Yksi yötehtävistä epäonnistui, Sami jatkaa puurtamista

Sami kokosi palapeliä yön pikkutunneille saakka. Kuva: © Nelonen Media.
Sami kokosi palapeliä yön pikkutunneille saakka. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän viikon pulmamaratonin viimeinen yö sujui pitkälti tehtävien merkeissä. Asukkaat onnistuivat kahdesta tehtävästä vain toisessa, samalla, kun Sami tekee tarmokkaasti hänelle annettua palapeliä.

Tiistaina asukkaat suorittivat pulmatehtäviä iltaan asti. Tehtävissä skaala vaihteli sudokusta hahmotustehtäviin ja anagrammeihin. Lisäksi vanha tuttu muodosta kirjaimista maa -tehtävä tehtiin myös hieman muokattuna. Big Brotherilla oli myös erikoistarjouksia happy hourin merkeissä, kun muutamista tehtävistä sai paljon enemmän sekunteja ja päälle bonusta kahvin ja palapelin lisävihjeen muodossa.

Lisävihje Samin tekemään palapeliin ansaittiin anagrammitehtävästä, jossa Villen ja Melodyn piti keksiä viisi suomalaista suosikkiartistia. Tehtävä ei ollut helppo ja he miettivät oikeita vastauksia yli tunnin. Epätoivo oli iskeä etenkin alussa ja jopa luovuttamista pohdittiin. Lopulta he eivät tarvineet edes apuvoimia, joka olisi tiennyt bonuksena olleen kahvin tai lisävihjeen menettämistä.

Hetki anagrammitehtävän päättymisestä Big Brother toimitti lisäpalkinnot varastohuoneeseen. Asukkaat saivat purkillisen kahvia ja Samille vihjeen, joka oli paperille tehty kuva, kuinka mustat palapelin palat pitää asetella. Anagrammitehtävästä aiheutui pientä draamaa, kun Sami ilmeisesti pahoitti hieman mielensä, kun osa asukkaista olisi luopunut Villen ja Melodyn avuntarpeessa ennemmin vihjeestä kuin kahvista. Esimerkiksi Lasse tunnusti Samille, että oli ajatellut aluksi näin.

Myöhään illalla asukkaat saivat maanantain tapaan yötehtävän. Tällä kertaa tehtävänä oli numeroneliö, johon piti saada pysty- ja vaakariveille sekä vinottain lukujen summaksi 65. Yötehtävää valittiin suorittamaan Laura L., Taavi, Sanni ja Aki. Tehtävän alettua Sanni valitteli, ettei kestä yöunien puutetta ja muut tehtävän suorittajat passittivat hänet nukkumaan. Sanni luvattiin herättää myöhemmin tekemään tehtävää.

Uusi yötehtävä tulille

Numeroneliön tekeminen ei tehtäväalueelle jääneelle kolmikolta sujunut. He pyörittelivät numeroita monenlaisesti, mutta aina jossain kohtaa tuli umpikuja. Kaikilla vaadituilla paikoilla ei summaksi tullut 65:ä. Hieman ennen aamuneljää he päättivät luovuttaa. Heillä oli toinen kirjekuori, jonka he saivat avata soitettuaan gongia. Big Brotherilla oli ässä hihassaan, sillä heti perään oli vuorossa uusi yötehtävä.

Tätä varten piti herättää uudet neljä asukasta ja Laura L., Taavi ja Aki valitsivat suorittajiksi Lassen, Katjan, Anssin ja Pekan. Heidät käytiin herättämässä ja Laura L. perusteli heille, että Lasse ja Katja halusivat jo edelliseen tehtävään ja Anssi ja Pekka eivät olleet vielä yötehtävää tekemässä.

Uudella nelikolla oli tehtävänään dominopalojen löytäminen ruudukosta. Heidän piti löytää 28 dominolaattaa 00:sta 66:een. Lasse totesi, ettei ollut nukkunut juurikaan, kun taas Pekka sanoi nukkuneensa pari tuntia. Asukkaat ryhtyivät pohtimaan yön selässä, miten tehtävää pitää suorittaa.

Noin 1,5 tuntia pähkäiltyään dominotiimi pääsi ratkaisuun, kun he löysivät ruudukosta viimeiset palaset. He onnittelivat itseään ja soittivat gongia. Samalla Big Brother käski asukkaat nukkumaan. Nelikko passitti myös koko yön siihen asti palapeliä tehneen Samin unten maille. Sami sanoi, että hänelle tulee hieman paha mieli, mutta Pekka tsemppasi Samia ja uskoi hänen ehtivän keskiviikkona saada palapelin valmiiksi.

Pulmamaraton jatkuu vielä keskiviikkona ja se päättyy kello 14 jälkeen. Samin on saatava palapeli valmiiksi pulmamaratonin päättyessä, jotta asukkaat saisivat kymmenen ostossekuntia. Mikäli näin ei käy, asukkailta vähennetään kymmenen ostossekuntia.

Lue myös:
Pulmamaratonssa hankkimaan kauppasekunteja - Jasmiina stressasi osaamistaan (13.9.2021)
Pippa antoi ensimmäisen häädetyn perinnön Samille - Palapelillä mahdollisuus hankkia ostossekunteja (13.9.2021)
Nelikko teki sanaristikon yöllä, Sami uurastaa palapelin kanssa (14.9.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.