Big Brotherin tarjous ei kelvannut asukkaille, potti meni kaikille jakoon

Muut asukkaat antoivat 2000 euron shekin Jasmiinalle. Kuva: © Nelonen Media.
Muut asukkaat antoivat 2000 euron shekin Jasmiinalle. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaille järjestettiin finaaliviikon perjantaina huutokauppa, jossa Big Brother yritti ostaa yhden asukkaan ulos finaalista sopivaa summaa vastaan. Asukkaat eivät kuitenkaan tarttuneet varsin laimeaksi osoittautuneeseen rahasummaan.

BB-talossa oli vietetty torstaina alkaneita kauden päätösbileitä iloisissa tunnelmissa perjantaihin aamuneljään. Asukkaat olisivat jatkaneet diskobileitä vaikka kuinka pitkään, ellei Big Brother olisi käskenyt asukkaita nukkumaan puoli neljän aikoihin. Bileissä asukkailla oli hyvää ruokaa, musiikkia Big Brotherin ja asukkaiden soittolistoilta sekä huikeat finaalidiskopuitteet, jotka asukkaat ansaitsivat alkuviikon finaalitehtävästä.

Aamulla asukkaat heräsivät viimeiseen perjantaihin krapulaisissa tunnelmissa, kuka enemmän, kuka vähemmän. Asukkaat joutuivat olemaan sisätiloissa, sillä piha oli suljettu. Anssi odotti kärsimättömänä sisäportailla, milloin heille avattaisiin ovet pihalle. Jasmiina ja Aki makoilivat pitkään sängyissään ja puivat juhlien tapahtumia ja yöllä tapahtunutta Akin oksentamista olohuoneen lattialle.

Big Brother oli kiusoitellut asukkaita päivän aikana televisiossa näyttämillään ovikuvilla, jotka olivat tuttuja aistiviikolta ja viime viikolta. Jännitystä päivään toi myös häätökäytävän kuvaa näyttämällä televisiosta. Lisää mystisyyttä päivään toi pihalle ilmestynyt ovi, jota asukkaat pääsivät puolen päivän aikoihin ihmettelemään. Oven kosketuksesta BB soitti asukkaille aluksi dramaattista ääntä, joka herätti asukkaissa kysymyksiä.

Huutokauppa toi pohdittavaa

Oven pohdinta sai kuitenkin jäädä, kun iltapäivän puolella Big Brother ilmoitti asukkaille käynnistyvästä huutokaupasta. Asukkaat voivat tarttua Big Brotherin tarjoamiin rahasummiin ja poistua tänään talosta se taskussaan ja luopua finaalipaikasta. Asukkaat spekuloivat, että lähteekö tänään joku joka tapauksessa, mutta jos summaa ei ota, joutuuko lähtemään tyhjin käsin.

Tarjouksia alkoi tulla olohuoneen televisioon yhdestä eurosta alkaen. Summa nousi reilussa tunnissa 3000 euroon, jonka jälkeen Big Brother ilmoitti huutokaupan päättyneen. Asukkaat olivat silminnähden pettyneitä, he olivat odottaneet isompia summia. He totesivat, että ei kukaan heistä olisi lähtenyt talosta näin pienestä summasta. Esimerkiksi Jasmiina sanoi, että hän olisi voinut lähteä viidestä tonnista. Lasse mietti ennen huutokaupan päättymistä, että heille voitaisiin tarjota jopa 10000-20000 euroa.

Näin ei kuitenkaan käynyt, eikä kukaan tarttunut kolmeen tonniin. Hetken päästä Big Brother ilmoitti asukkaille, että heidän on jaettava 3000 euroa, koska kukaan ei tarttunut summaan. Summat piti jakaa 1 euron, 49 euron, 250 euron, 700 euron ja 2000 euron shekkeinä. Summia ei saanut arpoa, eivätkä he saa tehdä sopimuksia niiden jaosta.

Asukkaiden piti neuvotella tunnin sisään ja kunkin piti perustella, kelle antaisi minkäkin shekin. Jokaisella asukkaalla pitäisi olla tehtävän päätyttyä yksi rahashekki. Jos asukkaat eivät pääsisi sopuun, kukaan ei saisi rahoja. Neuvottelut pidettiin ruokapöydän ääressä.

Ensin jaettiin 2000 euron shekki ja sen asukkaat antoivat yksimielisesti Jasmiinalle, koska se on hänelle taloudellisesti kaikkein paras. Samoja perusteluita käytettiin myös Akin 700 euron shekkiin, koska Akin taloustilannetta pidettiin seuraavaksi heikoimpana. Anssi lisäsi perusteluihin, että Aki voisi ostaa pelikonsolin ja Lasse, että Aki pääsisi ensimmäiselle ulkomaan matkalleen.

Asukkaat neuvottelemassa potin jaossa. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat neuvottelemassa potin jaossa. Kuva: © Nelonen Media.

Lasselle jaettiin 250 euron shekki ja kaikkein mielenkiintoisinta tässä oli se, että Lasse antaisi shekin itselleen. Lassesta hän tarvitsisi sitä kaikkein eniten suhteessa Anssiin ja Taaviin, joilla on talous kunnossa. Anssille taasen useimmat olivat antamassa 49 euron shekkiä, vaikka Anssi itse oli sitä tarjoamassa Taaville. Taaville jäi euron shekki ja monilta osin kuittailulta tuntuvilta perusteluilta todettiin, ettei Taavi tarvitse enempää, kun hänellä on varaa kuluttaa tonni ravintoloihin.

Neuvottelut saatiin päätökseen etuajassa, kun Anssi kumautti gongia noin 15 minuutin neuvottelun jälkeen. Näin oli rahasummat lukittu ja etenkin Jasmiina oli onnessaan. Kiittäessään muita asukkaita hän totesi kahden tonnin vastaavan hänen kuukauden palkkaansa.  Asukkaista etenkin Lasse oli tyytyväinen, ettei kenenkään tarvinnut tänään lähteä tuon takia. Silti asukkaille jäi vielä epäilys häädöstä ennen finaalia, vaikka sellaista ei todellisuudessa ole tulossa.

Koska kukaan asukkaista ei tarttunut Big Brotherin tarjoukseen, tarkoittaa se samalla myös sitä, että kaikki viisi asukasta ovat BB-finaalissa ensi sunnuntaina. Tämän vuoden Big Brotherin voittajaäänestys käynnistyy myöhemmin tänään, jossa äänestetään vain voittajaa. Big Brotherin finaali on sunnuntaina Nelosella kello 21.00-23.00.

Talossa krapulainen perjantai jatkui rauhallisissa merkeissä viimeisistä bileistä toipuessa.

Finaaliviikolle uusi käänne: Kaikki asukkaat ei välttämättä finaalissa (22.11.2021)

Artikkelia on päivitetty 26.11.2021 kello 17.26: Tarkennettu huutokaupan tarkoitusta väliotsikon jälkeiseen kappaleeseen sekä lisätty maininta asukkaiden häätöepäilyistä kolmanneksi viimeiseen kappaleeseen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.