Taavi protestoi Anssin toimintaa pizzakisassa, punaiset mokasi isosti kuulokisassa

Pekka epäonnistui ohjeistamisessa kolmannessa päiväkilpailussa. Kuva: © Nelonen Media.
Pekka epäonnistui ohjeistamisessa kolmannessa päiväkilpailussa. Kuva: © Nelonen Media.

Tiistaina BB-talossa koettiin paljon tunteita viikkokisan toisena päivänä. Ensin pettymyksen tuntemuksista kärsi punaisten Pekka ja illalla sinisten Taavilla meni Anssin toiminta tunteisiin.

Tällä viikolla BB-talon asukkaat on jaettu punaiseen ja siniseen joukkueeseen, jotka kilpailevat toisiaan vastaan välttääkseen häätöäänestyksen sekä ansaitakseen kauppa-aikaa joukkueelleen. Maanantaina molemmat joukkueet voittivat yhden kilpailun, eikä ero vielä ensimmäisen päivän jälkeen ollut suuri.

Kolmanteen kisaan päästiin tiistaina iltapäivällä, kun joukkueet kilpailivat vuorollaan tehtäväalueella. Kolmas kilpailu koostui viidestä osiosta, joihin yksi asukas toimi ohjeistajana, joka kertoi, miten tehtävä tehdään, mutta hän ei saanut äänen avulla välittää ohjeita. Ohjeistaja oli äänieristetyssä tehtäväalueen päiväkirjahuoneessa, jossa oli tehtävänanto ja hän sai välittää ilmeillä, eleillä ja puheäänellä ohjeita kolmelle muulle joukkueensa jäsenelle.

Ensimmäisenä tehtävää meni suorittamaan sininen joukkue ohjeistajanaan Melody. Tehtäviä suorittivat Lasse, Aki ja Juhani. Sinisellä joukkueella tehtävät sujuivat helposti. Eri osioissa piti osata mm. juoda oikeasta lasista vettä tai hyppiä hyppynarulla. Yksi osio oli kolmantena suoritettava lintujen maalaus eri väreillä kolmeen ilmapalloon ja valita siihen oikea asukas tekemään sitä.

Siniset tekivät ilmapallo-osion ensimmäisellä kerralla väärin, mutta he luulivat, että se johtui Akin maalaamista M:n muotoisista linnuista. Melody sai ohjeistettua, että linnuista pitää tehdä tunnistettavampia ja samalla tehtävää suorittavat miehet vaihtoivat maalaajaksi Juhanin. Tämä oli tärkeää, sillä tätä osiota piti tehdä toisessa osiossa suorittanut asukas, joka oli Juhani. He tajusivat vasta jälkikäteen, että he olivat vahingossa vaihtaneet suorittajan oikeaan.

Punainen joukkue onnistui ilmapallo-osiossa. Kuva: © Nelonen Media.
Punainen joukkue onnistui ilmapallo-osiossa. Kuva: © Nelonen Media.

Tehtävänannossa koko kolmateen päiväkilpailuun oli varattu aikaa 90 minuuttia, mutta siniset suorittivat sen noin vartissa. Punaista joukkuetta alkoi jännittämään, koska siniset tulivat niin nopeasti tehtäväalueelta. Etenkin kapteeni Jasmiina oli hermostunut ja pyysi Samia olemaan vitsailematta tehtävän aikana. Kun punaiset lähtivät tehtäväalueelle, Pekka heitti sinisille, että "nähdään parin minuutin kuluttua".

Tutustuttuaan tehtävän ohjeisiin, Pekka meni ohjeistajaksi ja alkoi antamaan ohjeita Jasmiinalle, Samille ja Maijulle. Kaksi ensimmäistä osiota menivät kohtuullisesti, vaikkakin ehkä aavistuksen hitaammin kuin sinisillä. Todelliset ongelmat alkoivat kolmannessa osiossa, jossa heille tuli Big Brotherilta väärin-äänimerkki toisensa perään.

Aluksi heillä oli enemmän vaikeuksia keksiä se, mitä ohjeistaja halusi suorittajien tekevän kuin sinisillä. Lopulta kuitenkin Sami pääsi maalaajana maalaamaan kolmeen palloon eri värisiä lintuja. Sinisten tapaan Sami maalasi "M-lintuja". Kolmas osio ei mennyt Big Brotherille läpi ja Pekka ja muut pähkäilivät pitkään, mitä pitäisi tehdä. Pekkaa ohjeistettiin BB:n taholta lukemaan tehtävänanto uudelleen, mutta ratkaisua ei tuntunut löytyvän.

Punainen joukkue oli käyttänyt ilmapallo-osioon parikymmentä minuuttia, kun Pekka alkoi pohtimaan osion luovuttamista. Pekka ei tajunnut, että Samin sijaan osiota olisi pitänyt suorittaa kakkososiota suorittanut Jasmiina. Pekka lopulta päätti siirtyä seuraavaan osioon ja Pekka ilmoitti luovutuksesta tehtäväalueen päiväkirjahuoneessa olevalla torvella.

