Kryptovaltauksella aloitettiin tulen teolla - Shamaani tarvittiin avuksi

Anssista tuli häädetyn perinnössä kryptovaltauksen suojelija, eli Verokarhun karkoittaja. Kuva: © Nelonen Media.
Anssista tuli häädetyn perinnössä kryptovaltauksen suojelija, eli Verokarhun karkoittaja. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon asukkaat saapuivat maanantaina alkuillasta Kryptolaaksoon matkustettuaan lautalla yli neljä tuntia. Tutustuessaan uuteen leiriinsä, asukkaat pääsivät ensitöinään tekemään tulet perinteisellä menetelmällä.

Asukkaat suorittavat tämän viikon kauppatehtävää BB-talon pihalla louhimalla kryptovaluuttaa. Matkustettuaan yli neljä tuntia Kryptolaaksoon, asukkaat saivat ensimmäisenä syödäkseen. Leirissään asukkaat majoittuvat katoksen alle, jossa he yöpyvät makuupusseissaan allaan vain makuualusta. Myös näitä asukkaat ehtivät asettelemaan ennen ensimmäistä tehtävää.

Big Brother kertoi asukkaille, että heidän on tehtävä tulet muinaisin menetelmin tuliporalla. Tuli saataisiin aikaiseksi pyörittämällä puukeppiä toista vasten aiheuttaen kitkaa. Puun pitäisi kuumentua tarpeeksi ja tuli saada aikaiseksi laittamalla siihen sytykettä lisäksi. Kun tuli syttyy, sen voi heti sammuttaa. Palkinnoksi asukkaat saavat käyttöönsä pihan kaasunuotion.

Tehtävän alkaessa oli sähläyksen makua. Ohjeistamassa oli monta asukasta, vaikka tehtävänannossa oli sanottu, että vain kaksi asukasta saa yrittää sytytystä rauhassa. Big Brother joutui muistuttamaan asukkaita tehtävän ohjeista. Tämäkään ei auttanut, vaan etenkin Juhani ja Melody olivat innokkaina neuvomassa myös silloin, kun he eivät itse olleet suorittamassa tehtävää.

Tulen saaminen aikaiseksi ei ollut helppoa, sen asukkaat saivat huomata. Jokainen kävi vuorollaan yrittämässä, mutta tuloksena oli parhaimmillaankin vain savua, muttei tulta. Asukkaat eivät hanganneet puukappaleita toisiinsa tarpeeksi pitkään, eikä sytykkeiden heittämisellä päälle ollut mitään vaikutusta. Yrityksen puutteesta asukkaita ei voinut syyttää ja tulta yritettiin saada aikaiseksi useilla konsteilla.

Häädetyn perintö meni Anssille

Asukkaat olivat yrittäneet saada tulta syttymään yli kolme tuntia, kun Big Brother kutsui asukkaat kuulemaan postia. Sunnuntaina BB-talosta häädetty Minna sai antaa yhdelle asukkaalle häädetyn perinnön. Minna teki Anssista kryptovaltauksen suojelijan, eli Verokarhun karkoittajan. Hänen tehtävänsä on karkoittaa verokarhu shamaanisin tanssein ja loitsuin ja käyttää verokarhusta yleisimpiä nimityksiä, eli kontio, otso, mesikämmen ja nalle.

Kirjeen lukenut Jasmiina pelkäsi, että häädetyn perintö osuu hänen kohdalleen, mutta arveli, että koska perintö ei ollut hänen mielestään hyvä, ei Minna halunnut sitä parhaalle talokaverilleen antaa. Anssi sai varastohuoneesta shamaanin turkin, jonka taskussa oli tulukset. Big Brother ilmoitti, että shamaanin taikaesineellä asukkaat saavat tulen aikaiseksi.

Ei mennyt kauaakaan, kun tuli saatiin syttymään ja tehtävä suoritettua. Kaasunuotio oli nyt asukkaiden käytössä, mutta sitäkään ei saatu päälle käden käänteessä, vaan Juhani ja Aki tusasivat sen kimpussa muutaman minuutin, ennen kuin tuli lämmitti asukkaita. Lopulta asukkaat kokoontuivat nuotion ympärille, vaikka Pekka harmittelikin, etteivät he onnistuneet alkuperäisessä tehtävänannossa.

Kryptovaltaukselle leiriytyneet asukkaat eivät vielä tänään päässeet kryptolouhinnan makuun, mutta todennäköisesti jo huomenna asukkaat pääsevät ansaitsemaan kryptovaluuttaa.

Lautalla Lemmenjoelle kryptovaluuttaa louhimaan (20.9.2021)


Tulosta   Sähköposti