Pulmamaratonista 114 kauppasekuntia, palapeli valmistui ajallaan

Video: Asukkaat saavat tietää pulmamaratonin tuloksen. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Asukkaiden kauden ensimmäinen kauppasekuntien metsästys päättyi keskiviikkona. Pulmamaraton päättyi loppukiriin niin pulmien kuin palapelin suhteen.

Toisella viikolla asukkaat ovat ratkoneet monia pulmia, joita Big Brother on antanut heille ratkaistavaksi. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä asukkaat olivat suorittaneet kaksi yötehtävää, joista vain toinen oli onnistunut. Aamulla talossa oli raukeaa porukkaa, joihin kuului myös Sami, joka oli tehnyt pitkään palapeliä.

Vielä maratonin viimeisenä päivänä asukkaat pääsivät suorittamaan useita pulmia, joissa Taavi ja Lasse pääsivät piirtämään oikean reitin labyrinttiin. Anagrammitehtävässä pääsi Melody uudestaan pähkäilemään tällä kertaa suomalaisia NHL-pelaajia Akin kanssa.

Viimeisenä pulmana asukkailla oli 20 sekunnin arvoinen tehtävä, jossa oli vaativa syntymäpäiväarvoitus. Tehtävää ratkoivat Anssi ja Sami, joista Sami oli niin varma oikeasta vastauksesta, että hän olisi voinut lyödä siitä tuhat euroa vetoa. Kukaan ei kuitenkaan ottanut vetoa vastaan.

Samaan aikaan pulmien ratkaisun kanssa on maanantai-illasta asti ollut käynnissä Samin palapelin rakentaminen, jonka hän sai häädetyn perintönä Pipalta. Sami uurasti valittamatta ja rakensi pala palalta täysin mustaa, 700-palaista palapeliä. Helpotusta Sami sai kuvavihjeestä ja keskiviikkona hän sai apuriksi Katjan onnistuneesta pulman ratkaisusta.

Palapelin kasaaminen huipentui vajaat parikymmentä minuuttia ennen aikarajaa, kun Sami ja Katja laittoivat yhdessä viimeisen palan palapeliin muiden asukkaiden hurratessa ympärillä. Kun palapeli oli valmis, nostettiin Sami kultatuoliin ja hän sai kävellä asukkaiden muodostaman kunniakujan läpi. Asukkaat kiittelivät vuolaasti Sami panosta.

Sami kannettiin kultatuolissa kunniakujan läpi. Kuva: © Nelonen Media.
Sami kannettiin kultatuolissa kunniakujan läpi. Kuva: © Nelonen Media.

Myöhemmin iltapäivällä asukkaat saivat kuulla pulmamaratonin lopputuloksen. Asukkaat onnistuivat 47 pulmasta ratkaisemaan 33, joka tiesi 114 ostossekuntia BB-valintaan. Tulosta pidettiin hyvänä ja se osui joidenkin tekemiin arvioihin.

Suurimmasta osasta pulmista sai 2 ostossekuntia, joistakin 10-20 sekuntia. Apurin kanssa oikein saadusta pulmasta tuli vain 1 sekunti ja epäonnistuneista vähennettiin aina sekunti. Näiden lisäksi yötehtävistä ja Samin palapelistä tuli yhteensä 50 sekuntia. Voit katsoa epäonnistuneet pulmat BB-nettisivuilta.

Big Brother toimitti asukkaille myös yksittäisten tehtävien tarkemmat tulokset. Asukkaille selvisi, että ristikko osoittautui täysin oikein menneeksi ja samoin he saivat tietää mm. emojitehtävän sananlaskut. Vaikka Sami sai palapelin tehtyä, häntä harmitti viimeisen tehtävän väärin meneminen. Hänen onnekseen kukaan ei lyönyt vetoa tehtävän tuloksen puolesta. Muuten hän olisi tonnin köyhempi.

Asukkaat pääsivät vielä saman iltapäivän aikana käyttämään ansaitsemansa kauppasekunnit, kun Taavi ja Jasmiina pääsivät ostoksille. He saivat haalia kaupasta vuorollaan niin paljon kuin jaksoivat kassapöydälle kantaa. Täysin nappiin ostokset eivät menneet, sillä esimerkiksi lihat jäivät kauppaan, kuten myös herkut ajan loppuessa. Kaikkein harmistunein ostoksista oli talon keittiövastaavaksi noussut Melody.

Pulmien ja kauppahälinän jälkeen BB-talossa tilanne rauhoittui ja iltaa aloiteltiin seesteisissä merkeissä.

Katso epäonnistuneet pulmat BB-nettisivuilta

Lue pulmamaratonin käänteistä:
Yksi yötehtävistä epäonnistui, Sami jatkaa puurtamista (15.9.2021)
Nelikko teki sanaristikon yöllä, Sami uurastaa palapelin kanssa (14.9.2021)
Pulmamaratonssa hankkimaan kauppasekunteja - Jasmiina stressasi osaamistaan (13.9.2021)
Pippa antoi ensimmäisen häädetyn perinnön Samille - Palapelillä mahdollisuus hankkia ostossekunteja (13.9.2021)

Artikkelia on päivitetty 15.9.2021 kello 18.30: Lisätty linkki BB-nettisivujen tehtäväkoontiin.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.