Sviittikilpailu aiheuttaa skismaa - Asukkaita houkutellaan tarjouksilla

Katja lohduttaa herkistynyttä Laura L:ää. Kuva: © Nelonen Media.
Katja lohduttaa herkistynyttä Laura L:ää. Kuva: © Nelonen Media.

Keskiviikkona asukkailla alkoi sviittikilpailu, johon osallistutaan talossa oleviin matkapuhelimiin vastaamalla. Torstaina kilpailu kiristyi ja myös tunteet nousivat pikku hiljaa pintaan.

Asukkaat olivat keskiviikkona nauttineet illalla saunan merkeissä onnistuneen pulmamaratonin päätteeksi. Saunan sulkeuduttua Big Brother lähetti asukkaille postia, jossa kerrottiin uudesta kilpailusta. Asukkaat pääsivät kilpailemaan viikonlopusta BB-talon sviitissä.

Taloon on tuotu kahdeksan matkapuhelinta sisälle ja ulos, jotka soivat satunnaisesti. Asukkaat vastaavat puhelimeen omalla nimellään sitä kysyttäessä. Muuta ei tarvita. Puhelimeen vastaamalla asukas saa pisteen sviittikilpailuun ja kaksi eniten pisteitä kerännyttä voittavat viikonlopun sviitissä.

Vielä keskiviikkoiltana puhelimet soivat harvakseltaan. Osa asukkaista valvoi kuitenkin myöhään, jos puhelimet olisivat pirahtaneet. Yön pimeimpinä tunteina näin ei kuitenkaan tapahtunut ja lopulta viimeisetkin valuivat nukkumaan.

Aamulla, kun kaikki olivat vielä nukkumassa, soi puhelin hiljaisessa talossa ja Laura L. ehti ensimmäisenä vastaamaan. Tästä eteenpäin puhelimet soivat aina ajoittain ja suurin osa asukkaista keräsi pisteitä, kärjessä Anssi, Laura L., Pekka ja Sanni. Osaa ei pisteiden keruu kiinnostanut, näiden joukossa Katja ja Jasmiina.

Kilpailu koveni, tunteet pintaan

Kilpailuun tuli uusi käänne loppuiltapäivästä, kun Laura L. sai puhelun, jossa hänelle tarjottiin 400 g jauhelihaa tai pistettä. Laura L. valitsi pisteen, jota hän pahoitteli muille asukkaille. Muiden asukkaiden reaktiot ja etenkin Lassen ja Pekan härnääminen meni tunteisiin ja nainen tirautti muutaman kyyneleen. Tilanne saatiin rauhoiteltua, että Laura L. ei tehnyt mitään väärää ja Pekka ja Lasse pyysivät anteeksi ja kuittasivat tilanteen vitsailuna.

Tieto mahdollisista tarjouksista herätti kilpailun liekkeihin ja ainakin Jasmiina innostui toden teolla. Mahdolliset muut asiat, joita puhelimessa voi saada, aiheuttivat leiriytymisen puhelimen viereen ja toisten blokkailuja, jotta puhelimen äärelle pääseminen olisi vaikeampaa.

Tällainen toiminta ihmetytti Laura L:ää, joka ei ollut kuullut kaikkia keskusteluja ja tiedusteli, mitä tämä oli. Laura L. ei saanut sanottua loppuun, kun hetkeksi makuuhuoneeseen suljetut asukkaat päästettiin sieltä ulos ja osa asukkaista ryntäsi soivien puhelimien luo.

Laura L. närkästyi tästä ja Jasmiina ja Minna luulivat, että Laura L. suuttui puhelimien vieressä istumisesta ja blokkailusta. Laura L. tarkensi, että häntä häiritsi, että hän ei saanut puhua loppuun ja hänelle ei kerrottu, mistä on kyse. Asian ymmärtäminen etenkin Jasmiinalle tuntui olevan vaikeaa, vaikka lopulta se saatiin selvitettyä.

Illan aikana toisen tarjouksen sai myös Pekka, joka on pistetaulukon kärkisijoilla. Big Brother oli kova tinkaamaan, sillä puhelun alussa Pekka oli valmis ottamaan pisteen, mutta tarjous koveni ja lopulta Pekka otti vastaan 800 g lihaa ja nakkeja pisteen sijaan. Pekka pohti heti puhelun jälkeen, mitä jos käy, että sviitti jää pisteen päähän.

Odottava ja aikaisempaa jännittyneempi tunnelma jatkui BB-talon torstai-illassa.


Tulosta   Sähköposti