Analyysi: Julkkis-Big Brother 2021 finalistianalyysi

Julkkis-Big Brother on edennyt jo kalkkiviivoilleen ja finaali häämöttää. On aika sivustomme perinteiseen finalistianalyysiin, jossa käydään lyhyesti läpi pikavauhtia edenneen julkkiskauden finalistit.

Suomen toinen Julkkis-BB käynnistyi noin kaksi ja puoli viikkoa sitten 14 asukkaan voimin. Enää BB-talossa on neljä asukasta jäljellä ja joku heistä pokkaa julkkiskauden 30 000 euron voittopotin. Tässä hieman näkemyksiäni tämän kauden julkkisfinalisteista.

Sara Forsberg

Kansainvälistä mainetta ja erityisesti Yhdysvalloissa menestynyt Sara ei ole hirveästi antanut itsestään talossa. Tuntuu, että hän on hirveästi pidätellyt itseään. Usein Sarasta kuulee vain, kun hän laulaa talossa. Hän on ystävällinen kaikkia kohtaan, mutta tiettyä rosoisuutta hänestä puuttuu, jonka vuoksi hänestä on ollut vaikea saada otetta.

Suurin miinus hänen osaltaan on, jos jokin tehtävä ei osu hänen mukavuusalueelleen, hän hyppää taka-alalle. Sara pääsi loistamaan vasta kolmanneksi viimeisenä päivänä biisileirillä, mutta se on auttamattomasti liian myöhään. Voi olla, että perfektionistina Sara ei halua näyttää, ettei osaa jotain ja hän jättää mielummin tekemättä tällaiset tehtävät.

Sara oli tämän julkkiskauden ensimmäinen asukas, mutta en usko, että hän on talossa viimeisenä. Voitonmahdollisuudet ovat tämän nelikon heikoimmat. Persoonana hän on ihan kiva ja ystävällinen, mutta nuo eivät pelkästään riitä voittoon BB:ssä, pitäisi olla näyttöjä enemmän esimerkiksi tehtävissä.

Nina Mikkonen

Puhetta ei ole puuttunut, kun Nina on ollut talossa. Kauden alussa hän valitteli, ettei muka saanut itseään kuuluviin suuressa porukassa ja väen vähetessä papatus on kasvanut entisestään. Kiitos heikon äänimiksauksen Ninaa on saanut liian usein kuulla molemmissa 24/7:n streameissa, vaikka ne ovat kuvanneet eri paikkaa. Olen tehnyt sen johtopäätöksen, että huolimatta hänen poikiensa kommenteista, että heidän äitinsä voisi olla välillä hiljaa, paljon puhuminen on ollut osa Ninan taktiikkaa. Mielestäni Nina haluaa, että hänet huomataan ja haluaa pysyä mukana kaikissa keskusteluissa.

Väitän, että Nina on tämän kauden kovin pelaaja. Hän on tullut tosissaan taistelemaan Julkkis-BB:n voitosta ja aseinaan hän on käyttänyt jatkuvaa huomionhakuaan, jossa hän vähättelee itseään ja vetää lähes jatkuvasti ikäkortin esiin, vaikkei hän ollut edes tämän kauden vanhin asukas. Lisäksi tuo ylenpalttinen muiden kehuminen on kiusallista kuultavaa ja ei tunnu kovin aidolta. Muutenkin Nina vaikuttaa kauden epäaidoimmalta asukkaalta.

Silti, hänellä on erinomaiset voitonmahdollisuudet. Ninalla tuntuu olevan kova kannatus selvittyään kuudesta häätöäänestyksestä. Etenkin äänestysten loppuhetkillä Nina tuntuu saavan aina pelastavan äänimäärän, joka oikeuttaa hänet jatkoon. Mielestäni Ninaa ei voi laskea pois voittotaistelusta, vaikka itse en haluaisi hänen voittavan.

Petra Olli

Petra on ehdottomasti kauden kovin nousija. Hän on noussut esiin vasta viimeisen viikon aikana, kun porukka on talossa vähentynyt. Kauden alussa Petra ei päässyt kunnolla esiin, eikä hän ollut hirveästi äänessä. Nainen tuntui tarkkailevan tilannetta, kun ympärillä oli hälinää.

Suurin plussa läpi kauden on ollut tehtävien 100 %:n suorittaminen, jossa näkyy hänen huippu-urheilutaustansa. Kaikki laitetaan likoon ja tämä tuli erityisen hyvin näkyviin vaikkapa katulätkässä. Petralla on nasevia kommentteja asioihin silloin, kun hän suunsa aukaisee ja usein sieltä tulee pelkkää asiaa. Mielenkiintoista kuultavaa ovat olleet hänen mietteensä omasta painiurastaan ja ajatukset muutaman päivän takaisesta doping-keskustelusta. Petran kuivahko huumori osuu myös minuun.

Petra on noussut takavasemmalta voittajasuosikkien joukkoon ja hänestä on tullut kauden edetessä myös minun suosikkini. Jää nähtäväksi, löytyykö Petralta tarpeeksi kannattajakuntaa ja aktivoituvatko ne viimeistään torstaina. Toivottavasti painipiireissä ollaan hereillä.

Markku Pulli

Markku oli pitkään suosikkini, mutta laimea meno päivästä toiseen ovat laskeneet hänen osakkeitaan. Hän on pelannut hyvin talossa valtaamalla keittiön ja suorittamalla myös muita taloustöitä. Markku on tehnyt itsestään tarpeellisen, mikä on ollut pelin kannalta järkevää. Kukapa haluaisi häätää ihmisen, joka tekee valtaosan talon ruoista, siivoaa ja on muutenkin ystävällinen ja ottaa muut huomioon. Varmasti nämä kuuluvat osaksi Markun persoonaa, mutta uskon, että tässä on myös pelaamista mukana.

Markku on osoittautunut myös hyväksi suorittajaksi tehtävässä ja hyväksi johtajaksi. Asukkaat ovat voineet tukeutua Markkuun, mikä on varmistanut hänen asemiaan talossa. Kaiken lisäksi hän ei ole onnistunut suututtamaan ketään esimerkiksi oltuaan punaisen joukkueen kapteenina, vaikkei hän ollut virheetön kaikissa tehtävissä. Kenelläkään asukkaalla, talossa vielä olevalta tai sieltä jo lähteneeltä, ei tunnu olevan pahaa sanaa sanottavaan Markusta.

Värittömyys ja tietynlainen tylsyys ovat Markun ongelma voittajaäänestyksessä. Hänellä on kuitenkin kertynyt hyvänlainen peruskannattajapohja luultavasti Salkkari-taustansa ansiosta, jonka ansiosta pidän Markkua suurimpana voittajasuosikkina Ninan ohella. Vaikka Markku on ollut seitsemän kertaa häätöuhan alla, on hän usein pelastunut häätöäänestyksestä aikaisessa vaiheessa. Kannattajilta on siis säästynyt rahaa verrattuna esimerkiksi Ninaan. Onko tässä avain voittoon?

Vastauksen kysymykseen, kuka nelikosta yltää voittoon, saadaan torstaina Julkkis-BB:n finaalissa.

Julkkis-Big Brother 2021 finaali Nelosella to 20.5.2021 kello 20.00-22.00


Tulosta   Sähköposti