Big Brother rankaisi sääntörikkeistä, asukkaat kytkettiin käsirautoihin

Video: Käsirautoihin kytketyt asukkaat tekevät sämpylöitä. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media

BB-talon viikonlopun vietto keskeytyi Big Brotherin asukkaille antamaan rangaistukseen. Asukkaat olivat rikkoneet lukuisia sääntöjä, jonka vuoksi heidän oli kytkeydyttävä kahteen käsirautaketjuun.

Lauantaina päivällä asukkaat saivat postia, jossa heille ilmoitettiin rangaistuksestaan. Asukkaat olivat rikkoneet sääntöjä toistuvasti ja niskuroineet, jonka vuoksi asukkaat kytkettiin kahteen ketjuun käsiraudoilla. Big Brother on joutunut muistuttamaan asukkaita usein mm. päiväkirjahuoneen ja tuotannon asioista puhumisesta ja eilen illalla asukkaat olivat heitelleet talossa kananmunaa pelatessaan jotain peliä, josta BB oli asukkaita huomauttanut.

Asukkaat muodostivat kaksi ketjua ja ranteista heidät kytkettiin käsiraudoin toisiinsa. Asukkaiden piti suorittaa kaikki arkitoimet toisiinsa kytkettyinä pois lukien luonnolliset tarpeet, riisuuntuminen ja pukeutuminen sekä päiväkirjahuoneessa käynnit. Kun asukas irrottautuu ketjusta, on ketju kytkeydyttävä yhteen muiden saman ketjun jäsenten kesken ja näiden on oltava irrottautuneen asukkaan lähistöllä.

Rangaistus otettiin vastaan kohtuullisen rennosti. Big Brother ei yksilöinut rangaistuksia, mutta asukkaat kävivät keskusteluja, että sääntöjä on rikottu ainakin päiväunikiellon ja laulukiellon osalta. Asukkaiden mieliin muistui myös yöllinen kananmunan heittely, jonka arveltiin olleen viimeinen pisara, joka aiheutti rangaistuksen. Jukka, Eeva-Leena ja Mira moittivat sääntöjä epäselviksi ja Mira olisi halunnut tarkan listan kielletyistä asioista.

Päivän mittaan asukkaat suorittivat mm. lounaan tekemisen ja sämpylöiden valmistamisen käsirautoihin kytkettynä. Tunnelma pysyi yllättävän rentona, vaikka ongelmia aiheutti hereillä pysyminen, kun asukkaat eivät juuri ylimääräistä tehneet. Ketjussa, jonka päissä olivat Tarina ja Milla, huumorintaju oli hieman enemmän koetuksella kuin toisessa ryhmässä.

Tämänpäiväinen rangaistus muistuttaa vuoden 2011 ensimmäistä viikkotehtävää, jossa toinen puoli asukkaista toimi ketjujenginä. Rangaistuksessa tämänvuotiset asukkaat pääsivät helpommalla, sillä heille ei annettu mitään lisätehtäviä rangaistuksen vaikeuttamiseksi, toisin kuin 2011 viikkotehtävässä.

Ketjuryhmä, jonka päissä olivat Kristian ja Helmeri, yritti lyhentää rangaistusta pyytämällä Big Brotherilta anteeksi ja katumalla tekojaan, mutta se ei tuottanut tulosta. Rangaistusta suorittaessaan asukkaille tuli joitakin sääntörikkomuskuulutusta, mutta niiden ei sanottu pidentävän rangaistusta, mutta tuskin ne ainakaan nopeuttavat käsiraudoista vapautumista.

Rangaistus on jatkunut iltaan asti ja asukkaat ovat päivän aikana mm. pelailleet sanapelejä ja jakaneet ja syöneet torstaina kaupasta ostamiaan karkkeja. Pikku hiljaa asukkaiden hermot ovat kiristyneet ja esimerkiksi Eeva-Leena sanoi suoraan, että hänen ärsytyksensä on vitonen asteikolla yhdestä viiteen, eikä hän halunnut enempää kommentoida asiaa. Myös muilla asukkailla alkaa mitta tulla täyteen.

Nukkuma-ajan lähestyessä asukkaille kerrottiin lisää huonoja uutisia, kun he kuulivat katsojien äänestäneen BB-taloon tupakka- ja nikotiinituotteiden kiellon, joka alkaa maanantaina. Tiedon saatuaan asukkaat pohtivat sitä vaihtoehtoa, että he joutuvat nukkumaan käsiraudoissa ja miten nukkumajärjestelyt hoidetaan. Mira totesi, että he joutuvat mahdollisesti nukkumaan ns. siskonpedissä.

Ilta eteni lopulta siihen pisteeseen, että Big Brother sammutti valot olohuoneesta ja käski asukkaita aloittamaan iltatoimet. Näiden jälkeen BB toivotti asukkaille hyvät yöt ja sammutti valot makuuhuoneesta. Asukkaat yrittivät nukkua ja monikaan, jos kukaan, ei saanut unta. Eeva-Leena ja Anu väänsivät itkua sängyissään ja heidän olonsa vaikutti tuskaiselta.

Big Brother päästi asukkaat kuitenkin piinasta ja kuulutti pimeään makuuhuoneeseen rangaistuksen päättyneen. Asukkaat puhkesivat riemuun ja riisuivat käsiraudat. Rangaistuksen päätyttyä asukkaat siirtyivät eri puolille taloa purkamaan tilannetta. Eeva-Leena näytti olevan rikki ja hän halusi olla yksin kylpyhuoneessa, kun taas Timo oli todennut, että, lähtee talosta, jos joutuu nukkumaan yön raudoissa. Lisäksi Tarinan positiivinen asenne rangaistuksen jälkeen ärsytti joitain asukkaita.

Rangaistus kesti lähes 13 tuntia.

Rangaistusketjut:

Ketju 1: Tarina, Ville, Timo, Tuula, Jukka ja Milla
Ketju 2: Kristian, Kevin, Anu, Eeva-Leena, Kimmo ja Helmeri

Artikkelia päivitetty 15.9.2019 kello 01:05: Rangaistus päättyi.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.