Rapujuhlien jälkeen lelusairaalaan - Hoitajille kiitoskortit ja yhdelle pulla

BB-talon lelusairaalassa Aki hoitamassa koiranpentua. Kuva: © Nelonen Media.
BB-talon lelusairaalassa Aki hoitamassa koiranpentua. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantaina BB-talossa herättiin krapulapäivään perjantain rapujuhlien jälkeen. Asukkaat pääsivät myös työskentelemään lelusairaalassa, josta he saivat palkinnoksi tosielämästä otetun esimerkin.

Perjantaina asukkaat pääsivät juhlimaan rapujuhlissa, joihin he olivat ansainneet hyödykkeitä tehtävillä. Rauhallisesti alkaneet juhlat muuttuivat illan edetessä railakkaammaksi, kun asukkaat humaltuivat viinin sekä mietojen alkoholijuomien tarjoilun ansiosta.

Pahimpaan kuntoon hankkiutui Jasmiina, joka oli vauhdissaan aamuyöllä kolmen maissa, kun Big Brother käski asukkaat nukkumaan. Nukkumaanmenosta ei meinannut aluksi tulla mitään, kun Jasmiina pyöri makkarissa iloisena ja rymysi niin Taavin ja Pekan sängyissä, mutta miehet eivät ottaneet tilannetta pahalla, vaan he olivat hauskanpidossa mukana.

Big Brother kuitenkin rauhoitteli menoa ja joutui Jasmiinan käskemään vielä erikseen nukkumaan. Pian tämän jälkeen Jasmiinaan iski paha olo ja Akin avustuksella hän joutui oksentamaan muutamaan kertaan. Avustuspartiossa oli loppuvaiheessa mukana myös Sami. Käytyään oksentamassa, Jasmiinan olo parantui ja hänkin pääsi nukkumaan hetken päästä.

Aamulla asukkaat olivat enemmän tai vähemmän krapulaisia. Jasmiina kuului tähän enemmän-osastoon, eikä sitä voinut olla huomaamatta. Nainen toi äänekkäästi esiin, kuinka huono olo hänellä oli ja hän makoili pitkälti sängyssä pitkälle päivään. Esimerkiksi ohjelmassa olleeseen talon siivoukseen hän ei oikeastaan osallistunut.

Myöhemmin iltapäivällä asukkaat saivat myös päivätehtävän, jossa heidän piti toimia hoitajina lelusairaalassa. Potilaina oli erilaisia leluja ja heillä oli diagnosoitu monia oireita, joihin oli tarkat hoito-ohjeet. Lelusairaalan potilaina oli mm. Hulk, jonka epäiltiin hänen vihreytensä johtuvan kateudesta tai pikkuautolla oli manuaalivaihdevuodet.

Samir hoitamassa värisokeudesta kärsivää kirjaa. Kuva: © Nelonen Media.
Samir hoitamassa värisokeudesta kärsivää kirjaa. Kuva: © Nelonen Media.

Kaikki asukkaat olivat hoitajia ja potilaita piti tarkkailla jatkuvasti, mutta seitsemän asukkaan piti suorittaa hoitokierros Big Brotherin ilmoittamina ajankohtina. Potilaita hoidettiin pääsääntöisesti erittäin hyvin ja heille annettiin oireenmukaista hoitoa, vaikka välillä roolit unohtuivat ja hoitajat muutuivat lennosta lääkäreiksi. Esimerkiksi Anssi naureskeli, kun Pekan johdolla suoritettiin arpanopan leikkausta sen silmäluvuntulehduksen hoitoon.

Illalla Big Brother kertoi hoitajien työvuoron päättyneen. Lelusairaalassa työskennelleet hoitajat päätettiin palkita heidän itsekirjoittamillaan ja toisille antamillaan kiitoskorteilla. Lisäksi asukkaat saivat arpoa joukostaan yhdelle lahjakortin kioskille huomisaamuksi, josta onnellinen voittaja voi noutaa itselleen yhden pullan.

Päivätehtävän palkinto on muistutus tosielämästä, jossa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) palkitsi hoitajiaan aiemmin tänä vuonna itsetulostettavilla kiitoskorteilla, josta uutisoi elokuussa mm. Ilta-Sanomat. Aiheesta nousi kohu, kun hoitajat tyrmistyivät, kuinka vähän HUS arvosti hoitajiaan korona-ajan keskellä.

Asukkaat osasivat yhdistää palkintona tuohon kohuun ja pitivät palkintoa loistavana. He antoivat myös aplodit kiitokseksi hoitajille. Asukkaiden kirjoitettua valmiisiin korttipohjiin kiitoskortit toisilleen, he myös arpoivat kioskiin menijän. Jasmiinan toimiessa onnettarena, Jasmiina nosti Taavin lapun pöydältä ja hän voi noutaa pullan kioskilta sunnuntaina.

Lauantai-ilta jatkui BB-talossa illan nimeämistuloksia odotellen.

Ruotsalaisuuden päivää juhlittiin - Rapujuhlat BB-talossa (5.11.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.