Kommentti: Tuotanto joutui vaikeaan tilanteeseen

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

BB-talossa on ollut dramaattisia hetkiä viimeisen reilun vuorokauden aikana. Muutamat tilanteet eskaloituivat räjähdysalttiiksi keskiviikon ja torstain välisenä yönä, joka pisti tuotannon todella pahaan tilanteeseen.

Kristianin ja Jukan viimeöiset känniääliöinnit pistivät tuotannon varmastikin pohtimaan jopa talosta poistamisia. Molemmat asukkaat käyttäytyivät varsin aggressiivisesti viime yönä, eikä välttämättä ollut kaukana, että tilanteet olisivat eskaloituneet viimeiseen pisteeseen saakka, josta ei olisi enää paluuta ollut.

Kaksi vakavaa tilannetta yhtenä yönä oli dilemma, jota pohdittiin pitkään. Näytti siltä, että tuotannolla olisi käsissään vain huonoja ratkaisuja. Sekä Kristiania että Jukkaa oli pakko rankaista, mutta miten?

Jos molemmat asukkaat olisi poistettu talosta, olisi se ollut äärimmäinen ratkaisu, mutta perusteltu. Se ei olisi ollut mahdollista, että vain toinen olisi poistettu, siitä olisi tullut sanomista. Konfliktit kuitenkin raukesivat niin Kristianin ja Ville kuin Jukan ja Kristianin välillä niin ehkä talosta poistaminen olisi ollut hieman ylimitoitettu.

Rangaistuksetta jättäminen oli täysin poissuljettu ratkaisu, eikä mikään hassuttelurangaistus olisi ollut mistään kotoisin. Mielestäni häätöäänestykseen joutuminen oli hyvä kompromissi, joka tuntuu. Oli myös järkevää, ettei pidetty nimeämisiä, vaan häätöuhka jää vain rangaistuksen saaneiden harteille.

Tuotantoa on keskustelupalstoilla kritisoitu, että häätöäänestykseen joutuminen ei ole Kristianille rangaistus, koska hän suosikkina tulee selviämään siitä. Kristiania on pidetty voittajasuosikkina tähän asti, se on totta, mutta viime yön känniääliöinnit ovat saattaneet muuttaa tilannetta. Eikä sovi unohtaa BB-häätöäänestysten "lottoluonnetta", jonka vuoksi aiemmillakin kausilla isot suosikit ovat pudonneet yllättäen.

Ihmettelen myös, että jos kävisi niin, että Kristian häädettäisiin sunnuntaina, eikö se sitten ole Jukalle rangaistus? Tai, jos vastaavanlaisen rangaistuksen olisi saaneet Helmeri ja Kimmo?

Häätöäänestysrangaistuksen luonnetta hämärtää se, että asukkaille kerrottiin heidän suosiostaan muutama viikko sitten taloon. Rangaistus tuntuisi varsin erilaiselta, jos asukkaille ei olisi kerrottu äänestysten tilanteita ja tuloksia stressiviikon aikana. Saattaisi Kristiania kuumotella hieman eri tavalla, jos aiemmat äänestykset eivät olisi tiedossa. Tästä syystä asukkaille ei pitäisi kertoa taloon tietoja heidän suosiostaan, kuten kirjoitin kommentissani lokakuun alussa.

Uskallan väittää, että suurin haitta Jukalle ja Kristianille on kuitenkin se, että viimeistään nyt molempien voitonmahdollisuudet ovat viime yön jälkeen menneet. Jukka oli suosiomittareissa jo pohjalla ja myös Kristianin kurssi on alaspäin. Luultavasti Kristianinkin hymy hyytyy, kun ei olla enää suosion huipulla - kenties jo tulevana sunnuntaina.

Tuotanto selvisi kauden kovimmasta tulikokeestaan varsin mallikkaasti. On muistettava, että on tämän tuotannon ensimmäinen BB-kausi ja vaikka tästä kaudesta löytyy paljon parannettavaa, viime yön tapahtumien sanktiointi Jukan ja Kristianin kohdalla onnistui.


Tulosta   Sähköposti