Analyysi: Suosikki vastaan inhokki

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Tällä viikolla häätöäänestyksessä nähtiin merkittävä käänne, kun Big Brother laittoi äänestykseen rangaistuksena Jukan ja Kristianin. Jukalla tulee kova säilyttää paikka BB-talossa, vaikka Kristianin suosikkiasema on kokenut ison kolauksen.

Sikarikerho, jonka "hallitukseen" kuuluvat asukkaiden mukaan Jukka, Kristian, Helmeri ja Kimmo, muodostui alkuviikkoina kuin vahingossa, mutta kauden edessä siitä on tullut varsin tiivis yhteenliittymä. Nyt kerhoon saadaan säröä ensimmäisen kerran varmasti, kun vain kaksi sikarikerhon jäsentä on häätöäänestyksessä.

Kristian on ollut vahvoilla Big Brotherin voitosta heti alusta alkaen. Aluksi katsojia huvitti Kristianista luodut meemit ja sen jälkeen hänen tuomansa viihde ja toiminta taloon. Lisäksi hänen asenteensa suurimpaan osaan viikkotehtäviä on ollut loistava, parhaimpana esimerkkinä Esterata-viikkotehtävä. Toisaalta Kristian myös näyttää, milloin häntä ei kiinnosta, jolloin näkyvät hänen pahimmat puolensa.

Koko kauden ajan Kristian on tahallaan piikitellyt asukkaita ja pahoittanut monien asukkaiden mieltä sanomisillaan. Kristian on usein joutunut tilanteisiin, jossa hän päänaukomisensa seurauksena hän on keskustellut kahden asukkaan kanssa, jota hän on loukannut. Tätä tapahtui etenkin Tarinan kanssa, joissa Kristian pyysi anteeksi ja sanoi ymmärtävänsä pointin, mutta hän ei omien sanojensa mukaan voi itselleen mitään. Kristian lupasi monesti parantaa tapansa, mutta vähän ajan päästä konfliktitilanteet toistuivat.

Kristianin huonot piirteet korostuivat humalassa ja se syynä, että Kristian joutui ensimmäistä kertaa häätöäänestykseen. Aikaisemminkin Kristian on törppöillyt kännissä, mutta keskiviikon ja torstain välisenä yönä jokin raja ylitettiin. Kristian on kertonut talossa humalakäyttäytymisestään ulkomaailmassa ja tällä viikolla siitä nähtiin epämiellyttävä väläys. Jos Big Brother ei olisi laittanut Kristiania häätöäänestykseen, erittäin todennäköisesti hän olisi joutunut sinne nimeämisten seurauksena.

Tämän viikon tapahtumat olivat iso käännekohta koko kauden kuvassa. Bileiden känniörvellyksellä Kristian todennäköisesti saa haudata voittohaaveensa, vaikka sitä ennen hän oli ehkä suurin voittajasuosikki. Tätä ovat tukeneet monien viikottaisten katsojaäänestysten voitot ja menestyminen taannoisessa suosioäänestyksessä, jossa asukkaita pelastettiin häätöäänestykseltä.

Voi olla, että Kristian selviää vielä tästä viikosta, koska häntä vastassa on luultavasti tällä hetkellä talossa olevista suurin inhokki katsojien mielestä. On mielenkiintoista nähdä, miten häätöäänestyksen tulokseen vaikuttaa tällä viikolla käytössä oleva miinusäänestys, jossa äänestetään siitä, kenet häädetään talosta. Sinänsä tällä ei pitäisi olla suuren suurta vaikutusta, kun häätöäänestyksessä on vain kaksi asukasta. Tilanne olisi toinen, jos äänestettävänä olisi kolme asukasta tai enemmän.

