Sykkeiden hallinta epäonnistui, kauppareissu jäi haaveeksi

Asukkaat joutuivat palauttamaan talossa olevat hyödykkeet kuitatakseen velkansa Big Brotherille. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat joutuivat palauttamaan talossa olevat hyödykkeet kuitatakseen velkansa Big Brotherille. Kuva: © Nelonen Media.

Kauden yhdeksäs kauppatehtävä päättyi torstaina viimeiseen päivätehtävään sekä viimeisiin läheisten viestien näkemiseen. Vaikka asukkaiden odotukset kauppasekunneista olivat alhaiset, Big Brotherille velkaa jääminen oli silti yllätys.

Viikon aikana asukkaat ovat joutuneet tarkkailemaan sykkeitään aina, kun Big Brother on asettanut asukkaille sykerajoja tai he ovat suorittaneet tehtäviä. Asukkaat ovat ansainneet kauppatehtävässä ostossekunteja tehtävistä, mutta menettäneet niitä sykerajojen ylittämisestä.

Keskiviikkona asukkaiden sykkeitä koeteltiin illalla mm. Taavin ystäviltään saamalla videoviestillä sekä Pekan kavereiden vierailulla BB-talon pihalla. Pekan kaverit leikkivät villikalatölkeillä ja jättivät ne sitten sydänmuodostelmassa terassille. Sekä Taavi että Pekka olivat tunteikkaita nähdessään läheisiään pitkästä aikaa.

Torstaina asukkaat heräsivät päivään kymmenen asukkaan voimin, sillä Minna oli poistettu talosta keskiviikkona hänen vierailunsa BB-talossa päätyttyä. Minnalle luotu häätökäänne epäonnistui tuotannolta pahan kerran, joten siinä asukkaiden sykkeet nousivat enimmäkseen ärsytyksestä, jos siitäkään.

Läheisiltään jonkinlaista viestiä eivät olleet vielä saaneet Anssi ja Melody. Heistä Anssi sai ensin kuulla lastensa ääniviestit taloon, jossa molemmat lapset kertoivat kuulumisiaan. Anssilta odotettiin tuliaisia, toivottiin matkaa joulupukin luo ja kerrottiin kaikilla - myös äidillä - olevan asiat hyvin. Anssi liikuttui viestistä ja oli silminnähden onnellinen. Lasten viestit saivat myös muut asukkaat iloiselle mielelle.

Päivätehtävässä asukkaat joutuivat ratkomaan erilaisia pulmia. Taloon oli tuotu tabletti, josta asukkaat saivat valita tehtäviä, joita suorittaa tunnin aikana. Asukkailla oli määrittämätön pistepotti alussa, josta verotettiin tehtävien suorittamisesta, mutta oikeasta vastauksesta asukkaat saivat pisteitä. Aina kymmenestä pisteestä asukkaat ansaitsivat yhden kauppasekunnin.

Päivätehtävässä asukkaat muodostivat ihmiskoneen. Kuva: © Nelonen Media.
Päivätehtävässä asukkaat muodostivat ihmiskoneen. Kuva: © Nelonen Media.

Tehtävät suoritettiin joko vastaamalla kysymyksiin tai kuvaamalla video tai ottamalla valokuva. Kysymykset olivat klassisia arvoituksia, joihin vastaus löytyi pääosin päättelemällä. Kuvatehtävissä asukkaiden piti esimerkiksi muodostaa asukasjoukkoa käyttäen "kone" asettumalla kuva-asetelmaan, joka videoitiin.

Arvoituksiin vastaaminen tuotti ongelmia, eikä useimpiin taidettu saada oikeaa vastausta. Sen sijaan tehtävät, joissa piti tehdä jotakin, onnistuivat huomattavasti paremmin. Päivätehtävän aikana Big Brother asetti asukkaille sykerajoja ja tehtävää piti suorittaa sen mukaisesti.

Päivätehtävän jälkeen Melody sai läheisensä taloon. Hänen poikaystävänsä oli tullut tehtävähuoneeseen ja Melody pääsi häntä tapaamaan muutaman minuutin ajaksi lasin läpi. Tehtävähuoneen ja makuuhuoneen oviaukkoon oli asetettu lasi, josta hänen poikaystävänsä sai halata Melodyä lasiin tehdyistä aukoista, mutta muuten fyysisen kontaktiin he eivät päässeet. Melody puhui poikaystävälleen, mutta hän ei vastannut kuin nyökkäämällä.

Melodyn poikaystävän käytyä talossa asukkaat alkoivat odottaa kauppatehtävän päättymistä. Viimeisillä hetkillä Big Brother juoksutti vielä asukkaita käyttämällä heitä useilla eri sykealueilla niin, että tehtävä päättyi punaiselle alueelle.

Kaapit tyhjiksi, velka kuitattiin

Hieman myöhemmin asukkaat saivat kuulla kauppatehtävän tuloksen. Päivätehtävistä he ansaitsivat yhteensä 123 sekuntia, mutta sykkeiden hallinta oli Big Brotherin mielestä todella huonoa. Big Brotherin mukaan asukkaiden kauppasekunnit olivat jo miinuksella kauppatehtävän puolivälissä, eikä tilanne parantunut. Asukkaat jäivät siis velkaa Big Brotherille.

Kauppareissu jäi tämän vuoksi vain haaveeksi, eikä BB-valinta avaudu tällä viikolla. Big Brother sanoi myös, ettei sen pitäisi aueta ensi viikollakaan, mutta Big Brother antoi mahdollisuuden kuitata velat palauttamalla kaikki kauppa- ja kioskiostokset pihalla olevalle lahjapöydälle.

Ensin asukkaat veivät pöydälle kaikki herkut ja sen jälkeen sinne alkoi mennä ruokatarpeita ja pöytä alkoi täyttyä. Samalla kaapit alkoivat tyhjentyä ja asukkaat varmistelivat Big Brotherilta, joko riittää. BB soitti asukkaille äänimerkkejä sen mukaan, oliko hyödykkeitä tuotu tarpeeksi ja velka kuitattu. Pekka kiusasi Big Brotheria lopussa laittamalla kananmunat yksitellen lahjapöydälle.

Velka saatiin loppujen lopuksi kuitattua ja Big Brother ilmoitti olevansa tyytyväinen pling-äänellä. Epäonnistuneen tehtävän päätteeksi asukkaat naureskelivat, että köyhät päivät on seuraavaksi tulossa. Kovin suurta pettymystä ei kuitenkaan talossa ainakaan heti näkynyt.

Illanvietto jatkui BB-talossa ihmissusi-peliä pelaillen.

Lue lisää kauppatehtävän käänteistä:
Sykkeet tarkkailussa yhdeksännessä kauppatehtävässä (1.11.2021)
Terveiset läheisiltä nosti tunteet pintaan, häädetyn perintö Melodylle (1.11.2021)
Pimeä tehtävähuone sai Jasmiinan järkyttymään - Asukkaat löysivät kaikki sekunnit (2.11.2021)
Aki ja Pekka joutuivat kokkaamaan - Akin vanhemmat nauttivat illallisen tehtävähuoneessa (2.11.2021)
Yllätyshäädön trollaus vesittyi - Asukkaat tympääntyivät odotteluun (3.11.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.