovat kirjoittaneet itselleen kirjeet, jotka finalistit saavat luettavakseen taloon viimeisellä viikolla. Asukkaat on testattu kahdesti koronan varalta ja asukkaat saapuvat hetken kuluttua suoraan taloon kulkematta studion kautta henkilökohtaisella limusiinilla. Myös talo on siivottu tarkasti.

21.413 Varastohuoneen vieressä on huone, jossa asukkaat tekevät ostoksensa verkkokaupasta. Ostokset tehdään kaupasta viikkotehtävästä voitetulla viikkobudjetilla. Korona-aikana BB-talosta pääsee ulos vain häädön kautta. Päiväkirjahuone on tänä vuonna lila ja seinät on sisustettu varsin persoonallisesti eräänlaisilla lonkeroilla ja hapsutuolilla.

21.12 Talossa on iso siskonpeti ja omaa yksityistä sänkyä ei ole kellään. Kylpyhuone on tänä vuonna täysin pinkki ja sieltä löytyy myös kylpyamme.

21.11 Olohuone on värikäs. Siellä on myös iso juoksupyörä ja Alma sanoo, että se liittyy johonkin viikkotehtävään. Alman mukaan juoksupyörä piti tuoda osina taloon, jotta se mahtui sisään. Keittiössä on Kuuba-henkistä tunnelmaa.

21.09 BB-juontajat Alma ja Kimmo esittelevät BB-talon uudistuneen sisustuksen. Koko taloa ei ole pistetty uusiksi, pinnat on sisustettu uudelleen.

21.07 Talon suunnitteluun osallistuneet opiskelijat Emmi ja Noora ovat työllistyneet Big Brotherin tuotantoyhtiöön. Lähetyksessä esitellään BB-talon tiloja sieltä täältä.

21.06 Ensimmäisenä lähetyksessä tutustutaan BB-talon sisustusprojektiin. BB-talon ovat tänä vuonna sisustaneet Aalto-yliopiston tilasuunnitteluopiskelijat.

21.05 Studio on Kauppakeskus Redissä ja se enemmän lavastettu kuin viime vuonna. Studiossa on yleisöä aiempaa vähemmän kasvomaskeissa.

21.04 Juontaja Elina astuu studioon. Elina näyttää hyvältä. BB-tunnari käyntiin hieman muokattuna viime vuodesta. Tunnusmusiikki sama.

21.03 Suora lähetys Nelosella BB-Kickoffista alkaa! Hyvää BB-iltaa kaikille!

21.02 24/7:n kakkosstreamissa kuvattiin ensimmäiseksi kuvaksi ilmeisesti BB-talon televisiota, jossa BB-logo.

21.00 Nyt on kamerat auki 24/7:ssa! Ruutulippu-kuosia näkyvissä!

20.59 Vielä 24/7:ssa näkyy vain BB-logo, mutta eiköhän siellä pian ala tapahtumaan...

20.57 Enää pieni hetki! Nelosella päättyi juuri Tähdet Tähdet 2020 -ohjelma ja siihen perään alkaa uusi BB-kausi. Ja 24/7 myös tulille, jos ei jo ole.

20.47 Jännitys tiivistyy! Vajaa vartti ja sitten mennään.

20.35 Alle puoli tuntia BB-kauden alkuun! Kimmo ja Alma ovat jo valmiina BB-studiolla:

Lähde: Big Brother Suomi Instagram.

20.18 Suuria muutoksia BB-talon sääntöihin ei näyttäisi olleen tullut, mutta välttämättä kaikkea ei ole meille katsojille julkaistu vielä ennen kauden alkua säännöistäkään. Ja aina pitää muistaa, että Big Brother voi muuttaa sääntöjä!

20.16 Muistiaan voi verestää BB-talon sääntöjen osalta BB-nettisivuilta. Kuten ainakin tuosta Iltalehden talovideosta käy ilmi, asukkaat tekevät kauppaostoksensa tänä vuonna sähköisesti kosketusnäytöltä. Tällainen ostotapa oli käytössä aiemmin Big Brotherissa kaudella 2010, jolloin asukkaat tilasivat ruoat Gastronautti-palvelusta.

20.01 Mitään 12-viikkoista bilerallia tämän vuoden Big Brotherista on turha ilmeisesti odottaa. BB-tuottaja Petteri Ahomaa toteaa Ilta-Sanomille, kun kysyttiin, nähdäänkö tänä vuonna enemmän bileitä: "Ei missään tapauksessa ainakaan edellistä kautta enempää. Se on ihan maailmanlaajuinen trendi Big Brotherissa. Ja väkeviä ei tarjoilla."

19.54 Myös Ilta-Sanomat on julkaissut viime hetken kurkistuksen taloon ennen kauden alkua.

19.17 BB 24/7 kannattaa avata jo hyvissä ajoin ennen, kun kamerat käynnistyvät (jos mahdollista jo nyt). Kickoffin alkaessa linjoilla voi olla ruuhkaa ja 24/7:aan pääseminen voi kestää. Toivotaan, että palvelimet pysyvät kuitenkin pystyssä koko illan. Hyvä muistutus on myös, ettei välttämättä kannata vaihtaa kameraa parin ensimmäisen tunnin aikana, koska ei välttämättä pääse enää takaisin ruuhkan takia.

19.11 Onhan kauteen valmistautuminen tehty? Ruutu+ hankittu, kanavat viritetty televisioon (jos ei katso netistä), "kisaeväät" hankittu Kickoffia varten ja ilmoitettu 12 viikon "BB-karanteenista" läheisille (= puhelin äänettömälle ainakin täksi illaksi).

19.06 Vajaat kaksi tuntia uuden BB-kauden alkuun. Uusia paljastuksia BB-talosta on tehty muutamia tunteja ennen H-hetkeä. Uusimmat kuvat ja BB-talon videoesittely löytyy ainakin Iltalehden sivuilta.

19:01 Tervetuloa BB-Fanisivujen Big Brother 2020 Kickoffin liveseurantaan. Tästä se alkaa! Artikkeliin päivitetään Big Brotherin viimeisimmät ennakkotunnelmat hetkeä ennen H-hetkeä ja itse Kickoffia seuraamme herkeämättä Nelosen lähetyksen kautta ja mainoskatkoilla myös 24/7-palvelussa. Suora lähetys käynnistyy Nelosella kello 21.00 ja Ruutu+:ssa kamerat käynnistyvät samoihin aikoihin, vain hetkeä ennen kuin ensimmäinen asukas astuu BB-taloon.

 


Tulosta   Sähköposti