Lahjat saatiin paketoitua - Viikkotehtävä huipentui pikkujouluihin

Asukkaat skoolaavat pikkujouluillallisella. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat skoolaavat pikkujouluillallisella. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän kauden viimeinen viikkotehtävä paketoitiin kasaan torstaina. Viikkotehtävän huipennukseksi hybridi-tv-katsojat äänestivät asukkaille pikkujoulut.

Maanantaista lähtien käynnissä olleessa tämän BB-kauden viimeisessä viikkotehtävässä asukkaat paketoineet lahjoja hyväntekeväisyyteen HOPE ry:lle. Keskiviikkona asukkaat urakoivat pitkän päivän tonttupajassa ja he olivat valmiit vasta kello 23:n aikoihin.

Torstaina asukkaita odotti uusi lahjakuorma, joka sisälsi paljon mm. elintarvikkeita ja lankoja, jotka kasattiin setteihin sellofaaniin. Myös perinteiseen pakettiin pakattavia lahjoja, kuten pelikonsoleita, oli joukossa. Aluksi miesten työmotivaatiossa oli hieman hakemista ja Big Brother joutui asukkaita muistuttamaan joulun läheisyydestä päiväkirjahuoneessa, jotta asukkaat ehtivät saada kaikki lahjat paketoiduksi.

Motivaatio nousi kertaheitolla huippulukemiin, kun asukkaille kerrottiin, että tänään olisi luvassa bileet. Hybridi-tv-katsojat olivat saaneet äänestää kolmesta vaihtoehdosta bileet asukkaille ja tänään olisi vuorossa pikkujoulut. Ennen juhlia lahjat oli kuitenkin saatava paketoitua ja asukkaiden oli itse valmistettava pikkujouluillallinen.

Tieto juhlista iski etenkin Arttuun ja Olli-Pekkaan, jotka lähtivät suurella innolla paketoimaan lahjoja tonttupajalle. Illallisen valmistus sovittiin Paulan ja Kristiinan vastuulle, jotka valmistivat alkupalat ja jälkiruoan. Pääruokana olleen lohen savustamisessa naiset pyysivät Artulta apua.

Kristiina leipoo pipareita pikkujouluillalliselle. Kuva: © Nelonen Media.
Kristiina leipoo pipareita pikkujouluillalliselle. Kuva: © Nelonen Media.

Vain lyhyen ruokatauon iltapäivällä viettäneenä, asukkaat puristivat viimeisenä rytistyksenä lahjat pakettiin ja säkit toimitettiin urakan päätteeksi varastohuoneeseen. Tämän jälkeen asukkaat saivat hyvillä mielin istuutua ruokapöytään nauttimaan pikkujouluillallisesta. Asukkaat kehuivat illan ruokia ja vatsat täyttyivät iloisessa puheensorinassa ja joulumusiikin soidessa aina välillä.

Ennen jälkiruokaa Big Brother päätti vielä antaa asukkaille päivätehtävänä piparin koristelukilpailun. Jokaisen asukkaan piti koristella viisi piparia ja asettaa ne tarjoilulautaselle. Tämän jälkeen asukkaat söivät vuorollaan yhden piparin joltain lautaselta mielestään rumimman piparin. Viimeiseksi jäljelle jäänyt pipari voittaisi kilpailun. Huumorimielessä käydyn kilpailun voitti Olli-Pekan pipari.

Kun kaunein pipari saatiin selvitettyä ja Kristiinan BB:n toimittamista aineksista valmistama glögi oli juotu, ilmoitti Big Brother saunan olevan päällä ja pikkujoulubileet pääsivät kunnolla alkamaan. Ennen saunaan menoa asukkaat uskoivat viikkotehtävän onnistuneen, koska he saivat kaikki lahjat paketoitua. Onnistuneesta viikkotehtävästä tulevan BB-voittajan voittopottiin lisätään 1500 euroa.

Kenties tämän BB-kauden viimeiset bileet alkoivat iloisissa tunnelmissa. Asukkaat olivat tänään siinä luulossa, että kaikilla finaaliviikolla olevilla asukkailla BB-kautta on jäljellä torstain jälkeen enää kaksi kokonaista päivää. He eivät kuitenkaan tiedä, että perjantaina ja lauantaina häädetään talosta kumpanakin päivänä yksi asukas, eikä finaaliin pääse kuin neljä asukasta.

Lue myös:
Tonttupaja pystyyn viimeisessä viikkotehtävässä, lahjat menevät hyväntekeväisyyteen (23.11.2020)
Paulasta joulupukin pikku apuri Häädetyn herjassa (23.11.2020)
Kätyriporo tarkkailemaan tonttujen työtä - Asukkaat yöksi kinkkuvahtiin (24.11.2020)
Lahjavuori tonttujen haasteena - Olli-Pekka tuskastui paketointiin (25.11.2020)


Tulosta   Sähköposti