Jukan pelikirja meni uusiksi Eeva-Leenan häädön jälkeen

Jukka ei ole menestynyt kovinkaan hyvin äänestyksissä, joka mittaa suosiota kaikkia asukkaita vastaan. Jukka joutui häätöäänestykseen kahtena viikkona, jossa kaikki asukkaat olivat äänestyksessä, viimeisimpinä nimemisäänestyksessä yhdessä Miran kanssa. Häätöäänestyksissä Jukka on selviytynyt, koska siellä on ollut vieläkin inhotumpia asukkaita ja toisaalta pienet marginaalit ovat olleet Jukan puolella.

Normaalisti Jukalla ei pitäisi olla mitään mahdollisuuksia Kristiania vastaan, mutta tämän viikon kännitöppäilyt paransivat Jukan asemia. Jukka tosin itsekin sortui töppäilemään kännissä lähes pahimmalla mahdollisella tavalla ja hän häätöäänestyksessä rangaistuksena väkivaltaisesta käytöksestä ja uhkailuista samoin kuin Kristian.

Alkukaudesta Jukka tunnettiin säädöstään ja peitonheiluttelustaan Eeva-Leenan kanssa, eikä hänestä paljon muuta saatu irti. Eeva-Leenan häädön jälkeen Jukka nousi uudella tavalla esille, koska hän päivitti pelikirjaansa. Jo esittelyvideossaan Jukka sanoi tulevansa pelaamaan taloon ja Eeva-Leenan häädön jälkeen Jukka sanoi avoimesti päiväkirjahuoneessa muuttavansa taktiikkaa ja ottavansa kontaktia paremmin muihin asukkaisiin ja alkamaan tekemään kotitöitä.

Taktiikka häätöäänestysten välttämisestä nimeämisten kautta toimi ja Big Brotherin järjestämät katsojaäänestykset häätöäänestykseen joutumisesta hieman sotkivat tätä. Jukan mielistely näkyy selvästi ruudun tälle puolelle, mutta asukkaille Jukan toiminta on mennyt täydestä kuin väärä raha. Se on ainakin huomattu, että Jukka pystyy täysillä heittäytymään ja näyttelemään, joka on myös Jukan hyviä puolia.

Heittäytyminen näkyy myös viikkotehtävissä, mikä on hyvä asia. Yleensä Jukka tekee viikkotehtävät ja muut tehtävät täysillä niiden onnistumiseksi. Erityisen hyvä Jukka on tilanteissa, joissa pitää esiintyä, kuten esimerkiksi Risteily-viikkotehtävässä.

Hyvänä kontaktien luojana Jukka on päässyt lähelle monia asukkaita, etenkin naisasukkaita. Eeva-Leenan jälkeen Jukalla on ollut haku päällä lähes kaikkien talon naisasukkaiden kanssa, mutta hierontoja lähemmäksi Jukka ei ole päässyt. Jukkaa myös tuntuu ärsyttävän Anun ja Helmerin suhde, kun hänellä ei ole naista talon alfauroksena. Tuntuu, että Jukka on hieman mustasukkainen tästä ja siksi Anulle on ropissut viikojen aikana nimeämispisteitä. Sikarikerhon side on pitänyt ja Helmeri on välttynyt Jukan pisteiltä.

Parantuneesta tilanteesta huolimatta en kuitenkaan usko, että Jukka pysyy talossa ensi viikolle. Jukan ainoa mahdollisuus on, että muiden asukkaiden kannattajat lähettävät inhokkiääniä Kristianille, mutta aikaisempien viikkojen perusteella en usko katsojien taktikointiin. Nyt tilanne on katsojien kannalta toki helpompi, kun on vain kaksi asukasta mistä valita.

Kävi huomenna miten tahansa, muutos talon dynamiikkaan on merkittävä. Sikarikerho saadaan hajalle ja talosta poistuu iso tai todella iso persoona. Etenkin Kristianin häätäminen poistaisi paljon viihdearvoa, mutta toisaalta se antaisi muille asukkaille enemmän tilaa hengittää ja kenties olla enemmän oma itsensä ja tuoda omia näkemyksiään esille ilman liian suuria paineita niiden lyttäämisestä.


Tulosta   Sähköposti