Big Brother 2020 alkaa tänään!

Kimmo, Elina ja Alma juontavat jälleen tämän vuoden BB-lähetykset. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo, Elina ja Alma juontavat jälleen tämän vuoden BB-lähetykset. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Uudet asukkaat valtaavat jälleen BB-talon, kun Big Brother 2020 käynnistyy tänään. Uudistunut BB-talo saa 16 asukasta, jotka lähtevät hakemaan jo 12. Suomen Big Brotherin voittoa.

Big Brother palasi syksyn puheenaiheeksi vuosi sitten ja nyt se saa jatkoa Nelosella ja Ruudussa. Vuoden loppua kohden pimenevinä iltoina ja lyhenevinä päivinä on mielenkiintoista seurata 16 uuden BB-asukkaan elämää BB-talossa, joka on viime vuoden tapaan Kauppakeskus Redissä.

Talo saa tänä vuonna uuden, värikkään ilmeen Aalto-yliopiston tilasuunnitteluopiskelijoiden käsissä. Mediassa BB-talosta on jo tarjottu maistiaisia, mutta koko komeudessaan talo nähdään vasta tänä iltana. Uusi talo sisältää mielenkiintoisia yksityiskohtia ja muotoja, joista julkisuuteen on paljastettu mm. pihakeinu ja iso juoksupyörä.

Tuotannon linja vaikuttaa tänä vuonna olevan samanlainen kuin viime vuonna. Asukasvalintoihin on jälleen panostettu ja asukaskokoonpanoon on pyritty saamaan monipuolinen kattaus. Viime viikolla paljastettiin, että asukkaiden ikähaarukka on 21 ja 53 ikävuoden välillä ja asukkaiden ammatteja ovat mm. jäteauton kuljettaja, asianajaja ja tuotantoinsinööri. Mitään erityistä teemaa ei tälle vuodelle ole annettu.

Big Brotherin pääohjaaja Janne Virtanen piti viime kautta onnistuneena, vaikka parannettavaa löytyikin. Tällä kaudella jatketaan samoilla pohjilla, josta lähdetään tekemään parempaa kautta. Tuotantoryhmä on nyt vuoden kokeneempi ja esimerkiksi BB-talon kameratekniikka tulee tänä vuonna Suomesta, joten lähtökohdat ovat tälle kaudelle paremmat. Pääohjaaja Virtasen kauden alustunnelmia täällä ja mitä alkavalla kaudella nähdään, joitain asioita paljastetaan puolestaan täällä.

Korona vaikuttaa myös Big Brotheriin lukuisin varautumistoimin, jotka koskettavat asukkaita ja tuotantoryhmää. BB-taloon valitut asukkaat ovat olleet viimeisen viikon valvotussa eristyksessä hotellissa, jossa he pysyvät aina taloon siirtymiseen saakka. Asukkaat eivät tule tänä iltana BB-studioon, vaan heidät kuljetetaan hotellilta suoraan limusiinilla BB-taloon. Näin vältetään ylimääräiset kontaktit ennen taloon siirtymistä. Asukkaat on testattu kahdesti koronaviruksen varalta ennen BB-taloon muuttamista.

Tuotantoryhmällä on tarkat ohjeistukset koronavirukselta suojautumiseen. Tähän sisältyvät suojavarusteiden käyttö, turvaetäisyydet ja työskentely etänä mahdollisuuksien mukaan. Koronaan varaudutaan myös taloon toimitettavien rekvisiitan ja elintarvikkeiden osalta siten, että ne ovat vuorokauden täyseristyksessä ennen taloon vientiä.

Tänä vuonna kaikki BB-ohjelmat tulevat Neloselta ja Ruudusta. Maanantaista lauantaihin ns. viikkolähetyksiä juontavat Alma Hätönen ja Kimmo Vehviläinen ja sunnuntain lähetyksiä luotsaa Elina Kottonen. Lähetysten rakenne pysynee samanlaisena kuin viime vuonna, vaikka arkilähetysten kanava vaihtui Jimistä Neloselle ja lähetysaika vaihtelee hieman viimevuotista enemmän.