Loput kaksi osiota punaiset saivat suoritettua nopeasti, mutta he tiesivät epäonnistuneensa. Paitsi, että heillä meni aikaa 40-45 minuuttia, he saivat kolmannen osion luovuttamisesta lisäksi 15 minuuttia aikasakkoa. Pekka otti syyt niskoilleen epäonnistumisesta, koska hän ei tajunnut, mikä meni ilmapallo-osiossa pieleen.

Molemmilla joukkueilla riitti kolmannesta päiväkilpailusta puitavaa, sillä sinistenkään joukkueen suoritus ei heidän mielestään ollut täydellinen. Melodykin löysi ohjeistamisestaan virheitä, hän ei esimerkiksi lukenut heti kaikkia tehtävänantoja ääneen.

Pizzakisasta ei tunteita puuttunut

Iltapäivällä käyty kilpailu jäi kuitenkin unholaan, kun illalla asukkaat pääsivät uuden kisan pariin. Tällä kertaa kisassa noudettiin olohuoneesta tehtävähuoneeseen maku- ja hajuaistia hyväksikäyttäen pizzapaloja kinkkupizzoja kontaten tarjotin pään päällä kantaen.

Kolme asukasta kummastakin joukkueesta kilpaili viestityyliin hakien eri puolelle olohuonetta sijoitettuja pizzoja, joissa oli mukana myös tulisia jauhelihapizzoja. Kisan kohahduttavin tilanne tapahtui Melodyn ja Anssin välillä, jotka kohtasivat ruokapöytien edustalla, jossa tehtävähuoneeseen matkannut Melody pudotti pizzan tarjottimeltaan. Melody huomasi tämän, muttei onnistunut saamaan sitä takaisin, koska ei löytänyt sitä heti.

Vastaan tullut Anssi tajusi Melodyn pudottaneen pizzan, kun nainen kirosi sitä äänekkäästi. Anssi kääntyi takaisin ja oli Melodya nopeampi ja löysi pizzapalan itselleen. Mies suuntasi tehtävähuoneeseen ja lisäsi sen punaisten pizzalautaselle.

Kilpailun piti päättyä, kun jompi kumpi joukkue onnistuu keräämään lautaselleen kahdeksan kinkkupizzapalaa. Kilpailu päättyi kuitenkin, kun punaiset saivat kasaan seitsemän palaa, jota molemmat joukkueet ihmettelivät. Big Brotherin ilmoitettua kilpailun päättyneen alkoi toistaiseksi kovin jälkipyykki tässä viikkokisassa.

Taavi oli tuohtunut Anssin toiminnasta ja hän antoi ymmärtää, että oli tehnyt Big Brotherille protestin punaisista. Päiväkirjahuoneessa Taavia oli kuitenkin ohjeistettu keskustelemaan asiasta Jasmiinan kanssa. Jasmiina totesi Taaville, että Anssilla saattaa mennä kilpailuhenkisyys yli ja hän oli pahoillaan tapahtuneesta. Jasmiina toivoi, että peli pysyy rehtinä ja henki talossa hyvänä. Jasmiinan mielestä hyvä henki talossa on tärkeämpää kuin kilpailu, eikä häntä haittaisi menettää viisi pistettä.

Melody haroo tyhjää tarjottimeltaan, kun pizza on tippunut lattialle. Kuva: © Nelonen Media.
Melody haroo tyhjää tarjottimeltaan, kun pizza on tippunut lattialle. Kuva: © Nelonen Media.

Epäreilusti saatu voitto ei tuntuisi Jasmiinasta hyvältä ja hän haluaa voittaa rehdisti, menee vaikka mielummin häätöäänestykseen. Pizzakisasta sai jokaisesta kerätystä pizzasta sai viisi pistettä ja punaiset saivat kavennettua eroaan sinisiin. Punaisten saldo oli 35 pistettä sinisten 20 pistettä (neljä pizzaa) vastaan.

Pizzakisassa oli myös jonkinlainen tönimistilanne Melodyn ja Pekan välillä, jonka he saivat sovittua kilpailun jälkeen. Illan tilanteet jäivät kuitenkin kalvamaan etenkin Taavia, joka ei tuntunut pääsevän asiasta yli. Häntä harmitti paitsi talon mahdollisesti kiristyvä ilmapiiri, niin myös se, että siniset menettäisivät viikkokisan johdon.

Siniset ovat mitä luultavimmin selkeässä johdossa kahden päivän jälkeen. Taaville tai muille sinisille punaiset eivät paljastaneet iltapäivän kisassa saamaansa aikasakkoa, vaikka muuten kertoivatkin kolmannen päiväkisan mokailuistaan.

Lue myös:
Asukkaat jaettiin joukkueisiin, voittaja välttää häätöäänestyksen (11.10.2021)
Katja toipui häädöstä, Sanni antoi häädetyn perinnön yksin Nooralle (11.10.2021)


Tulosta   Sähköposti