Sykkeet tarkkailussa yhdeksännessä kauppatehtävässä

Lasse trampoliinilla. Kuva: © Nelonen Media.
Lasse trampoliinilla. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden uudessa kauppatehtävässä asukkaat joutuvat tarkkailemaan omia sykkeitään. Big Brother mittaa asukkaiden sykkeitä jatkuvasti ja pistää heidät haasteiden eteen päivätehtävissä.

Maanantaina alkoi kauden yhdeksäs kauppatehtävä, jossa asukkaat saivat käsivarteisiinsa sykemittarit. Big Brother mittaa asukkaiden sykkeitä reaaliajassa ja asukkaiden on onnistuttava pitää sykkeensä annetuissa rajoissa kauppasekuntien keräämiseksi.

Big Brother määritteli viisi sykealuetta, joissa asukkaiden on pysyttävä BB:n määrittelemän ajan, kun he kuulevat äänimerkin talossa. Mikäli asukkaat eivät pysy sykealueella, asukkaat menettävät keräämiään kauppasekunteja. Sykealueita on viisi, jotka ovat pienimmästä suurimpaan harmaa, sininen, vihreä, keltainen ja punainen.

Asukkaat pystyvät ajoittain näkemään sykkeitään talon televisiosta. Saamiensa sykemittarien näytöt on peitetty teipillä, joten he näkevät sykkeet vain silloin, kun Big Brother niin haluaa. Sykemittareita on käytettävä herätyksestä nukkumalupaan asti. Öisin mittarit ovat latauksessa.

Kauppasekunteja asukkaat pystyvät ansaitsemaan päivätehtävistä, joissa myös pitää toimia sykealueiden sisällä. Jokaiseen tehtävään määritellään sykealue, jolla on pysyttävä. Myös tehtävissä asukkailta vähennetään kauppasekunteja. Ansaittavien ja menetettävien kauppasekuntien määrä on tehtäväkohtaista.

Ensimmäiseen päivätehtävään osallistuvat asukkaat määriteltiin BB-talon punaisessa puhelimessa. Punainen puhelin soi kolmatta kertaa tällä kaudella ja kolmatta kertaa siihen vastasi Anssi, jota muut asukkaat äimistelivät. Big Brother kysyi Anssilta kuusi asukasta fyysiseen tehtävään. Itsensä lisäksi Anssi valitsi tehtävään Samirin, LassenPekan, Akin ja Samin.

Anssi sai paljastaa päivätehtävään osallistuvat, kun Big Brother antoi asukkaille varsinaisen tehtävän. Tehtävässä asukkaiden piti tehdä kermasta kermavaahtoa pomppimalla trampoliinilla. Asukkaat eivät saaneet mennä sinisen, eli toiseksi matalimman sykealueen yli. Tehtävään osallistujilla oli tunti aikaa.

Tehtäväalueella suoritetussa päivätehtävässä asukkaat varoivat nostamasta sykkeitä yli sinisen, eikä näin tapahtunutkaan kuin kerran Samirille. Heti, kun syke meni siniselle, alkoivat asukkaat himmailla pomppimista trampoliinilla. Kermaa pidettiin astiassa vyöllä, joka oli vyötäröllä.

Asukkaat saivat vain yhden astiallisen kermavaahtoa koko tunnin aikana. Kaksi lisäastiallista oli lähellä, mutta se meni lopulta yli voiksi saakka. Jokaisesta astiallisesta kermavaahtoa asukkaat ansistsivat viisi sekuntia ja jokaisesta sykealueen ylityksestä menetti sekunteja. Menetettyjen sekuntien määrää ei kerrottu.

Suoritettuaan tehtävän asukkaat jäivät odottamaan uusia haasteita sykkeidensä säätelemiseksi.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.