Studioon otetaan yleisöä sunnuntaisin vain rajoitettu määrä koronan vuoksi turvavälit huomioiden, mutta fanit voivat tänä vuonna osallistua lähetyksiin etäyhteyksin. Arkisin esitettävissä ns. viikko-ohjelmissa nähdään fanihaastatteluita ja sunnuntain suorissa lähetyksissä otetaan käyttöön myös etäfanikatsomo, jota nauhoitetaan Zoom-videoneuvottelujärjestelmän kautta. Fanihaastatteluihin voi ilmoittautua ja etäfanikatsomon nauhoituksiin voi liittyä Nelosen verkkosivuilla. Ensimmäisen kerran etäfanikatsomo on käytössä jo tänään Kickoff-lähetyksessä.

Kickoff-illan suurin mielenkiinto kohdistuu tietysti asukkaisiin, millaiset 16 henkilöä on tänä vuonna valittu BB-taloon. Asukkaat alkavat paljastua tänään kello 21:n jälkeen, kun Nelosen suora Kickoff-lähetys käynnistyy. Hetkeä ennen, kun ensimmäinen asukas astuu taloon, käynnistyy myös Ruutu+:n maksullinen 24/7-palvelu, jossa voi seurata koko kauden BB-talon elämää ympäri vuorokauden.

Big Brotherin verkkosivut ovat jälleen käytettävissä jälleen osoitteessa www.bigbrother.fi, jonne päivitetään viimeisimmät BB-talon tapahtumat ja sieltä löytyvät mm. äänestysohjeet, kilpailut ja linkit muihin BB-palveluihin. Toista kautta BB-palveluihin kuuluu myös BB-podcast, jonka jaksoja voi kuunnella Suplasta.

BB-Fanisivut ovat jälleen vahvasti mukana BB-kauden käänteissä. Tänä iltana seuraamme tarkasti Kickoffiin valmistautumista ja sen etenemistä hetki hetkeltä -seurannassa ja uutisoimme kauden ensihetket illan ja yön aikana. Yöllä lisäämme myös tiedot uusista asukkaista sivuillemme, jonka jälkeen alkaa sivustomme päivittäisseuranta, joka kestää läpi kauden. Uutisoimme kaikki merkittävimmät tapahtumat BB-talosta ja sivustolta löydät myös kommentteja, analyyseja sekä tiedot nimeämisistä, häädöistä ja BB-ohjelmista.

Heti kauden alussa kannattaa olla hereillä, katsoo BB:tä sitten 24/7:n kautta tai on pelkkä koostekatsoja. Pääohjaaja Virtanen lupasi, että heti kauden alkuun tapahtuu jokin mielenkiintoinen twisti ja se tapahtuu ensimmäisessä lähetyksessä. Tämä tarkoittanee, että jo tämän illan Kickoff-lähetyksessä nähdään, mikä tämä mielenkiintoinen käänne on.

Alkava kausi on kaksi viikkoa viimevuotista pidempi ja 12 viikkoa kestävä kausi päättyy finaaliin 29. marraskuuta. Pituutta kaudelle kertyy 85 päivää.

Big Brother Kickoff tänään Nelosella kello 21.00-23.00
Big Brother 24/7-palvelu Ruutu+:ssa kello 21.00 alkaen (maksullinen)

Katso myös:
Big Brotherin viralliset verkkosivut (bigbrother.fi)
Ruutu+:n Big Brother -sivut (ruutu.fi)
BB-podcast (supla.fi)

Lue myös:
Big Brother 2020 alkaa 6. syyskuuta! (20.7.2020)
Lähetysaikoihin pieniä muutoksia - Big Brotherin tv-lähetykset tulevat syksyllä Neloselta (3.8.2020)
Villen kyydissä: Uusi kausi pitää ohjaaja Virtasen kiireisenä, korona muutti hakuprosessin kuvioita (19.8.2020)
Alkavan kauden salaisuuksien verhoa raotettiin - Heti alussa nähdään erikoinen twisti (27.8.2020)
Iltalehti ja Ilta-Sanomat: Uusia talokuvia julki (3.9.2020)
Suomen Big Brother varautuu koronaan monin tavoin - Asukkaat limusiinilla suoraan taloon (4.9.2020)


Tulosta   Sähköposti