Analyysi: Kuherruskuukausi päättymässä

Kolmas viikko on käynnissä asukkaiden ulkoillessa BB-talon pihalla. Tässä ajassa harmonia asukkaiden välillä on alkanut jo rikkoutumaan ja kuherruskuukausi on päättymässä.

Kuten aina BB-kausien alkaessa, asukkailla on hyvä fiilis ja kaikki ovat ystävällisiä toisilleen. Tätä kestää kaudesta riippuen joitakin viikkoja. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin tilanne, jossa harmonia alkaa rakoilemaan ja asukkaiden väliset suhteet alkavat selviämään.

Tällä kaudella kuherruskuukausi on tulossa pikku hiljaa päätökseen, sen on voinut jo viime viikolla havaita. Pieniä kiistoja on tullut lähinnä yleisistä keskusteluista, eikä niinkään esimerkiksi tehtävistä, jotka on saatu suoritettua hyvässä hengessä ainakin toistaiseksi.

Talossa ei jokaisessa asiassa olla enää samaa mieltä ja omaa mielipidettä puolustetaan avoimemmin. Tällä kaudella asukkaat ovat tuoneet mielipiteensä julki aikaisempaa selvemmin, mutta tähän mennessä niistä on pystytty keskustelemaan sivistyneesti päin naamaa. Ensimmäisenä kahtena viikkona on selän takana puhuminen loistanut poissaolollaan, mutta tähänkin voi tulla muutos.

Asukkaat ovat tulleet toisilleen entistä tutummiksi ja ärsyttävät piirteet ja käytös erilaisissa tilanteissa käyvät joidenkin hermoihin. Muutamat asukkaat eivät pidä tunteitaan piilossa, vaan ilman suurempia suodattimia päästävät ne julki. Yksi tällaisista on Jasmiina, joka varmasti kiristää hermoja ruudun molemmin puolin, mutta on myös mainio BB-hahmo. Tällaisessa käytöksessä on vaaransa, että tulee nimetyksi häätöäänestykseen.

Tällä viikolla asukkaat joutuivat ulkoruokintaan, kun kauden ensimmäinen ulkotehtävä käynnistyi. Uskon, että nyt näemme jälleen uusia puolia asukkaista ja tämä viikko voi olla ratkaiseva, mihin suuntaan kunkin asukkaan tarina menee. Ulkotehtävissä on mahdollisuus nostaa osakkeitaan ja matalan profiilin asukkailla on mahdollisuus siihen kuuluisaan kasvutarinaan.

Toistaiseksi muutamat asukkaat ovat olleet hallitsevassa asemassa talossa, kuten esimerkiksi Juhani ja Melody, jotka hyvin pitkälti määrittävät suunnan, mitä kriittisissä kohdissa, kuten esimerkiksi tehtävissä tai keittiössä toimitaan. Nouseeko tällä viikolla joku uusi esiin? Esimerkiksi Aki on ensimmäisen viikon valonpilkahdusten jälkeen jäänyt täysin paitsioon ja odotan lisää näyttöjä, nykyinen ei riitä.

Syksyinen viileä sää näyttää asukkaiden todellisen karvan. Nyt nähdään, kuka ei valita pienestä ja pärjää, kun mukavuudet on karsittu ympäriltä. Vaikuttaisi siltä, että tällä viikolla saatiin Big Brother toden teolla käyntiin. Tähän mennessä asukkaat ovat päässeet vielä helpolla.

Kunhan se tehtävä vaan alkaisi.


Tulosta   Sähköposti